Ekrem İmamoğlu zor günler geçirebilir

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday gösterilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zor günler geçirebilir.

GİRİŞ 30.01.2019 23:11 GÜNCELLEME 31.01.2019 04:56
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Belediye veznesinde 20 yıldır memur olarak çalışan Yaşar Uçar hakkında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Uçar ise 'Her şeyi açıklayacağım' dedikten sonra 11 sayfalık bir mektup yazdı ve ardından kendi hayatına son verdi. Emniyet tarafından el konulan mektupta neler yazdığı ise henüz netlik kazanmadı.

 

 

Türkiye yerel seçim atmosferine her geçen gün biraz daha girerken, İstanbul'da CHP'nin adayı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nde zor günler geçiriyor. Zimmetine para geçirdiği iddia edilen bir belediye çalışanının önce mektup yazıp, ardından hayatına son verdiği ve mektuba Emniyet tarafından el konulduğu öğrenildi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin veznesinde 20 yıla yakın süredir veznedar olarak görev yapan Yaşar Uçar hakkında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

 

 

11 SAYFALIK MEKTUP YAZDI

Uçar, bu süreçte önce açığa alındı sonrasındaysa izne çıkarıldı. Yaşananlar karşısında 'Ne gerekiyorsa yapılsın' dediği öne sürülen Uçar, belediyede yaşadıklarına ilişkin 'Her şeyi anlatacağım' dedikten sonra başından geçenleri bir bir kaleme aldı.

Bu kapsamda 11 sayfalık mektup yazan Uçar, daha sonra apartman boşluğunda kendini asarak yaşamına son verdi. Söz konusu mektuba ise olay yerine gelen polisler tarafından el konuldu.

AÇIĞI KAPATMASI İÇİN MAKBUZ KESMESİNİ İSTEDİLER

Uçar'ın hayatını kaybetmesinin ardından ailesi ve bazı belediye çalışanları Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu suçladı.

Acılı aileye göre, belediye yönetimi Yaşar Uçar'dan belediye bütçesindeki 150 bin liralık açığın kapanması için makbuz kesmesini istedi. Uçar bu talebi 'bedel karşılığı yok' gerekçesiyle reddetti.

Uçar'ın makbuz kesmemesi üzerine Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, vezne görevlisi Uçar'ı izne çıkardı.

Belediye yetkilileri, Uçar'ın 150 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla görevden alındığını savundu. Uçar'ın önce açığa alındığı, sonra izinli sayıldığı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 21
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    mektup kamuoyuna açıklanmalıdır.
    Cevapla
  • tayfaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız varrrrr , kemal bey senin partin hırsız dolu
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav Chp işte, başka ne beklenir ki
    Cevapla
  • Memed 5 yıl önce Şikayet Et
    adama açık tuttarını bir yere sıva demişler kabul etmeyince zimmetine geçirdi diye suçlamışlar 20 yıllık çalışan onuruna yedirememiş ki böyle bişey yapmış
    Cevapla
  • hak-kı 5 yıl önce Şikayet Et
    mektup açıklanıp millete duyurulmalı ve bütün ülke birkez daha cehape nin gerçek yüzünü görmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı