Öğrencilere müjde! Artık maaş alacaklar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere müjde! Artık maaş alacaklar
Öğrencilere müjde! Artık maaş alacaklar
GİRİŞ 18.11.2018 10:45 GÜNCELLEME 18.11.2018 10:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CNN Türk’te yayınlanan hafta Sonu programına konuk olan Ersoy şunları söyledi:

 

 

Turizm benimle başlamış bir şey değil. 80’li yıllarda rahmet Özal’la başlamış bir hareket ve çok başarılı olmuş bir hareket.

Ben de tam bu bağlamda yeni bir hareketin olmasını düşündüm. Şimdi bir değişiklik vakti. Nitelikli turiste yoğunlaşmak lazım.

RUSÇA MECBUR OLACAK

 

 

Bunun için yeni bir strateji oluşturacağız. İlk yapılması gereken insan kaynakları, bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı ile bir çalışma başlattık. 10 okulda eğitime başlıyoruz. Hazırlıkta İngilizceyi lise 1’de ise ilk defa Rusçayı mecbur tutuyoruz. Lise 2’den sonra ise Çince ve Almancayı seçmeli olarak sunacağız.

Öğrenciler 20 Nisan 20 Ekim tarihinden eğitimini anlaşılan okullarda yapacak. İş birliği yapacak oteller öğrencilerin kalacağı lojmanlardan eğitim alacağı yerlere kadar destek verecek.

HAZIRLIK SINIFINDAN İTİBAREN MAAŞ

Bu konuda görüş birliğine varıldı ve protokol imzalandı. 76 tane lise var 10 tane ile başlıyoruz bu meslek liseleri turizm kolejlerine dönüştüreceğiz. Bu durumu öğrenciler için de cazip hale getirmek için ödeme yapılacak.

Hazırlıktan itibaren öğrenciye ödeme yapılacak. Hazırlıkta stajyer maaşı ile başlayacak. Hazırlıkta stajyer maaşı lise 1’de stajyer maaşı çarpı 1.25 ve bu şekilde arttırılarak devam edecek.

YORUMLAR 12
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusça ögrenip turizime katılmak sorun degilde ,sorun patronlar Sigortalıyor ve 1 ay sonra çıkarıyor 1 yıl sonra yine 1 ay sigortalıyor ve emekli olunca açsın
    Cevapla
  • Arapca ogretmeni 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemiz Arap turist kayniyor acaba meb ruscaya gosterdigi hassasiyeti Arapcayada gostermeyi dusunuyormu Arapcayi secmeli ders yerine zorunlu ders yapmayi dusunuyormu.Lutfen Meb yetkilileri bir zahmet Arapcayida layik olan daha guzel bir yere getirmek icin gayret gosterin hem biz atanalim hem de Arapca yayginlassin hem turistler icin hem de halkimiz icin...
    Cevapla
  • turist 5 yıl önce Şikayet Et
    Arapların petrolu var. Bizim de turizmimiz. Artık çalışmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Gerçekçi... 5 yıl önce Şikayet Et
    Kültür bakanlığı yetkilileri, bu milletin kültürünü yaşatmak istiyorsanız önce şu müzelere girişi ücretsiz ya da cüzzi bir miktara çekin. Ne yani, beş kişilik bir aile müzeye girecek olsa asgari ücretin onda biri. Ha bu da 5 yıllar önceki fiyat. Şimdi ne kadar bilmiyorum. Öğrenmekte istemiyorum. Zaten müzelere kimse gitmiyor. Dolayısıyla gelir de elde edemiyor. Hiç olmassa ücretsiz ya da az bir meblağ uygulayın da hem üç beş lira gelir elde etmiş ve de vatandaş kendi kültürünü yaşamış olur. Yoksa bu durumda müze kendisi müzelik olmaktan öteye gidemez. Bilhassa bakana duyurulur. Tabi duyarsa. (!)
    Cevapla
  • Serkan ÇETİNÖZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan okulunda okuyana maaş vereceğiz diyor. Fakat mezun olduktan sonra Kamuyu tercih edenler en düşük maaşı alacaklar. 2016 yılında çıkan ve 3795 sayılı kanunda değişiklik yapan kanuna göre teknisyen unvanını alan aşçılık mezunlarına daha kadroları verilmedi buda uygulamada bir yere takılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız