Güler: 2 milyar TL nerede Lütfü Savaş?

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ı eleştirerek, 'Büyükşehir Belediyesi ve HATSU'nun 2018 yılında 1 milyar 650 milyon lira Büyükşehir'e aktarılan vergi geliri 570 milyon lira. Hizmete bakıyorsunuz sıfır. Peki bu para nerede Lütfü Savaş? Nereye harcandı? çıkıp açıkla' dedi.

Güler: 2 milyar TL nerede Lütfü Savaş?
Güler: 2 milyar TL nerede Lütfü Savaş?
GİRİŞ 12.02.2019 19:42 GÜNCELLEME 12.02.2019 19:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, seçim çalışmaları kapsamında Hassa ilçesindeki mahalleleri ziyaret ederek partisine destek istedi.

 

 

"5 YILDIR AYNI TÜRKÜYÜ SÖYLÜYORLAR"

Burada mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ı kente hizmet yapmamakla eleştiren Güler, "Bir türkü tutturmuşlar, bizi engelliyorlar diye. Vatan ve millet sevdalısı sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli'nin dava arkadaşları hizmete dur demez. 5 yıldır aynı aynı türküyü söylüyorlar. Bizden geçen yıl 250 milyon borçlanma talebi istediler. Projesi belli olan 170 milyona 'evet' dedik. Peki ne yaptılar?" ifadelerini kullandı.

 

 

Büyükşehirin su anda seçim öncesi göz boyamak panikle çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Güler, şuan adeta bir makyaj yapıldığını savundu.

"2 MİLYAR LİRA NEREDE LÜTFÜ SAVAŞ?"

15 Temmuz'da tanka kafa tutmuş bir millet bunu yemeyeceğini öngören Güler, şöyle devam etti:

"Şuan da sıcak asfalt döküyorlar. Bu yanlış. Bu zamanda yapılan bu asfalt israftır. Ama neden? Seçim var diye yapıyorlar. Madem engel vardı nasıl yapabiliyorlar peki? Demek ki canları isteyince yapıyorlar. Sayın Savaş'a soruyorum. Büyükşehirin ve Hatsu'nun 2018 yılı 1 milyar 650 milyon lira. Büyükşehire aktarılan vergi geliri 570 milyon lira. Hizmete bakıyorsunuz sıfır. Peki bu para nerede Lütfü Savaş? Nereye harcandı? çıkıp açıkla. Millet bilsin."

"13 MİLYONA ALINACAK ARAÇLAR 190 MİLYONLARA KİRALANDI"

Güler, millete hizmet olarak gidecek paraların yanlış kullanıldığını söyledi.

Araç kiralamalarla ilgili şüphelerini yargıya gittiklerini aktaran Güler, şunları konuştu:

"Millete hizmet olarak gitmesi gereken bu paraların nerede olduğunu ben sadece 1 örnekle açıklayayım. Büyükşehir logolu kamyon, kepçe gibi iş makineleri ve araçları sadece 13 milyona satın alabilecekken 5 yılda kiralama bedeli olarak 190 milyon lira para harcanmış. Bu araçlar milletin malı olabilirdi halbuki. Minibüs sahipleri ile kiralama bedeli olarak 3 bin liraya anlaşılıyor. Bir araştırıyoruz ki bir turizm firması kiralama bedeli olarak Hatay Büyükşehir Belediyesine 27 bin 612 lira fatura kesiyor. Konuyu yargıya intikal ettirdik. Hesabını soracağız."

Hatay ile birlikte büyükşehir olan illerde çok güzel hizmetler yapıldığını vurgulayan Güler, Hatay'ın maalesef bu hizmetlerden yoksun kaldığını kaydetti.

Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'e, Kahramanmaraş'a, Adana'ya , Mersin'e bakın. Belediyecilikte muazzam işlere imza attılar. Hatay'ın onlardan daha fazla potansiyeli var iken biz CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 'oy vermeyene hizmet yok anlayışı' yüzünden geri kaldık. Biz bu zamana gelmişiz bunları konuşuyoruz. Yol yok , hizmet yok, su yok. Hatay'ın artık kaybedecek vakti yok. Çok yakında Hatay'ı kısa zamanda kalkındıracak büyük projeleri açıklayacağız."

YORUMLAR 10
  • şşşbbb 5 yıl önce Şikayet Et
    E şikayet edin nadem yargılansın siyasi koz haber malzemesi olarak kullanacağınıza suçu olan çeksin
    Cevapla
  • ozanali 5 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah hadi bakalım ibrahim başkan sende böyle yaparsan bırdahakine sende ınersın ordan ama bunuda unutma
    Cevapla
  • Ahmed reis 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP demek,hırsızlık ve soygun demektir. Ne demişler...Kork, Allahtan korkmayandan.
    Cevapla
  • Antakya lı 5 yıl önce Şikayet Et
    Mhp li Antakya belediye başkan adayını büyük şehirde gösterselerdi daha garanti olurdu hiç olmazsa bir dönem mhp millet vekilliğide yapmıştı.
    Cevapla
  • ??? 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerede olduğunu biliyorsan neden savcılığa şikayet etmiyorsun.
    Cevapla
  • Yavuz Arslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Minibüs sahipleri ile kiralama bedeli olarak 3 bin liraya anlaşılıyor. Bir araştırıyoruz ki bir turizm firması kiralama bedeli olarak Hatay Büyükşehir Belediyesine 27 bin 612 lira fatura kesiyor. Konuyu yargıya intikal ettirdik. Hesabını soracağız."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!