BM, Türkiye, Rusya ve İran uzlaştı

BM ve Türkiye-Rusya-İran, Suriye Anayasa Komitesi'nin ilk toplantısının önümüzdeki yılbaşında gerçekleştirilmesi konusunda uzlaştı.

GİRİŞ 18.12.2018 18:21 GÜNCELLEME 18.12.2018 19:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suriye’deki süreç hakkında BM ve Türkiye-Rusya-İran Dışişleri Bakanları Cenevre'de uzlaşma sağladı.

Suriye'nin yeni anayasasını yazacak komitenin kurulduğu açıklandı. Suriye Anayasa Komitesinin, ilk toplantısını 2019'un başında yapacağı belirtildi. 


ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "Anayasa komisyonunun kurulmasıyla ilgili önemli katkılar sağladık. Ortaya atılan isimlerin değerlendirmesi de yapıldı. Birleşmiş Milletler tabi ki aday gösterilen isimlerle ilgili gerekli çalışmaları da bundan sonraki süreçte yapacak. Ama bugün bu istişarelerden sonra önemli bir aşamaya geldiğimizi de söyleyebilirim. Zaten anayasa komisyonuyla ilgili rejimin ve muhalefetin listesinde bir problem yok. Fakat sivil toplumla ilgili listede tabi ki farklı görüşler olabilir. Bu konuda garantör ülkeler olarak ve BM olarak birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Bugünkü toplantıda isimler dışında özellikle anayasa komisyonunun usul kurallarını da görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Yani yüzde kaçla karar alması gerekiyor, hangi oranda, üçte iki çoğunlukla mı veya daha yüksek çoğunlukta mı, başkan olacak mı veya yardımcıları mı olacak, eş başkan mı olacak, buna benzer konuları ele aldık. Yani yavaş yavaş sona doğru gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 12
  • AYDIN TOLUNAY 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan fıtratına uygun anayasa olsa yeter
    Cevapla
  • AYDIN TOLUNAY 5 yıl önce Şikayet Et
    Son 1 ayda duyduğum iyi haber inşaallah şu savaş biterde şu halk perişanlıktan kurtulur çok yerinde insancıl bir anlaşma olmuş, söz ola bitire savaşı
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    çok sevindirici haber abd kalleşi fitne sokmasın dikkat
    Cevapla
  • Okuyucu 5 yıl önce Şikayet Et
    O tamam uzlasin, ama 8 senedir halen savas devam ediyor. Ayrica kim savasiyorsa onunla konusulur dededesinin dedesiyle degil.
    Cevapla
  • Thy 5 yıl önce Şikayet Et
    piskopat katille ancak piskologlar konuşur. Devlet adamları değil!
    Cevapla
  • özeleştirii 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyede de kan duracak mı? onu söyleyin bana neyin uzlaşması olmuş 10 sene oldu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz