Kürsüde tam 66 defa ‘ben’ dedi

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk bütçesi olma özelliğini taşıyan 2019 Bütçe Kanunu önceki gece AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. 12 günlük bütçe maratonunun son gününe eski AK Partili, yeni CHP’li Abdüllatif Şener ile AK Partili milletvekilleri arasında geçen diyaloglar damga vurdu.

Kürsüde tam 66 defa ‘ben’ dedi
Kürsüde tam 66 defa ‘ben’ dedi
GİRİŞ 23.12.2018 07:41 GÜNCELLEME 23.12.2018 07:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Meclis tutanaklarına yansıyan diyaloglarda, Şener’in CHP grubu adına yaptığı konuşmada, 2002-2007 döneminde ‘ekonominin patronunun’ kendisi olduğunu ve o dönemde paradan altı sıfır atılmasından, bankacılık reformuna kadar, her adımın kendisinin sayesinde atıldığını söylemesine, AK Parti’den Şener’i ‘ti’ye alan cevaplar geldi. Şener, konuşması boyunca AK Parti’nin icraatlarından bahsedip  ‘ben yaptım’ şeklinde kurduğu cümlelerde 66 defa ‘ben’ ifadesini kullandı. Bunun üzerine, AK Parti sıralarından sık sık “Sen neymişsin be abi! Amerika’yı da sen keşfettin, üçüncü köprüyü de sen açtın. IMF’ye borcu sen ödedin. SİHA’ların projesini sen çıkarttın, üçüncü havalimanını sen yaptın, duble yollar senin zamanında yapıldı. O tünelleri sen açtın. Seni CHP’ye genel başkan yapalım. Sen git CHP’yi kurtar” sesleri yükseldi.  Konuşmasını verilen sürede tamamlayamayan Şener’e, oturumu yöneten TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, ek süre vermesi de yine espri konusu oldu. AK Partililer Şener’e “Ek süreyi de siz yaptınız herhâlde” diye seslendi.

BAHÇELİ: ‘YERİNE OTUR’ DERDİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Şener’in CHP adına konuşmasına rağmen, partisini yok saydığını belirterek “MHP’de böyle bir konuşma yapılsaydı, ‘gel yerine otur’ derdim” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 11
  • TURGUT ÖZTAN 5 yıl önce Şikayet Et
    sen sen sen sen şeytan ve nefsin ve sen birde biz sen seninle kal biz bize olduk 15 temmuzda hainleri kovduk biz senden soğuduk aramızdaki fark sen sensin sen biz biz olduk sen senle yolcusun biz bizle yolcusuyuz biz birlikteyiz sen sendesin sen birlikden kopmuş bizde geçen her vakitin boşmuş senin gibiler boşlukda benliğile uğraşır biz doğru dosdoğuru yol alırız biz kimiyiz ( Biz şehitiz gaziyiz biz milletiz biz al bayrak ak hilâl ak yıldızsız biz vatanız biz hak hukuk adalet merhamet zalimi durduran mazlumun yanında duran devletiz )
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Insanlar nasilda degisiyor makam mevkii icin hersey aklima gelirdide senerin chpye katilacagi aklima gelmezdi insanda nasil bir hirs var senere bakip ogrenmeliyiz akp deyken vatan millet sevdalisi sanmistim makam mevki sevdalisiymis yazik onaki sivastan bile aday olamadi aciyorum
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ip te oynayan cambaz bir palyaço
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    He canım he SEN olmasaydın biz yok olmuştuk. Nefis adamı rezil eder. İşte örneği.
    Cevapla
  • akoyusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    nefsinin eseri bir chp li sonuçta..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor