Başkan Erdoğan: Açık ve net söylüyorum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı açılış yemeğinde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi.

GİRİŞ 19.02.2019 21:25 GÜNCELLEME 19.02.2019 22:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Daha yüksek duvarlar inşa etmenin, daha fazla dikenli tel çekmenin düzensiz göçü önlemek için çözüm olmadığı aşikardır."

'DÜNYA GENELİNDE 25 MİLYONU AŞKIN MÜLTECİ VAR'

 

 

 "Bugün dünya genelinde 260 milyona yakın göçmen, 68 milyonun üzerinde yerlerinden edilmiş kişi ve 25 milyonu aşkın mülteci bulunuyor. Bu sayı, ekonomik nedenler yanında, açlık, kıtlık, iç savaşlar, terör saldırıları ve siyasi belirsizlikler gibi sebeplerle gün geçtikçe artıyor.

"Göç, güvenlik boyutu da olan insani ve siyasi bir meseledir. Bu meselinin özünde adalet açığı ve empati eksikliği vardır." 'Bugün dünyanın en zengin toplumları ile en fakir toplumlarını belli belirsiz bir sınır ayırıyor'

'FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİN YARDIMLARINI KESMEK İNSANLIK DIŞIDIR'

"Filistinli mültecilere verilen yardımları kesmek, onları yokluk ve yoksullukla terbiye etmeye çalışmak da insanlık dışıdır."

'KİMSE GÜCENMESİN AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM...'

'Kimse gücenmesin açık ve net söylüyorum. Acaba Afrika'nın altını elması kimler tarafından sömürüldü? Katliamları kimler yaptı?

 'Dünyada hak ihlalleri, çatışmalar sürdükçe, zenginle fakir arasındaki uçurum genişledikçe, göçmenler her zaman yeni yollara yöneleceklerdir.'

'BU MİLLET HİÇ BİR ETNİK UNSURA SOYKIRIM UYGULAMAMIŞTIR'

 "Dünyada şu anda, Batı'da özellikle sözde 'Ermeni soykırımı' adıyla bazı propagandalar yapılıyor. Biz de diyoruz ki bu tarihçilerin işidir" 

Hayatımız boyunca, tarihimiz boyunca, bu millet hiçbir zaman, hiçbir etnik unsura karşı bir soykırımda bulunmamıştır."

'SIĞINMACILARA HARCADIĞIMIZ MİKTAR 37 MİLYAR DOLARI AŞTI'

Erdoğan: "Sığınmacılar için kendi milli imkanlarımızla harcadığımız rakam, BM kriterlerine göre şu an itibarıyla 37 milyar doları aştı. Suriye kaynaklı göç probleminin tek çözüm yolu, mültecilerin bizim sınırlarımız içinde tutulması olarak görülemez."

'YENİ BİR GÖÇ DALGASI YAŞANIRSA BUNU TEK BAŞIMIZA GÖĞÜSLEYEMEYECEĞİZ'

"Yeni bir göç dalgası yaşanması halinde artık biz bunu tek başına göğüsleyemeyeceğiz."

Krizin ilk yıllarında gündeme getirdiğim güvenli bölge formülü, Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri için en pratik çözüm yoludur.

 

 

YORUMLAR 13
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin artık Göçmen karşılayacak gücü Yok! ,Amerika ve Avrupada her yönden Ekonomik siyasi Türkiyeye Saldırıyor! Bu Yüzden kapıları açalım artık! O Çok Bilmiş,Teröristler üzerinden Bize İnsanlık dersi veren Amerika ve Avrupa, Mültecileri karşılasın bakalım Karşılayabiliyorlarmı?.
    Cevapla
  • HIRSIZ HAÇLILAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı soykırım uygulassa bu gün ne Ermeni ne yahudi ne yunan, ne bulgar, ne rus, ne alman ne fransız, ne de ingilizden söz edemezdik. hele abd hi,ç olmazdı.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sığınmacılara helal hoş olsun ama neden kendi vatandaşının kangren olan sorunlarını görmezden geliyorsunuz. 4c 4b ye kadro ünvan ek ödeme eşitlik istiyoruz...
    Cevapla
  • Cafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli gitme zamanı gelmiştir.ama kimse gitmez gönderemezsiniz
    Cevapla
  • EYT MAĞDURU 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz EYT lilere gelince para Yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”