Erdoğan'dan Çipras'a: Minaresiz cami olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'den Çipras'la konuşmasını anlattı: "Dedim ki, Fethiye Camii'ni açalım. 'Camiyi açıyoruz' dediler. Minaresi niye yok? Kilise çan kulesi olmadan olur mu?"

Erdoğan'dan Çipras'a: Minaresiz cami olur mu?
Erdoğan'dan Çipras'a: Minaresiz cami olur mu?
GİRİŞ 16.02.2019 17:28 GÜNCELLEME 16.02.2019 17:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerel seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Edirne'deydi. Selimiye Meydanı'nda ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Aleksis Çipras'a; Atina'da inşa edilmekte olan cami ile ilgili de mesaj vermeyi ihmal etmedi.

 

 

"PEKİ ÇİPRAS CAMİNİN MİNARESİ NEDEN YOK"

Erdoğan, "Mesela dini azınlıklar bizim dönemimizde haklarını en geniş şekilde kullanabilmiştir. Onlara gayrimenkullerini biz iade ettik ya. Onlar batıda anyı şeyleri bize karşı yapmadılar. Tam aksine, batıda camilerimiz bombalanıyor, yakılıyor. Almanya'da Batı Trakya'da aynı şey... Sayın Çipras ile görüştüğümde aynı şeyi söyledim. Dedim ki, bak bizlerden bir şeyler istiyorsunuz, ruhban okulunu istiyorsunuz. Ben de dedim ki, Fethiye Camii'ni açalım... 'Camiyi açıyoruz.' dediler. Minaresi niye yok? Kızlarım, kilise çan kulesi olmadan olur mu? Biz diyoruz ki çan kulesiyle mi yapacaksın? Gel yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Şu semaya yükselen minarelerdir. Ya işte diyor 'Muhalefet beni eleştiriyor' Ya biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz. İstedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya'da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz; Türk, Türk... Ama bizim böyle bir derdimiz yok, istediğin yerde Rum ismini kullan." diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 2
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    ezanın yüksek bir yerden okunması dinimizde bir gelenek halini almıştır,ayrıca ramazan aylarında minerelere mahyalar asılması,minarelerin ışıklandırılmasıda yine gelenek halini almıştır. Birde camiye,cami özelliğini veren minaredir. gerçi bazı camilerin yetmediği yede apartman katlarıda cami olarak kullanılmaktadır. bu yüzden cami minaresinin dinen pek zorunluluğu yoktur,sadece namaz kılınacak yer temiz olsun ve mümkünse kıbleye baksın yeter. ama tabbi minareli olursa daha güzel.
    Cevapla
  • Ben ve 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek yunanla ayni fikirdesiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance