Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN TÜRK’te katıldığı programda, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan terör videosu yayınlandı.

Videoda YPG ve PKK’nın arasındaki bağlantı, hazırlanan görsellerle ve terör örgütünün diğer ülkelerde farklı isimlerle faaliyet gösterdiğinin altı çizildi.

'ABD'Lİ İSME İZLETTİM ŞAŞIRDI'

Başkan Erdoğan videoyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ABD'den Suriye'nin kuzeyine 23 bin TIR silah gitti. Bunu bize nasıl izah edecekler? Nereye geliyor bunlar? Burada zikredilen örgütlere geliyor. PKK'nın yan kuruluşları olan YPG/PYD, bunlara geliyor. Tabii orada bir de üstler var. Bu üstlere geliyor. Sürekli bu takviye devam ediyor. Biz kendilerine bunu sorduğumuz zaman, 'Seri numaraları bizde var, biz bunları iş bitince alacağız'. Sayın Bush zamanında Irak'ta da yaşadık. Aynı şeyler söylendi bize. Bunlar alınmadığı gibi daha sonra mücadelelerde bunlar bizim de elimize geçti. Birçoğu da tabi bunların satıldı. Satıldıktan sonra da Irak halkının elindeydi. Şimdi aynı şey Suriye'de oluyor. Suriye'de bu silahlar zaman içinde hep satılacak, satılmaya da başlandı. Bundan sonraki süreçte bu iş nereye varır o ayrı bir konu. Mesela, DEAŞ birçok silahı buralardan alıyor, ama DEAŞ artık bu bölgede bitiyor. Böyle bir noktaya geldi. Temennim o ki silah desteği kadar önemli bir şey varsa o da siyasi destektir. Ben videoyu ABD'li senatör Graham'a odamda izlettim şaşırdı, bizimkilere de ulaştırın'' ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Mücahid 24.02.2019 15:34
    Ne kadar PKKlı köpek varsa hepsini katletmek dinimin gereği vaciptir.
  • mahir 24.02.2019 14:42
    bunlarşaşırmazbaşkanım hepsinibiliyorlarzaten
  • mahir 24.02.2019 14:40
    bukansızlarhalaoyunpeşindebaşkanım
  • ÜNAL 24.02.2019 13:37
    palavra palavra palavra. inanma reis hepsi palavra. abd kandıra kandıra güç yığıyor. durduğumuz hata. ya istiklal yada ölüm.
  • izmir-dobracı 24.02.2019 10:12
    abd ye 2 şey söyleyin 1-pkk yı kurup finanse etmenizin amacı ne 2-suriyenin kuzeyine kürt devleti kurarsanız 1 haftada haritadan sileriz içinde 50 bin abd askeri olsa dahi hadi kurun görelim buyrun denmeli
Daha fazla yorum görüntüle