Erdoğan uyardı: AK Parti'de yeri yok!

Yerel seçim öncesi teşkilata uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, erişilemeyen kişi durumuna gelen kimsenin AK Parti'de yeri yoktur." dedi.

GİRİŞ 10.12.2018 14:30 GÜNCELLEME 10.12.2018 15:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen 'İnsanlığın Medeniyeti Programı' ve 'İnsanlığa Umut: Türkiye' programında konuştu. Erdoğan, insan hakları ve demokrasi konusunda ABD ve Avrupa'yı eleştirirken, "ABD ve Avrupa için söylenecek asıl söz, medeniyet makyajının aktığıdır. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bir medeniyetten insan düşmanlığı çıkmaz. Bundan sonra kimse Türkiye'ye demokrasi dersi veremez" dedi.

Yerel seçimlerle ilgili uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kibir ve büyüklenme bataklığına düşen, erişilemeyen kişi durumuna gelen kimsenin AK Parti'de yeri yoktur." dedi.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İnsanı ve tabiatı sevmeyenin Rabbimizin diğer mucizelerini görmesi, kafasında yerli yerine oturtabilmesi mümkün değil.Haklarını kullamayan insanlar şahsiyet kazanamaz. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar da medeni olamaz.Peygamber efendimizin veda hutbesi, medeniyetimizin en önemli insan hakları bildirgelerinden biridir. 

DÜRÜST DEĞİLLER, SAMİMİ DEĞİLLER

Bugün dünyada insan hakları diye en çok bağıranların insan hakları konusunda en kötü sicile sahip olması tesadüf değildir. Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar konusunda kör sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Ama gezi eylemleri için dünyayı ayağa kaldırdınız. Hadi şimdi de aynı şekilde anlatın. Yayınlamadılar. Dürüst değiller samimi değiller.Türkiye'ye milyonlarca sığınmacı akın ederken, kendi topraklarına yönelen aynı insanları en sert tedbirlerle karşıladılar. Kim insan hakları savunucusu biz mi, onlar mı? Onlar vahşet sergilemekten öte bir şey yapmıyorlar. Bugün Türkiye dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip. İnsani yardımlarda ilk sıralarda yer alıyorsak, gönlümüzün zengin olmasıdır. İnancımız ve tarihimiz bize mazlumların sığınağı olmamızı, imkanlarımızı onlarla paylaşmamızı söylüyor. Türkiye olarak, AK Parti olarak bizim insan hakları meselesine bakışımız budur. 

 

 

BUNDAN SONRA KİMSE BİZE DEMOKRASİ DERSİ VEREMEZ

Önümüzde çıkarılan engelleri sabırla ve kararlılıkla aştık. Kurulan tuzakları bozarak yolumuza devam ettik. Milletimizden aldığımı güç ve destekle hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye'nin demokrasisine, insan haklarına laf edenler bugün kendi imtihanlarıyla başbaşalar. Artık hiç kimse ülkemize demokrasi, insan hakları, özgürlükler dersi vermeye kalkamaz. Sadece darbe girişimi karşısında gösterilen duruş bizi insan hakları ve demokrasi konusunda ibra etmeye yeter. Sorun aranacak yer asla Türkiye değildir. Her iki hususta da bakılacak yer Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de insanları yıkıntılar altında bırakanlardır. Hiçbir fiyakalı söz, şaşalı hayat biçmi batının insan hakları ve özgürlükler konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. 

KİBİRLENENLERİN AK PARTİ'DE YERİ YOK

ABD ve Avrupa için söylenecek asıl söz, medeniyet makyajının aktığıdır. İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bir medeniyetten insan düşmanlığı çıkmaz. AK Parti insanın yanında yer almıştır. Önümüzdeki seçimlerde milletimize sözümüz aynı. Belediyeler de en güzel hizmeti vermenin gayreti içindeyiz. AK Parti şu veya bu dar kadronun değil, milletin partidir. Milletin partisini milletten uzaklaştırmaya kalkan karşısında şahsımı bulur. İsimler gelir geçer, baki kalan sadece davalardır. Bizim sadakatimiz davamızadır. Kibirlenen kimsenin AK Parti'de yeri yoktur."

YORUMLAR 23
  • Melek Aktaş 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef insanımızın olumsuz yönleri çok fazla. tüm bunlarla mücadele etmek çok zor. Başarısız bir toplum olmamızın en büyük nedeni de kendimiziz. Nepotizm en büyük problemlerimizden biridir
    Cevapla
  • Davut 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisin dediği özelliklere sahip zenginler tayfası maalesef kanser gibi partinin damarlarında geziyorlar. Servetlerine servet katma peşindeler, millete hizmet hikaye.
    Cevapla
  • Servet 5 yıl önce Şikayet Et
    biz senin sonuna kadar yanındayız Reis. hainler her yerde ama biz senin üyelerden de bilgi aldığını biliyoruz. resmen halkı sokaklara teşvik eden, bölücülük yapan portakal gibi hainlerinde gereğini yapacağından kuşkumuz yok.
    Cevapla
  • ender kal 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım çok yaşa cumhurbaşkanım çok yaşa genel başkanım çok yaşa.
    Cevapla
  • Hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kırıkkalede bile ramazan can a güç yetmiyo gerisini sen düşün reis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...