Erdoğan noktayı koydu: Fiyatlar daha da düşecek

Sebze-meyve fiyatlarının yarı yarıya indiğini ve daha da ineceğini söyleyen Erdoğan," Bunlarla kalmayacağız. Pirinç, bulgur, mercimek hepsinin fiyatı düşecek. Kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

GİRİŞ 11.02.2019 15:46 GÜNCELLEME 11.02.2019 17:09
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sincan Lale Meydanı'nda düzenlene toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında vatandaşa indirim müjdesi vererek " Döviz, faiz, enflasyon kıskacında teslim alınan Türkiye'nin mücadelesine destek verecek yerde kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı boş bırakmayacağız. Patates, domates, biber, marul, ıspanak vs. Ne oldu? Şimdi bugünden itibaren Ankara, İstanbul başladık. Şimdi direkt olarak belediyelerimiz vasıtasıyla sebze meyve satmaya başladık. Fiyatlar şimdi yarı yarıya indi daha da inecek. Bunlarla kalmayacağız, pirinç, bulgur, mercimek hepsi. Sarımsakları depolarda çürütüyorlar maalesef uygun fiyata vermiyorlar. Fırsatçı fiyatları katlayandır. Fırsatçı elinde imkan olduğu halde onu kullanmayıp bir başka köşede pusuda bekleyendir. Fırsatçı, tüm bunları bildiği halde ülkesinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapandır." dedi.

 

 


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Sincan tarihi ve insan zenginliği ile Ankara ve Türkiye'nin bir özetidir.Merhum Abdurrahim Karakoç 28 yıl Sincan'da yaşamıştır. Sincan işte böylesine büyük zenginliklere ev sahipliği yapmıştır. Sincan, tevekkülün, huzurun kıymetini çok iyi bilir. Bozkırın ortasından kurulan bu ilçemizi her gün ileri bir noktaya taşıyoruz. Sincan'ın nüfusu artmakla kalmıyor aynı zamanda yıldızı da parlıyor.

ÖNEMLİ YATIRIM MÜJDELERİMİZ VAR

 

 

Sincan, emeğin, huzurun kıymetini çok iyi bilir. Geleceğine de dört elle sarılan Sincanlı kardeşlerimiz bozkırın ortasında kurulan bu ilçemizi her gün çok daha ileriye taşıyor. Sincan bugün yine bir başka. Sincan'ın sadece nüfusu artmakla kalmıyor aynı zamanda yıldızı da parlıyor. Sincan Belediyemizin önceki başkanı Mustafa Tuna kendisi ile birlikte mevcut belediye başkanımız ve adayımız Murat Ercan çok büyük hizmetler yaptılar. Bugün yaklaşık 56 trilyon liralık eserler son dönemde yapılanların küçük bir örneği.

Önümüzdeki dönemde çok önemli yatırım müjdelerimiz var. Bunlardan biri iki etap halinde yapılacak olan ve 600 bin metrekare alana sahip Belören Millet Bahçesi. İlk ne olacak dediğimde millet bahçeleri ile millet kıraathaneleri ile halkımızın huzuruna çıkacağız dedim. Belören Millet Bahçesi, Sincanlı kardeşlerimizi, sanatla, yeşille ve sporla buluşturacak bir eserdir. Bir diğer projemiz, 2 kilometrelik tramvay hattı. Nasıl ilçenin 2 ayrı yakasında bulunan metro ve başkentray istasyonları arasında kurulacak bu hatla inşallah toplu taşım araçları arasındaki sistem kolaylaşacak ve trafik azalacak.

İZMİR'İ DE PIRIL PIRIL YAPACAĞIZ

İzmir, körfez kokudan, pislikten geçilmiyor. Aynen benim aldığım İstanbul'un Haliç'i gibi. İnşallah şimdi İzmirli kardeşlerimiz inanıyorum ki İzmir'i de Cumhur İttifakı'na verecekler. İzmir'i de pırıl pırıl yapacağız.İstanbul neydi? Ankara neydi? Biz buraları devraldıktan sonra ne oldu? Daha güzel olacak. Önümüzdeki dönemde Büyükşehir'de ve Sincan Belediyesinde yapacağımız hizmetlerle Ankaramızı en güzel noktaya çıkarmakta kararlıyız.

 DEV BİR HASTANE

Türkiye'nin hizmetinde olduğumuz 17 yıldır her alanda ülkemizi kalkındırmanın milletimizin refahını artırmanın mücadelesini verdik. Göreve geldiğimizde ne idik ne olduk. Ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, enerjide, sporda, sosyal yardımlarda Türkiye'nin dünyanın en ileri seviyesine yükseltmek için gece gündüz mücadele gösterdik. Ankara'da şimdi şehir hastanemizi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin açılışını yapacağız. Burada yaklaşık 3,5 milyon hasta kalabilecek. Yatak sayısı bu kadar fazla. 6 kuleli dev bir hastane. Yönetime geldiğimizde dünyada satın alma paritesine göre 17. sıradaki Türkiye'yi hamdolsun 13'üncülüğe çıkardık. Bu yıl inşallah 12'nciliğe çıkarmayı hedefliyoruz.

İÇERİDE VE DIŞARIDA BİRİLERİ ADETA PAÇAMIZA YAPIŞIYOR

Ülkemizi demokrasi ve ekonomide getirdiğimiz yer önemli. Daha atacak çok adımımız, yapacak çok işimiz var. Gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaştırdığımız Türkiye'yi hak ettiği yere götürmek için istikrar ve güven ortamını muhafaza ettirmemiz gerekiyor. Biz bu seviyeye yaklaştıkça içeriden birileri, dışarıdan birileri adeta paçamıza yapışıyor, aşağıya indirmeye başlıyor. Son aylarda maruz kaldığımız saldırılara baktığımızda aslında doğru yolda ilerlediğimizi görüyoruz. Türk milletinin bir özelliği var. Herkes saldırıya uğradığında köşesine çekilir, biz ise silkelenir kendimize geliriz, daha büyük atılımlar için enerji ve moral depolarız.

FİYATLAR YARIYA İNMEYE BAŞLADI DAHA DA İNECEK!

Şimdi bölgesinde ve dünyada sürekli yükselen bir Türkiye var. Ekonomimizin akıl ve izan dışı gerekçelerle çökertilmesi hedefinin sebebi budur. Maalesef fırsatçılar, her yerde her dönemde, bu dönemde de hemen işe koyuldular. Döviz, faiz, enflasyon kıskacında teslim alınan Türkiye'nin mücadelesine destek verecek yerde kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı boş bırakmayacağız.En yüksek döviz kurundan fiyat belirleyenler fırsatçıdır. Elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye bunu piyasaya sürmeyip, stokçuluk yapanlar. Patates, domates, biber, marul, ıspanak vs. Ne oldu? Şimdi bugünden itibaren Ankara, İstanbul başladık. Şimdi direkt olarak belediyelerimiz vasıtasıyla sebze meyve satmaya başladık. Fiyatlar şimdi yarı yarıya indi daha da inecek. Bunlarla kalmayacağız, pirinç, bulgur, mercimek hepsi. Sarımsakları depolarda çürütüyorlar maalesef uygun fiyata vermiyorlar. Fırsatçı fiyatları katlayandır. Fırsatçı elinde imkan olduğu halde onu kullanmayıp bir başka köşede pusuda bekleyendir. Fırsatçı, tüm bunları bildiği halde ülkesinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapandır.

BAY KEMAL SİZ ÖLÜLERİ BİLE REHİN ALDINIZ BUNLARI BİLİYORUZ

Fırsatçı üretim ve istihdam sürsün diye devletin kendisine sağladığı imkanları başka yerlerde kullanandır. Elinde imkan olduğu halde ülkesinin kritik döneminde onu kullanmayıp, bir başka köşede, pusuda bekleyendir. En tehlikeli fırsatçılık da tüm bunları gördüğü, milleti halde ülkesinin ve milletinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapanlardır. Bay Kemal bunlarla uğraşıyor. Ya Bay Kemal sizleri SSK Genel Müdürü olduğun dönemlerden tanıyoruz. Hastaneye sağlıklı girenler hasta çıkıyordu. Siz ölüleri bile rehin aldınız.

31 MART'TA BUNLANLARA OSMANLI TOKATINA HAZIR MIYIZ?

Artık Ahmedim, Mehmedim, Ayşem, Fatmam bu huzurlu hastanelerde gelip tedavilerini görecek. Ekonominin istismarını yapanlar da bu ülkeye saldıranların değirmenlerine su taşıyanlardır. Üç kuruş fazla kazanmak, üç oy fazla almak için bu aziz milletin sırtına hançer saplamaktan çekinmeyenlere dersini kim verecek? 31 Mart akşamı bunlara Osmanlı tokadına var mıyız? Hazır mıyız? Biz 17 yıldır nasıl bunlara rağmen milletimizle kol kola, gönül gönüle ülkemizi büyütmüşsek, inşallah önümüzdeki dönemde de 2023 hedeflerine aynı şekilde ulaşacağız.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN TEMELİNDE RABİAMIZ VARDIR

Bay Kemal 15 Temmuz gecesi havaalanında tankların yanından yürüyerek Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Ben damadım, kızım, ailemle havaalanındaydım, Bay Kemal Bakırköy'de izliyordu. Bütün mesele, sevgili Peygamberimiz Hz. Ebubekir Sıddık ile birlikte o mağaraya girdiği an var ya. Müşrikler geldi, kapıya yaklaştı. Hz. Ebubekir bir an korkuyor gibiydi. Bir anda örümcekler o mağaranın girişini ördü. Gelen müşrikler baktılar ki "Buraya giriş çıkış olsa örümcek ağı olmaz" demek ki içeride kimse yok dediler. Geri döndüler. İşte ayet geldi, "Korkma Allah bizimle beraberdir". Bütün mesele bu. Darbe gecesi milletimizin istiklal ve istikbaline sahip çıkarak kurduğumuz MHP ile Cumhur İttifakı'nı sandıklara taşıdık. Cumhur İttifakı'nın temelinde rabiamız vardır.

SADECE SİNCAN'I DEĞİL İNŞALLAH YENİMAHALLE'Yİ DE ALACAĞIZ

Belediye hizmetlerimiz günlük hayatımızın önemli bir parçası. Hep birlikte elele verip sadece Sincan'ı değil tüm Ankara'yı çok daha farklı bir yere götüreceğiz. Düşünün 16-17 yıl önce havalimanından Ankara'ya doğru dürüst bir yol var mıydı? Sırt üstü yatarak uçağa bakıyorduk. Şimdi şöyle bir şey yok. Uçağa binmek ne? Otobüsle gidiyorduk. Şimdi rahatlıkla uçağa biniyor muyuz? Bu refah seviyesini gösterir. Milletim benim buralara geldik. Şimdi en iyisini yapmak artık boynumuzun borcudur. Biz belediye başkanı adaylarımıza inanıyoruz. 31 Mart seçimlerinde adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Sincan'ı da adaylarımıza emanet ediyorum. İnşallah komşunuz Yenimahalle'nin de öyle. CHP'ye yakışmıyor orası? Orayı da alacağız. Alalım ki Yenimahalle'de hizmet görsün. Şöyle buralar pırıl pırıl olsun.

YORUMLAR 60
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni yaratana kurban olayım sayın Cumhurbaşkanım. Durmak yok yola devam inşaAllah.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bu arada bu yıl köprü ve otoyollardan para alınmasın zira vatandaş darda
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam tanzim güzel oldu da artık şu tarım konusunu kökten çözmeliyiz.berektli topraklar varken küçük ülkelerin bile tarımı bizde daha yi. kökten çözmemiz lazım tarım işini
    Cevapla
  • AKINCI 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler ucuz mazot , benzin,otogaz,doğal gaz , elektrik (şu zaten satıyor) satsın şayet ben mazot, doğal gaz, elektrik alırım.....
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    bimde 3.75 tl olan kuru üzüm 7.75 tl olmuş bu nasıl insafsızlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor