Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütleriyle bağlantılı Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın sınır dışı edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Sınır dışı edildi
Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Sınır dışı edildi
GİRİŞ 17.01.2019 13:25 GÜNCELLEME 17.01.2019 16:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütleriyle bağlantılı gazeteci Boersma'nın, Hollanda polisinin "terör örgütüyle bağlantılı olduğu" istihbaratını paylaşması üzerine sınır dışı edildiğini, kararın Türkiye'de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmadığını belirtti.

 

 

İşte Altun'un yaptığı açıklamanın tamamı;

Ülkemizde Hollanda gazetesi Het Financieele Dagblad muhabiri olarak görev yapan Johanna Cornelia Boersma, bu sabah sınırdışı edilmiştir.

 

 

Sınırdışı kararının, kendisinin Türkiye'de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi bulunmamaktadır. İlgili makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı yapılarak, şahsın bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilgisi verilmiş; tarafımızdan şahsın Türkiye'ye giriş ve çıkışları hakkında bilgi talep edilmiştir.

Son yıllarda El Nusra, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefinde bulunan ülkemiz, iki binin üzerinde masum vatandaşını teröre kurban vermiştir. Nitekim bugüne kadar uluslararası ortaklarımızın da desteğiyle terör örgütleriyle bağlantılı on binlerce şahıs hakkında tahdit kararı aldık. Karşı karşıya bulunulan tehdidin ciddiyeti sebebiyle Hollanda gibi dost ve müttefik ülkelerle işbirliği yapıyor, ulusal güvenliğimizin ve Avrupa'nın güvenliğine yönelik tehditlerin tespiti ve engellenmesi için onların görüşlerinden faydalanıyoruz. Bu alanda işbirliğinin tüm terör örgütlerine karşı devam etmesini temenni ediyoruz.

YORUMLAR 7
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Hainleri asacaksın
    Cevapla
  • Analiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlarla hiç polemiğe gırmeyeceksın yakaladıgın yerde sınırdısı benim ıstıklalıme müdahale edenin hakkı olamaz .
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen gavurlar Haber yapmis. New York Times dan, der Spiegel e kadar hepsi bu Haberi vermis. Utanmazlar bizim Bakanlari ülke disi etti, bunlara az bile yapiyoruz. Hollanda en agir sekilde cezalandirilmali, o yaptiklari unutulmamali !
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye Hainlik yapan kim olursa olsun derhal Sınır dışı edilsin!?.
    Cevapla
  • SUNA 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke sınırdışı edileceğine bana teslim edilseydi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?