Erdoğan'dan dikkat çeken 'Fransa' yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki protestolara ilişkin, "Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 08.12.2018 15:51 GÜNCELLEME 08.12.2018 16:54
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da katıldığı toplu açılış töreninde Fransa'da "sarı yelekliler"in protestolarına yapılan polis müdahalesini eleştirdi. "Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor" mesajı veren Erdoğan, Gezi olayları sırasındaki "Zulüm 1453'te başladı" şeklindeki bir duvar yazısını hatırlatarak "Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz" dedi. 



Erdoğan şöyle konuştu;

"Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz.  Bağdat caddesinin sokaklarında zulüm 1453’te başladı yazıyorlardı. O vicdansızlar bunları yazdı duvarlara.
Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır. "

 

 

YORUMLAR 34
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee Adam gibi Adam Erdoğan ; Zamanında Batıya ne dediyse hepsi çıkıyor? ' Bu Terör bumerang gibi sizide bulur' demişti.... ve aynende öyle oldu?. :)
    Cevapla
  • Ali DEDE 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık reis.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Reis.
    Cevapla
  • Merkez 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal REİS.
    Cevapla
  • ism@il 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen iste o yazı yarın medyada gorulecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!