Erdoğan: Dünyanın 13. büyük ekonomisi olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Satınalma paritesine göre bugün dünyanın 13. büyük ekonomisi haline gelmiş durumdayız. İnşallah yıl sonunda bir üst sıraya çıkmış olacağız' dedi.

GİRİŞ 09.01.2019 20:44 GÜNCELLEME 10.01.2019 08:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) bir otelde düzenlenen Vefa Gecesi programına katıldı.

 

MÜSİAD Ankara Şubesi'ne kurulduğu günden bu yana emek veren, hizmet veren, katkıda bulunanlara teşekkür eden Erdoğan, hakkın, hukukun, adaletin, eşitliğin, güvenin, refahın, huzurun sağlanması için faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getiren MÜSİAD'a bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi.

MÜSİAD Ankara Şubesi'nde 20'nci yılını dolduran ve plaketleri verilecek iş insanlarını da tebrik eden Erdoğan, milletimin bağrından çıkan MÜSİAD'ın kurulduğu günden beri istikametini bozmadan yoluna devam etmesini takdirle izlediğini belirtti

 

 

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

"Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar toplamaya çalışanlara inat ülkemizin ufkunu aydınlatmak üzere sizlerle birlikte gece gündüz çalışıyoruz." diyen Erdoğan, verilen emeklerin neticelerinin de alınmaya başladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz yıl ihracatı 168,1 milyar dolarla kapattık, sadece bununla kalmadık dış ticaret açığımızı da 55 milyar dolara gerileterek, önemli bir başarıya imza attık. İhracattaki artışın oldukça dengeli ve sağlıklı bir zeminde yürüdüğünü görüyoruz. Mesela 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısı 33'ten 37'ye çıktı. 10 sektörümüz 5 milyar doların üzerinde, 5 sektörümüz de 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Savunma ve havacılık ürünleri ihracatında ilk defa 2 milyar doları aştık." 

"TÜRKİYE ULUSLARARASI YATIRIMLAR AÇISINDAN CAZİBESİNİ KORUYOR"

Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgilerinin devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye uluslararası yatırımlar açısından cazibesini korumayı sürdürüyor. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemize gelen uluslararası yatırım tutarı 201 milyar doları geride bıraktı." 

"BUGÜN DÜNYANIN 13. BÜYÜK EKONOMİSİ HALİNE GELDİK"

Erdoğan,"Satınalma paritesine göre bugün dünyanın 13. büyük ekonomisi haline gelmiş durumdayız. İnşallah yıl sonunda bir üst sıraya çıkmış olacağız." ifadelerini kullandı. 

"ÇIKINLAR SIKIYSA BUNLAR DA BU RESMİ RAKAMLARI YALANLASINLAR"

Yıllık enflasyon rakamlarına ilişkin eleştirilere de değinen Erdoğan, "Ben resmi rakamları açıklıyorum. Çıksınlar sıkıysa bunlar da bu resmi rakamları yalanlasınlar." diye konuştu. 

Erdoğan, kurulan-kapanan şirket istatistiklerine ilişkin, şunları söyledi:

"Kasım ayında açılan şirket sayısı 7 bin 110, kapanan şirket sayısı bin 112. Bu rakamlar daha önceki aylardan daha olumlu seyri ifade ediyor." 

YORUMLAR 4
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah maşallah Erdoğan maşallah
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ilgimi çekti saat 3 de yerel seçimler sempozyumunda giydiği elbiseyle bu saatte hala görevi başında ve hala aynı takımla devam ediyor Yolun açık oldun reis
    Cevapla
  • Taci 5 yıl önce Şikayet Et
    Guzel tespit. Allah basimizdan eksik etmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'