Mahir Ünal'dan ilgi çeken İsmet İnönü hikayesi

Kanal 7'de ekrana gelen, Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu'nun 'teyze kazaları'na dikkat çeken Ünal, yıllar önce İsmet İnönü'nün başından geçen bir olayı anlattı ve halkın hafızasında CHP'nin nasıl bir yer ettiğini gözler önüne serdi.

GİRİŞ 29.01.2019 23:29 GÜNCELLEME 30.01.2019 00:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal CHP, "muhalefet" anlayışı ve şu andaki durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

CHP'nin, halkın hafızasında oldukça kötü bir iz bıraktığına vurgu yapan Ünal, partinin hafızalardaki yerini değiştirmeden iktidar olamayacağını söyledi.

"CHP aslında bir muhalefet partisi değildir. Dolayısıyla, CHP'nin varlığı zaten siyaset içerisinde siyaseti zaafa uğratan bir olgudur" diyen Mahir Ünal, "Siyaseti ve seçilmişleri tehdit eden CHP'dir. CHP'nin canı sıkıldığı zaman yargıya başvurur, gerektiği zaman siyasileri tehdit eder, gerektiği zaman orduyu göreve davet eder" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal şöyle konuştu:

CHP'DE BİR DÖNÜŞÜM OLUR MU?

Geçmişte bir arayış oldu. Bülent Ecevit CHP'nin içerisinde ciddi bir dönüşüm girişiminde bulundu. Ama Ecevit'i CHP'de barındırdılar mı? Barındırmadılar.

Eğer bugün CHP ve CHP zihniyeti yeniden iktidar olsun, hiçbir şeyin değişmediği görülür. Bakış açısı, zihniyet aynı zihniyet. Değişmez.

"CHP İÇİN SİYASET ÇOK DA ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİLDİR"

CHP'ye göre siyaset öyle çok da önemli bir şey değildir. Çünkü CHP siyaset yaparak iktidar olma çabasına girmedi. Çünkü CHP her zaman vesayetin siyaset içindeki ayağıydı.

"CHP SİYASİLERİ TEHDİT EDER, YARGIYA BAŞVURUR, ORDUYU GÖREVE DAVET EDER..."

CHP aslında bir muhalefet partisi değildir. Dolayısıyla, CHP'nin varlığı zaten siyaset içerisinde siyaseti zaafa uğratan bir olgudur. Siyaseti ve seçilmişleri tehdit eden CHP'dir. CHP'nin canı sıkıldığı zaman yargıya başvurur, gerektiği zaman siyasileri tehdit eder, gerektiği zaman orduyu göreve davet eder.

"VESAYET BİTTİ, CHP ORTADA KALDI"

Şimdi vesayet ortadan kaldırıldı ve ortada bir CHP kaldı. Cumhurbaşkanımız zaten "CHP bundan sonra marjinalleşecek ve siyaset sahnesinden çekilecektir" dedi.

İSMET İNÖNÜ VE YAŞLI AMCANIN İBRETLİK HİKAYESİ

Yıllar önce İsmet İnönü döneminde, İnönü Malatya'ya gider. Kalabalığın içindeki bir amca İnönü'ye ulaşmak ister ve engellenir. İnönü onu görünce "bırakın gelsin" der.

Amca İsmet İnönü'nün önüne gelir ve sırtına şöyle bir dokunur ve der ki: "Geldin mi kıtlık kuşum, geldin mi?" der.

İşte CHP bu hafızayı değiştiremediği sürece, bundan sonra CHP'nin siyasette işi yoktur.

YORUMLAR 19
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kıtlık kuşu,Çöp dağları,tıslayan musluklar Enflasyon canavarları Çivi bile çakmayanlar eser yoksunu proje nedir bilmeyen Yapmayan bozan yalancı dolancı ikiyüzlü olarak bilinirler.
    Cevapla
  • Erdem Lice 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar öncede İnönü'nün oğlu Erdal İnönü Rize'ye gider seçim konuşması yapacaktır. Bir ihtiyar nene görüşmek ister. Engellerler ama Erdal İnönü'ye ulaşır halini anlatacaktır ama vaz geçer ve şöyle der; Vah yavrum vah baban bizi aç bıraktıydı seni de aç bırakmış ben sana daha ne diyeyim der oradan ayrılır
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu açıkça gösteriyor ki.: Akp. İktidarı, CHP,ye karşı bir gücü ve savunma kabiliyeti Yok. Onu karalamak için hep geçmişi kurcalıyor. Bu da hiç ahlaki değildir.
    Cevapla
  • Battal 5 yıl önce Şikayet Et
    "AKP iktidarının" chp'ye karşı yapması gereken bir savunma yok. chp zaten halkın hafızasında savunmasız kalmıştır. Karalama değil, bunlar realitedir. İnsanlar hikaye veya fantazi anlatmıyorlar kardeşim. Asıl halkın -halkların- iradesine görmez duymaz olmak hiç ahlaki değildir. Elinde şehitlerin kanı olanlarla iş tutmak hiç ahlaki ve insani değildir. Ahlak chpnin kapısının önünden pılını pırtısını toplayıp, çekip gideli epeyce zaman olmuştur. Vatandaş kardeşim Bu realitedir..
    Cevapla
  • sadık 5 yıl önce Şikayet Et
    Defol git müptezel, geçmişi bilmeden geleceğe dair nasıl bir düşünceye sahip olunabilir, ayrıca chp nin şimdiki zamanına bak bakalım fark varmı, halkı ayrıştıran hakir gören, ülkenin sahibi biziz gibi düşünceleri değişmiş mi?
    Cevapla
  • newce 5 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş chp ni bırak, şu anki chp ye bak, hangi boyutunu beğendin. fetö, pkk, ahlaksızlık, beceriksizlik. hangisi
    Cevapla
  • BIKKIN 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Akp nin Chp ye karşı savunma veya güç göstermeye ihtiyacı yok fakat geçmişi bilmeyen araştırma gereği duymayan gençlere o günlerin anlatılması lâzım olduğu için dir.Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz.chp bu Milletin başına bela edilmiş bir müessesedir. Allah şer ve tuzaklarından bu Memleketi ve Milletimizi muhafaza etsin İnşaAllah.
    Cevapla
  • sadık 5 yıl önce Şikayet Et
    Defol git müptezel, geçmişi bilmeden geleceğe dair nasıl bir düşünceye sahip olunabilir, ayrıca chp nin şimdiki zamanına bak bakalım fark varmı, halkı ayrıştıran hakir gören, ülkenin sahibi biziz gibi düşünceleri değişmiş mi?
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün farklı mı Chp? Adaylarına, kimlerle işbirliği yaptığına bak.
    Cevapla
  • Osman hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    chp bütün kötülüklerin anasıdır.
    Cevapla
  • mehmet demirtas 5 yıl önce Şikayet Et
    Geldi ismet kesildi kısmet darbı meseldir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA