McGurk'ün yerine tanıdık bir isim atandı!

Brett McGurk'ün istifası sonrasında ABD Başkanı DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliğine halen ABD Suriye Özel Temsilciliği görevini yürüten James Jeffrey atandı.

McGurk'ün yerine tanıdık bir isim atandı!
McGurk'ün yerine tanıdık bir isim atandı!
GİRİŞ 05.01.2019 00:52 GÜNCELLEME 05.01.2019 00:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino yaptığı yazılı açıklamada "Büyükelçi James Jeffrey, DEAŞ karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilciliği görevini yürütecek." ifadesine yer verdi.

 

 

SURİYE'DEN ÇEKİLMEYİ DE KOORDİNE EDECEK

Bir dönem Ankara Büyükelçiliği yapan ve Türkçe konuşabilen Jeffrey'nin Suriye Özel Temsilciliğini de sürdüreceğine dikkati çeken Palladino, "Büyükelçi Jeffrey Dışişleri Bakanlığı ile DEAŞ karşıtı küresel koalisyon arasındaki ilişkileri ve DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilmesi dahil ABD'nin Suriye ve Irak'taki hedefleriyle tutarlı bir şekilde ortak ve müttefiklerimizle koordinasyon içinde Başkan Trump'ın Suriye'den ABD askerlerinin çekilmesini uygulama konusunda koordinasyon sağlayacak." ifadelerini kullandı.

 

 

McGURK'ÜN YERİNE ATANDI

ABD Başkanı DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilciliği görevini eski Büyükelçi Brett McGurk yürütüyordu.

IRAK'I KAOSA SOKUP, SURİYE'YE EL ATMIŞTI

McGurk, Irak’ı etnik ve mezhep temelli bir kaos ülkesine dönüştürüp DEAŞ'a zemin hazırlayan 5 yıllık deneyiminin ardından Suriye’de terör örgütü YPG/PKK öncelikli politikalara imza atmıştı.

SURİYE'Yİ DE IRAK'A BENZETME TARAFTARIYDI

Irak'ın federal yapısının mimarı olarak bilinen McGurk, Suriye'ye Irak modelini dayatmaya çabaladı ve Suriye'nin kuzeyinde PKK tekelindeki yapıyı benimsemişti.

ÇEKİLME KARARININ ARDINDAN İSTİFA ETTİ

Mcgurk, ABD yönetiminin, 19 Aralık'ta Suriye'den çekilme kararı almasının ardından istifa etmişti.

TRUMP'TAN SERT TEPKİ GELDİ: MEDYA ŞOVMENİ!

ABD Başkanı Donald Trump ise istifanın ardından, "Şubatta görevinden ayrılıyordu ama şimdi istifa etti. Medya şovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı olmayan bu olayı büyütüyor." değerlendirmesini yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Thy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey değişmez. Bir yahudi gider baksa yahudi gelir. Bunların yek niyeti ısrail devletini korumak ve müslüman devletlerine birbirine düşman etmek. Amerikanin niyeti müslümanlar birbirlerine harb etmek ve birbirlerini öldürmek.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Terörist zalim işkalci abd suriyede ırakta kaç sivili katlettin açıkla terör devleti abd sana güvenmiyoruz Dünyada itibarın sıfır.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir coni olarak İsrail'in köpeği olmak zorundadır. Bu güne kadar bütün başkanı olarak atanan coninin Tamam'ı İsrail'in iti olarak atandı. lanetli ırk İsrail'in köpeği olmak zorundadır.
    Cevapla
  • gençli 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı it
    Cevapla
  • fusuy lubkam 5 yıl önce Şikayet Et
    Yönetim değişir, ABD değişmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü