CHP'li belediyelerin işçileri perişan

CHP lideri Kılıçdaroğlu 2 bin 200 lira asgari ücret vadederken, CHP’li belediyeler işçilere maaş vermiyor. Ücretini alamayan bir işçi, Ataşehir Belediyesi önünde kendini yaktı. Kartal’da, “Hiç değilse yemek paramızı verin” feryatları yükseliyor. Şişli’de çalışanlar, “3.5 aydır eve ekmek götüremiyoruz” diye isyanda.

CHP'li belediyelerin işçileri perişan
CHP'li belediyelerin işçileri perişan
GİRİŞ 27.01.2019 06:17 GÜNCELLEME 27.01.2019 06:23
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Anamuhalefet partisi CHP’nin elindeki belediyelerin birçoğunda işçiler perişan durumda. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümeti sıkıştırmak için ‘asgari ücret en az 2 bin 200 lira olacak’ dediği CHP’li belediyelerin önünü haklarını alamayan işçilerin protestolarına sahne oluyor.

 

 

Kadıköy Belediyesi önünde toplanan işçiler eylem yaptı.

En güncel örneği önceki gün Kadıköy’de yaşandı. KHK ile kadroya geçme imkanı bulan ancak hakları Kadıköy Belediyesi tarafından verilmeyen işçiler, belediye binası önünde eylem yaptı. İş bırakma eylemi ile seslerini duyurmaya çalışan işçiler, asgari ücretin altında kalan maaşlarının iyileştirilmesini istedi.

 

 

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan kaynak işçisi Ramazan Karabacak, maaş alamadığı için kendini yaktı.

HAKKINI ALAMAYINCA KENDİNİ YAKTI

10 gün önce de maaşını alamadığını belirten bir işçi CHP’li Ataşehir Belediyesi önünde kendini yaktı. Hem taşeron firmadan 3 aylık alacağını tahsil edemediğini hem de geçen nisan ayında işten çıkartılmasına rağmen tazminatının ödenmediğini söyleyen Ramazan Karabacak son çare olarak Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu’nun kapısını çaldı. Maaşını isteyen ve olumsuz cevap alan Karabacak, Kutlu’ya, “Kendimi mi yakayım” dedi. Kutlu’dan “Yakarsan yak” cevabı alan Karabacak üzerine benzin döküp ateşe verdi. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan Karabacak, belediye görevlileri tarafından hastaneye götürüldü. Olayın ardından sendikalar belediye önünde gösteri düzenledi.

YEMEK BİLE VERMİYORLAR

CHP’li Kartal Belediyesi’nde çalışan işçiler de bu yıl başından beri ciddi krizler yaşıyor. Belediye personeli 3 aydır maaş alamıyor, üstüne üstlük kurumda yedikleri yemek de kesildi. Belediye ile yaptığı görüşmelerde sonuç alamayan sendikalı işçiler baskı altına alındı. Görüşmelere katılan bir işçi, “Biz burada ne kadar örgütlenirsek o kadar baskı görüyoruz. Yemek paramız bile pazarlık konusu. Haklarımız verilmezse biz işçiler olarak bunun bedelini gerek sandıkta gerekse eylem ve grevlerle ödeteceğiz” dedi.

‘EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ’

Şişli de maaş krizi yaşanan CHP’li belediyelerden birisi. Aylardır ya hiç maaş alamayan, ya da parça parça ücret alan işçiler son olarak geçtiğimiz aralık ayında iş bırakıp belediye önünde gösteri yaptı. İşçiler “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ‘hak, hukuk, adalet’ diyor, partisinin belediye başkanı, işçilerin hakkını vermiyor” tepki gösterdi. Maaş alamayan 2 bin 947 çalışan Kılıçdaroğlu’na, “3.5 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu millete bol keseden dağıtacağına CHP’li belediyelerinde mağdur olan işçilerin dertlerine el atsın” sözleri ile tepki gösterdi.

Beşiktaş'ta verilen sözler tutulmadı

Beşiktaş Belediyesi’nde, 3 aylık maaşları ödenmeyen işçiler bu durumu protesto etmek amacıyla eylem başlattı. İşçiler maaşlarının ödeneceğine dair verilen sözler tutulmayınca çöp toplamama ve sokakları süpürmeme eylemi yaptı. Eylemin medyada yer bulması ve vatandaşların yoğun tepkisi sebebiyle belediye maaşları yatırdı. CHP’li Avcılar Belediyesi’nde de işçilerin durumu diğerlerinden farksız. İşçiler son 3 yıldır maaşlarını düzenli alamamaktan şikayetçi. Bazı birimlerde 4 ay maaş alamayan işçiler bile var. Belediyenin hizmet satın aldığı şirketlerde çalışan işçiler de mağdur. Belediyelerden para alamayan şirketlerin yüzlerce çalışanı da mağdur.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 53
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ilçedede Chp Belediyesi çalışanları isyanda, Kan ağlıyorlar!.
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala Chp diyenler Allah akil versin.Chp bu millete hayri degil hep kötüluk yapmistir.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ismail Bunlar isgal kuvetlerin yetistirdigi elit kisilerin torunlaridir cumhuriyet kurulduktan sonra devletin idaresini ele gecirmislerdir simdiki bunlari temsilcileri chp lidirler ve cumhuriyet gazete kurucusu amarikan mandarin cemiyet baskanidir bunlarda turkiye icin faydami beklersiniz cumhuriyet gazetesinin yayinlarini iyi analiz edin.
    Cevapla
  • A.eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kardeşlerimize yardım etsin ve o belediyelerin chp nin elinde en kısa zamanda kurtulmasını nasip etsin.
    Cevapla
  • esaleddin K 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi gidin verin OYUNUZU CHP, olmadi HDP ye. Biz DUA edelim bide bunlar gelseydi basimiza, isde ozaman yanmisdik. Ne namus kalir di ne din. Adamin helal kazandigi paralari bile vermeyin CHP, nerde bu paralar?. Arasdirin Kemal evini satmis mi yoksa bu iscilerin parasiyla mi ödemis CEZALARI. Bunda bir is var ama en dogrusunu Allah. C.C bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi