Suriye'deki aşiretlerden Türkiye'ye çağrı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi, Türkiye'nin yanında olduklarını belirten bir deklarasyon yayınladı.

Suriye'deki aşiretlerden Türkiye'ye çağrı
Suriye'deki aşiretlerden Türkiye'ye çağrı
GİRİŞ 21.02.2019 23:48 GÜNCELLEME 21.02.2019 23:48

Türkiye Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlığını devam ettirirken, bölgedeki aşiretler ve kabilelerden de olası operasyona karşı destek bildirisi yayınlandı.

Kilis'in karşısında bulunan Azez ilçesine bağlı Siccu köyündeki toplantıya; Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Abdurrahman Mustafa, Astana Toplantıları Heyet Başkanı Ahmet Toma, Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Ayan Meclis Başkanı Emin Assani ile aşiret liderleri katıldı.

OPERASYON YAPILSIN TALEBİ

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclis Başkanı Ebu Necib Rami el Dos, burada yaptığı açıklamada, Fırat'ın doğusunda bulunan pek çok aşiretin de meclislerini tanıdığını ve destek mesajı gönderdiğini söyledi. El Dos, aşiretlerin Türkiye'den Fırat'ın doğusunda operasyon yapmasını talep ettiğini savundu.

El Dos toplantıya dair şu bilgiyi verdi: "Meclis; Özgür ordu, Türk Hükümeti, Türk Ordusu'na Fırat'ın doğusuna operasyon konusunda yaptığı çağrısını yenilemiştir. Aynı şekilde söz konusu cihetlerin, bölücü örgütlere karşı ve onları işgal ettikleri bölgelerden çıkartmak için yaptığı desteğe vurgu yapmıştır. Katılımcılar; Türkiye ile olan ilişkilerin derinliğine ve Türk ve Suriye halkı arasında ortak tarih üzerine kurulmuş ve aralarında dini, ırki, kültürel ve düşünce benzerliği bağları bulunduğuna dikkat çekmişlerdir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...