'ABD Venezuela'ya doğrudan müdahale etmez, onları kullanır'

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Bracho Reyes, ABD'nin vekili ülkelerden 'askeri müdahale' olasılığını gözardı etmediklerini belirterek Venezuela'da parlayacak bir kıvılcımın, tüm Latin Amerika'yı saracağını söyledi.

'ABD Venezuela'ya doğrudan müdahale etmez, onları kullanır'
'ABD Venezuela'ya doğrudan müdahale etmez, onları kullanır'
GİRİŞ 25.01.2019 22:58 GÜNCELLEME 25.01.2019 22:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bracho, Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği'nde ülkesinde yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Toplantının başında Venezuela'nın anayasa kitapçığını basına gösteren Reyes, ABD'nin Venezuela'da kalkıştığı girişimin anayasaya aykırı olduğuna işaret etti.

"DOĞAL KAYNAKLARIMIZI ELİMİZDEN ALMAK İÇİN SALDIRIYORLAR"

Reyes, "Bugünlerde izlediğimiz süreç, Venezuela'da Bolivarcı hükümete karşı başlatılan savaşın başka bir sahnesi. Biliyoruz ki bu savaşı, Hugo Chavez'in iktidara gelmesinin ardından Venezuela'nın doğal kaynaklarının yine Venezuelalılar tarafından Venezuelalılar için kullanılmasını engellemek için başlattılar." diye konuştu.

"VENEZUELA ŞU ANDA BİR SAVAŞIN İÇİNDE!"

Venezuela'nın uzun zamandır politik, diplomatik, ekonomik, medyatik savaşla karşı karşıya olduğunu aktaran Reyes, bugün bu savaşın şiddetinin arttığını, çok daha saldırganca bir seviyeye çıktığını vurguladı.

"BU SOYTARILIĞA ÇANAK TUTUYORLAR"

Reyes, "Bir beyefendi anayasayı hiçe sayarak, kendisini devlet başkanı ilan ediyor. Bu soytarılığın en vahim kısmı, ABD'nin eteği altına sığınan ülkeler bu soytarılığa çanak tutuyor. Cumhurbaşkanlığı görevi dahil hiçbir görev, kendi kendine hak ilan edilemez. Buna ancak halk oyuyla ulaşılır." diye konuştu.

"ABD DOĞRUDAN MÜDAHALE ETMEZ, MAŞA ÜLKELERİ KULLANABİLİR"

ABD'nin ülkesine doğrudan müdahale etmek yerine Venezuela'nın çevresindeki vekil ülkeleri maşa olarak kullanabileceğini belirten Reyes, şunları kaydetti:

"VENEZUELA'DA PARLAYACAK KIVILCIM TÜM LATİN AMERİKA'YI SARAR!"

"ABD'nin vekillerinden askeri müdahale olasılığını gözardı etmiyoruz. Ama umarız ki böyle bir şey yaşanmaz. Venezuela'da parlayacak kıvılcım, tüm Latin Amerika'yı sarar. Umarım ki, bu maceralarını ileriye taşımazlar. Hepsinden önce savaş korkunç bir seçenek. Bizim tarafımız her zaman barış ve diyalogdan yana, pasifist bir hükümetiz, bunu defalarca dile getirdik. Diyalogla atılacak tüm adımların anayasal çerçevede olması gerektiğini biliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Enel Hak 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika dünyanın başına gelmiş en büyük diktatör ve sömürücüsüdür .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor