CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası!

CHP'nin Vezirhan Belde Belediye Başkan Adayı Ercan Öztürk, ikameti beldede olmadığı için kendisine oy veremeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 2010 Anayasa Değişikliği referandumunda oy kullanamamıştı.

CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası!
CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası!
GİRİŞ 04.02.2019 21:16 GÜNCELLEME 04.02.2019 21:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP bugün Seçim Koordinasyon Merkezinde partiye üye olanlara rozet takma töreni düzenleyerek, merkez ilçeye bağlı Bayırköy ile Vezirhan belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

Vezirhan Belde Belediye Başkan Adayı, Bilecik TSO Meclis Üyesi Ercan Öztürk, ikametinin beldede olmaması hakkındaki söylentiler üzerine İHA muhabirine açıklamada bulundu.

Öztürk, seçim çalışmalarına bugün start verdiğini anlatarak, "İddialı bir şekilde Vezirhan’a geliyoruz. Oradaki çıkan diğer partideki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah projelerimiz Vezirhan için güzel olacak" dedi.

 

'SEÇMENDEN NASIL OY ALACAKSINIZ?'

Öztürk, "Vezirhan’da ikametiniz bulunmadığı için oy kullanamayacaksınız, seçmenden nasıl oy isteyeceksiniz" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Benim orada kaydımın olup olmaması sadece bir oy değil diye düşünüyorum. Ben Vezirhan halkı için geliyorum. Bir oy kullanmasam bile kaybımız değildir diye düşünüyorum. Vatandaşlardan tepki gelmez, sanmıyorum. Ben onlar için geliyorum, onların sorunları için geliyorum. Son dakikada karar verdim bu şekilde. Zaten ikametgahımı da oraya aldırıyorum. Orada olacağım sonuçta."

KILIÇDAROĞLU DA OY KULLANAMAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 2010 Anayasa Değişikliği referandumunda oy kullanamamıştı.

 

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullandığı anımsatılırken, "Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Sayın Genel Başkanın bilgisi dışında bu adresten ayrıldığı bildirilmiş ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğu anlaşılmıştır" denilmişti.

YORUMLAR 3
  • Mer 5 yıl önce Şikayet Et
    evet beklenen günün haberi gelmiştir kendilerine hayrı olmayan insanlar
    Cevapla
  • KÜRT OĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna dememişler; "katrandan asla olmaz ki şeker, ceddine tükürdüğümün ceddine çeker" diye
    Cevapla
  • ........... 5 yıl önce Şikayet Et
    Süper :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...