Pakistan Başbakanı İmran Han Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

GİRİŞ 03.01.2019 22:23 GÜNCELLEME 04.01.2019 08:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

 

İmran Han, Konya Havalimanı'nda Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve il protokolünce karşılandı.

Daha sonra beraberindeki heyetle Mevlana Müzesi'ne giden konuk Başbakan, burada Hazreti Mevlana'nın kabri başında dua etti, yetkililerden bilgi aldı.

 

İmran Han, müze çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sufizmin takipçisi olduğunu söyledi.

Sufizmi takip eden herkes gibi kendisinin de Hazreti Mevlana'nın kitaplarını, eserlerini okuduğunu aktaran İmran Han, "Pakistan'ın ideolojik babası olan Muhammed İkbal'in, ideolojik babası Mevlana Celaleddin Rumi'yi ne kadar çok sevdiğini biliyorsunuz. Mevlana Celaleddin Rumi, evimizin adı. Kitaplarını okudum. Bir Mevlana uzmanı değilim ama kitaplarını yeterince okudum. Mevlana, sufizmin en büyük temsilcisidir."

Daha önce geldiği Türkiye'de Mevlana Müzesi'ni ziyaret etme fırsatı bulamadığını belirten Han, "Eylül 2017'de iki oğlumla İstanbul'a gelmiştim. Buraya çok gelmeyi istedik ama gelemedik. Bu sefer gelebildik." dedi.

Pakistan Milli Şairi Muhammed İkbal'in makamında dua eden Han'a, Mevlana'nın eseri Divan-ı Kebir ve tablo hediye edildi.

YORUMLAR 5
  • hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam hollywood yıldızlarına benziyor
    Cevapla
  • Ömer Yalçın 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizlerede Muhammed İkbal'in kabrinin yanında dua etmeyi nasip etsin.(Amin)
    Cevapla
  • kerim01 5 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar güzel..
    Cevapla
  • Ebu zer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adami korumaya almaliyiz.Pakistanin Reisi olabilecek bir adam.Islam aleminde Reislerin artmasini Allahtan niyaz ederim.
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanin bir reisi vardi onuda yargi darbesi ile gorevden alip alavere dalavereler ile allayip pullayip bu adami basa getirdiler. Tipki misirda muhammet mursinin yerine sisiyi getirdikleri gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!