'Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin bugüne kadar üstlendiği görevlerde çok başarılı olduğunu belirterek, "Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor." dedi.

GİRİŞ 02.02.2019 08:08 GÜNCELLEME 02.02.2019 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekci ile sabah saatlerinde İzmir Balık Hali'nde balıkçı  esnafıyla bir araya geldi. Esnafla kahvaltı yapıp sohbet eden Çavuşoğlu, bereket diledi.

 

 

Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın Zeybekci'ye büyük  ilgi gösterdiğini belirterek, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Zeybekci'ye destek vermek için İzmir'e geldiğini kaydeden Çavuşoğlu,  "Nihat Zeybekci, bugüne kadar üstlendiği tüm işlerde çok başarılı olmuştur. Hem  belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Zeybekci'nin belediye başkanı seçildiği zaman İzmir'e  neler yapabileceğini bildiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

 

 

"Altyapıdan üstyapıya kadar projelerini görmeye başladık. İzmir'i bir  dünya kenti yapacaktır. Balıkçı esnafımızın bugünkü ilgisinin bir sebebi de  geleceğe yönelik umutlar. İnşallah belediye başkanı seçildikten sonra daha modern  tesisleri de İzmir'e gerçekleştirecek. Hem insanlarımızı mutlu edecek hem de bir  dünya kenti yapacak projelerle İzmir'imizi ihya edeceğine inanıyorum. Bizim de  isteğimiz tamdır."

Çavuşoğlu, şehrin ve İzmir insanının çok güzel olduğunu ancak kentin  sorunları bulunduğunu dile getirerek, Zeybekci'nin belediye başkanı seçildikten  sonra bu sorunları çözeceğini sözlerine ekledi.

'6 TANE BALIKÇI LİMANI PLANLIYORUZ'

Zeybekci de desteği için Çavuşoğlu'na teşekkür ederek, 1 Nisan'dan  sonra İzmir'deki balıkçı barınaklarını balıkçı limanları haline getirerek, balık  işleme, depolama ve sevkiyat hususunda farklı alternatif oluşturacaklarını  anlattı.

Halin balıkçı esnafına yetmediğini, daha modern ve geniş bir yapı inşa  edeceklerini kaydeden Zeybekci, "İzmir'i balıkçılık merkezi, balıkçılık anlamında  da hem bir ihracat kapısı hem de Ege denizindeki bütün balıkların işleme alanı  haline getirmek istiyoruz. Altı tane balıkçı limanı planlıyoruz." diye konuştu.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir  Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı.

YORUMLAR 1
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    bırakın zeybekçi yi izmirlilere atatürk kalıkıp gelse aday olsa akp'den oy vermezler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?