CHP'de 1940 model oyun

1940'ların "açık oy gizli tasnif " yöntemi CHP'ye geri döndü. PM’deki gizli oylamada zarfları isim sırasına göre toplatan Kılıçdaroğlu, kimin ne oy kullandığını açığa çıkardı.

CHP'de 1940 model oyun
CHP'de 1940 model oyun
GİRİŞ 04.02.2019 09:53 GÜNCELLEME 04.02.2019 09:53
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CHP’de adayların belirlenmesinde büyük sancı yaşayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün yapılan PM oylamasında üyeleri ters köşeye yatırdı. İlk oylamada PM üyelerine zarflar dağıtıldı. PM üyeleri oylarını kullandıktan sonra zarflar Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oturma sırasına göre nizami toplatıldı. Böylece Kılıçdaroğlu kimin ne oy kullandığını görmüş oldu. 

AÇIK OYA DÖNÜŞTÜ 

Gizli oylama bir anlamda açık oylamaya dönüştü. PM üyelerinin manevra alanı daraldı. Kendisinin yanında olup ikili oynayan PM üyelerine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ”Daha önce ve bugün burada gizli oylama talebinde bulunan arkadaşlara saygı duyuyorum. Oyunun peşinde olanlara da saygı duyuyorum. Aranızda benim saygı duymadığım arkadaşlar da var. Bunlar bizim yanımızda gözüküp oylamada bizim aksimizde oy veriyor. Bunları da görmüş oldum ve affetmeyeceğim” dedi. Bunun üzerine PM üyelerinin büyük çoğunluğu Kılıçdaroğlu’nun gönlünden geçen isimlere oy vermek zorunda kaldı.  

 

 

Kılıçdaroğlu zarfları oylamadan sonra nizami şekilde toplaması ve açık açık tehditler savurması ardından sorunlu olan 5 ilçe için yetkiyi kopardı. Kılıçdaroğlu PM’den sadece aday belirleme yetkisi almadı. Revizyon yetkisi de aldı. Daha önce adaylığı açıklanan bazı isimler MYK’da değişirse sürpriz olmaz. 

Kadıköy ve Küçükçekmece için sıkı pazarlık

CHP PM’de muhaliflerle Kılıçdaroğlu yandaşları arasında Kadıköy-Küçükçekmece pazarlığı yaşandı. Oğuz Kaan Salıcı’nın desteklediği Şerdil Dara Odabaşı’nın oylamadan geçemeyeceğinden korkan muhalifler pazarlığa tutuştu. 

Muhalifler Kılıçdaroğlu’nun MYK’dan geçirdiği Küçükçekmece adayı Kemal Çebi kozuyla Odabaşı’nı PM’den geçirdi. Salıcı’ya yakın PM üyeleri Kılıçdaroğlu’na yakın üyelere “Siz Kadıköy’e dokunmayın biz de Küçükçekmece’ye dokunmayalım” şeklinde pazarlık yaptı. Pazarlık sonucunu verdi. Hem Çebi hem de Odabaşı sorunsuz bir şekilde onaylandı.  

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 16
  • belcikadan 5 yıl önce Şikayet Et
    ne yapsalar bosssssss
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizler daha coooook angariye islerle ugrasa durun hazirmisiniz ey chp 11 inci secimi kaybetmeye ne yaparsan yap chp bosuna incenin dedigi gibi 250 yil da gecse bosuna hayaller kurmayin.
    Cevapla
  • veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    chp liler niye sesiniz çıkmıyor. alın size kapı gibi diktatör. hemde belgeli.
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp bizans sarayına döndü
    Cevapla
  • Canım 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslan demokratlar. Yıllar geçse de huylu huyundan vaz geçmiyor. Nerede kalmıştık?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt