Erdoğan'dan ABD'ye rest!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye güvence şartı için, "Bunu kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır, taviz vermeyiz." dedi.

GİRİŞ 08.01.2019 12:46 GÜNCELLEME 08.01.2019 13:07
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan ABD'nin YPG'ye güvence şartı için "YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır, taviz vermeyiz." dedi. Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

 

'Her kurum gibi Meclisimizin itibarı da yaptığı işlere ve bu işlerin kalitesine bağlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birileri Meclis'i çalıştırmamak için tüm güçleri ile çalışacaktır. Sizlere düşen hem bu kifayetsizlere hak ettikleri cevapları vermek hem de yasama sürecinin kesintisiz çalışmasını sağlamaktır. Meclis'te de saflar netleşmiştir. Bir yanda AK Parti MHP ile yerli milli duruş sahibi kesimler vardır diğer yanda ise ana muhalefet partisi ve bölücü örgütün güdümündeki parti ile benzeri yapılar vardır. Milletimiz bu net fotoğraflar arasında bir tercih yapacaktır.

CUMA'DAN İTİBAREN AÇIKLIYORUZ

Açıklamadığımız 6 il kaldı. Büyükşehirlerin bir kısmını bizzat açıklayacağız. Cuma'dan itibaren Trabzon, Kocaeli ve Sakarya adaylarımızı açıklayacağızCumhur İttifakı çatısı altında MHP ile belediye başkanlığı seçimlerinde yapacağımız işbirliğinin de hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyorum. İlk defa bir mahalli seçimlerde gizli kapaklı değil her şeyin milletimizle paylaşıldığı şeffaf bir ittifak yapılmış oluyor.

TEŞKİLATA İTTİFAK UYARISI

Yapmış olduğumuz bu ittifak konusunda tüm teşkilat mensuplarımızın partimizin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun MYK'nın almış olduğu kararlara verdiğimiz kararlara saygı duymasını özellikle rica ediyorum. Aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin kimse de kalkıp ben diye hareket etmesin burada ben yok burada biz var. Herkes buna uysun. Cumhur İttifakı 31 Mart akşamı inşallah zaferle bu yoldan çıkacaktır. Karşımızda Sayın Bahçeli'nin ifadesi ile zillet ittifakı benim ifadem ile illet ittifakı var. Bunlara karşı inşallah zaferimizi ilan edeceğiz.

EN ÖNEMLİ SORUN ANA MUHALEFET

Bugün Türk siyasetinin en önemli sorunu ana muhalefettir. Sorun ana muhalefetin iktidara talip siyasi organizasyon gibi değil de marjinal örgüt gibi davranıyor olmasıdır. Bugün CHP yönetimi demokrasi ile halkçılık ile kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir. CHP adına konuşan ahkam kesen bir takım isimlerin yaptıklarına baktığımızda kimi zaman acı acı gülümsüyor kimi zaman öfkeleniyoruz. Sıkıntının asıl kaynağı bu partinin başındaki zattır. Ön tekerlek nereye giderse arkadaki de onu izlermiş. Koltuğunu riskle atmamak için cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaya bile cesaret edemedi edemez. Konu iftiraya yalana hakerete gelince aslan kesilir.

EDİRNE'DEKİ AFİŞLERE TEPKİ

Can çıkar huy çıkmaz. Bu zatı gerçek bir demokrat gibi siyaset yapmaya ikna edemedik. Gezi olaylarında duvarlara ne yazıldığını hatırlıyorsunuz değil mi? Geçtiğimiz hafta CHP'li Edirne Belediye başkanının astığı afişler konuşuldu. Bu heykeldeki Kıbrıs Türkü temsilcisinin yüzünün tahrip edilmiş olması ayrı bir garabet örneğidir.

HERHALDE BEN DE BİR VASİYET YAPABİLİRİM

İnönü Menderes Boğaz'a köprü projesini ilk gündeme getirdiğinde tartışmayı yıkarız diyecek kadar ileri götürmüştü. Köprü projesini gündeme getiren Nuri Demirağ İnönü ve Ali Çetinkaya için köprü yapılırsa üzerine İnönü ve Çetinkaya geçemez diye yazılmasını vasiyet etmişti. Herhalde ben de bir vasiyet yapabilirim. Bay Kemal geçemez

BÜYÜK YANLIŞ YAPTINIZ

Yeni anayasa ve özgür seçimler konusunda en başından beri aynı tavrı sergiliyoruz. Bu krizin en büyük insani yükünü biz üstlendik. Suriye'deki terör örgütlerine göre en etkili mücadele eden Türkiye'dir. Fırat Kalkanı Harekatı'yla 3 bin DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Ancak Bolton'ın İsrail'den mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değildir. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG PKK kimdir tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü PYD terör örgütü benim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır, taviz vermeyiz.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK, YAKINDA...

Münbiç’te uzun süre ABD tarafından oyalandık, hala oyalanıyoruz. Orada önemli mesafe kat etmiş durumdayız.ABD Başkanı Trump ile 14 Aralık’ta yaptığımız telefon görüşmesi tarihi bir görüşmedir. Trump’a memnuniyetsizliği açık bir dille ifade ettim. Kendisinin bu işbirliğini DEAŞ’ın bu bölgedeki varlığıyla ilişkilendirmesiyle ilgili de Türkiye bin ÖSO ile halledebileceğini ilettim. Trump da zaten Suriye’den çekilme niyeti olduğunu belirtti. DEAŞ bittiğinde ABD’nin Suriye’deki varlığına gerek kalmayacağını söyleyen Trump’a bu konuda her türlü inisiyatifi üstlenme sözü verdim. Bunun ardından da ekiplerimize detayları konuşma talimatı verdim. Trump’ın kararlılığı referans noktamız olmaya devam ediyor.Askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık. YPG içinde adımlarımızı atmaya kararlıyız. Çok yakında Suriye topraklarındaki terör gruplarını etkisiz hale getirmek için harekete geçeceğiz

HANGİ KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ?

Hassasiyetimizi bildikleri halde terör örgütlerinin arkasında duranlara sözümüz vardır. Türkiye her zaman sözünü tutan bir ülke olmuştur, müttefiklerinden de aynı hassasiyeti beklemektedir. Türkiye’nin inisiyatifi arttıkça yeni yalanlar tedavüle sürülmeye başlandı.
Biz canlarını kurtarmak için gelenlere dinini, meşrebini sormadık, sormayız.
Şu anda Kobani’den ülkemize gelen 200 bin Kürt kardeşimizi bu ülkede kim barındırıyor mu? Batı mı barındırıyor. Bunu görmeyeceksin geleceksin Kürtleri öldürmeyin diyeceksin. Hangi Kürt öldürüldü, teröristlerden başka. Geçmişte de aynısını yaptık, bundan sonra da aynısını yapacağız. İnlerine gireriz dedim.
Esed yönetimi Suriye’de insanlara baskı yaptığında hepsinin hakkını biz savunduk.
Bizim için bölgemizdeki her bin insan bin yıldır aynı suyu içtiğimiz kardeşimizdir.

EN ONURSUZ İFTİRA

Türkiye hiçbir yere masum insanları yok etmeye gitmez. Yaşatmaya gider, güven sağlamaya gider. Tek istisnamız terör örgütleridir, teröristlerdir. Nasıl Arap ülkelerinin içinden çıkıyorsa elbette Kürtlerin içinden de teröristler çıkıyor. Elindeki silahı kime yönelttiğine, döktüğü kana bakarak teröristleri masum halktan ayırt ediyoruz.
bir eğlence yerinde yılbaşı gecesi onlarca insanı öldüren DEAŞ'lı ile Beşiktaş’ta 46 vatandaşımızı katleden PKK’lı ile arasında bizim gözümüzde fark yoktur
Suriye’de Türklerin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçakça, en onursuz iftiradır.

PKK'NIN DAEŞ'LE MÜCADELE ETTİĞİ KOCA BİR YALAN

DEAŞ sınırlarımızın hemen bitişiğindeki Kobani’ye saldırdığında 100 binin üzerindeki kişiye sınırlarımızı açmakta tereddüt etmedik. PKK, PYD bu şehri ele geçirdiğinde bu kardeşlerimizin 100 bine yakını ülkemizde kalmaya devam etti. Bölücü terör örgütü Suriye’de nereye hakim olmuşsa orada mallarını elinden almış, insanları huzursuz etmiştir. PKK/ PYD’nin DEAŞ’la mücadele ettiği de koca bir yalandır
Bu iki örgüt arasındaki kavga ilke değil çıkar kavgasıdır. DEAŞ gidip PKK geldiğinde hiçbir şey olmamaktadır değişen. ABD’li ve Avrupalı dostlarımıza da aynısını tavsiye ediyoruz.

SARI YELEKLİLERİN İÇİNDE PKK'LILAR VAR

Fransa’da sarı yelekliler. İçlerinde PKK var. Araştırdılar mı? Bak biz buradan biliyoruz. Bu gerçeği görmeleri lazım. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak.Bize akıl verenler kendi durumlarını bir test etsinler.Hiç kimse kendi güncel çıkarları için beka meselemizden vazgeçmemizi beklememelidir.

YORUMLAR 66
  • Erdoğan Canlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu amerika fazla kaşınmaya başladı kendisini büyük zannediyor senden büyük ALLAH var.Ver mehteri sonun başlangıcı
    Cevapla
  • fırat 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaradana kurban reis bu halk her daim senin emrindedir yeterki bir kıvılcım göster bu can bu bendende olduğu sürece yanlız değilsin dik duruşun daim olur inşallah rabbim yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
  • Serco 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni basimizdan eksik etmesin reizim
    Cevapla
  • sarp 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin bizi oyalamasına daha fazla müsaade edilmemelidir....
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarının korkulu rüyası Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?