İsmet Yıldırım'dan çok konuşulacak sözler

Haber7 Gündem Masası'nın konuğu olan Ak Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.

İsmet Yıldırım'dan çok konuşulacak sözler
İsmet Yıldırım'dan çok konuşulacak sözler
GİRİŞ 06.03.2019 12:28 GÜNCELLEME 06.03.2019 13:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ak Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı, ve Haber Şefi İbrahim Günay'ın sorularını cevaplandırdı. Yıldırım, seçim çalışmaları ve Ümraniye için üzerinde çalıştıkları projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın Haber7'ye özel açıklamaları

 

 

31 Mart'ta seçime gidiyoruz. Sahada yoğun çalışmalarınız devam ediyor. Ümraniye halkının teveccühleri nasıl? 1 Nisan'da Ümraniyeli vatandaşları hangi projeler ile karşılayacaksınız?

Ben aslen Rizeliyim, 1942 yılında da Ümraniye'ye gelmişiz. 1960'da doğduğumda Ümraniye 60 haneli bir köydü. Şimdi ise 700.000 nüfuslu büyük bir yerleşim yeri. 50.000 nüfus daha olsa Büyükşehir yasalarıyla idare edilecek bir yer. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Erdoğan belediyeciliği" döneminden beri, 1994 ruhundan beri, 25 yıl geçmiş. İki dönem Mehmet Bingöl başkanımız, üç dönem Hasan Can başkanımız burada ciddi işler ve projeler yaptılar.  Hazine arazileri, 2B problemleri olan bir bölge olmasına rağmen sanayisiyle, ticaretiyle, nüfus yapısıyla, etrafındaki ormanlarıyla ve ulaşımı aksları ile büyük ilçelerimizden birisi. Anadolu yakasının en büyük, İstanbul'un ise 4. büyük ilçesi. Bir tarafta Çekmeköy, Ataşehir ve diğer tarafta da Üsküdar, Beykoz ile sınır bir ilçe. 61 gündür dolaşıyoruz, vatandaşlarımızla ilçemizin 35 mahallesinin her köşesinde önemli konuşmalar yapıyoruz. Aynı şekilde STK'lar ile, sayısı bine yakın olan köy dernekleriyle danışma toplantıları yapıyoruz. En son Haldun Alagaş Spor ve Kültür Kompleksi'nde toplantımız oldu. Soğuk kış şartlarına rağmen, 5.000 kişi ile gerçekleştirdiğimiz toplantımıza vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi.

 

 

ÖNCELİKLE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEMİZ LAZIM

Ümraniye, 81 vilayetimizden gelmiş insanların yaşadığı, Anadolu kokan, mahalle kültürünün olduğu bir yer. İşte tam da bu yüzden yapılacak çok işimiz var. Pek çok şey yapılmış ama böylesi büyüyen bir ilçe için bu icraatlar devam etmek durumunda. Bunları bir liste haline getirdiğimizde en önemli yeri şüphesiz ulaşım tutuyor. İstanbul'un genel sorunu haline gelen ulaşımın yanında bir de otopark sorunu mevcut. Ekonominin belirli bir yere gelmesiyle birlikte artık her evde bir arabadan daha fazla oluyor. Ümraniye gibi ilçelerimizde %65'e varan imar yenilemeleri olmuş. Ama tüm bu yenilemeler yapılırken, donatı alanları maalesef insanların mülkiyetinde kalmış. 100, 150 metre arsalar üzerinde toplu planlama yapılmayarak binalar yapılınca da binaların altında otoparklar olamamış. Otopark imkanını ancak siteler karşılasa da Ümraniye'de çok fazla site yok. Nüfusun ancak %15-16'sı sitelerde yaşıyor. Bu yüzden caddelerimiz ve sokaklarımız arabalarla dolu. Bu yüzden öncelikle otopark sorununu halletmemiz lazım. 20.000 araçlık bir otopark projemiz var. Bunun aciliyetine bağlı olarak 7.000'i projelendirildi.

ULAŞIM AKSI İLE İLGİLİ 7 BÜYÜK PROJEMİZ VAR

Ulaşım akslarının E-6 üzerinde düzenlenmesi lazım. Sadece Çakmak Köprüsü üzerinde 'yonca' olarak tabir ettiğimiz bir giriş-çıkış bölgesi var. O da Çekmeköy tarafında büyük bir trafik yükü getiriyor. Bu yüzden ulaşım aksı ile ilgili 7 büyük projemiz var. Bunlardan bir tanesi Kavacık-Çakmak Köprüsü arasında Hekimbaşı'nda yeni bir kavşak yapacağız. Onun dışında Beşiktaş Spor Tesisleri altından, vadi yatağından yeni Yavuz Sultan Selim Köprüsü yoluna bir kavşak yaparak Tepeüstü'nü rahatlatacağız. Yine Çakmak  Köprüsü kenarında sanayiyi rahatlatacak bir başka projemiz var. Sanayinin alt tarafından TEM'e bağlanış için yol yapılacak, onu hemen başlattık. Türksat'ın arazisiydi, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, bize bu konuda yardımcı oldu. Protokol olmasına rağmen, imar durumu halledilemediği için yapılamıyordu. Sürecini başlattık. Bankacılık merkezi, Ümraniye biliyorsunuz. Bu konuda Finans şehir projemiz mevcut. Bu Finans şehrinin de inşaatı devam ediyor, Şerifali tarafında. Orada da büyük bir kavşak projemiz var.Ulaşım aksine bu şekilde müdahalelerde bulunarak, günlük insan sirkülasyonunun oldukça fazla olduğu Ümraniye'deki trafik yükünü ve ulaşım yoğunluğunu azaltmayı planlıyoruz. 

ALEMDAĞ CADDESİ'NE MEYDAN PROJESİ

Ümraniye'de irili ufaklı 50.000 ticaret merkezi ve dükkan var, bunun yoğunluğu da doğru orantılı elbette. Alemdağ Caddesi, belkide İstanbul'un en pahalı dükkanlarına ev sahipliği yapıyor. Ümraniye'nin en önemli caddelerinden biri olan Alemdağ Caddesi, tüm alışverişin ve ticaretin kalbi hükmünde. Orada da meydan projemiz yapım aşamasında. Bu konudaki projelerimizden bir tanesi, Ümraniye'yi otoban ortadan böldüğü için Belediye binamız ve merkez ile, karşı mahalleler ve hastane arasında geçiş yok. Orayı otoban üzerinden kapacağız. Bunun dışında TRT lojmanlarını Büyükşehir olarak aldık, orayı yıkacağız. Bu çalışmalar ile birlikte 48.000 metrekarelik dev bir platform ortaya çıkacak.

ÜMRANİYE 3 BÜYÜK MEYDANA KAVUŞACAK

İkinci merkezi Tepeüstü'nde düşünüyoruz. Orada yine metro durağı, alışveriş merkezleri ve siteler var. Orada da büyük bir meydan düşünüyoruz. Ümraniye'nin tam ortası olan bu bölgede altında büyük bir otopark ve üzerinde bir meydan ve yeşil alanın olacağı bir projemiz de mevcut. Üçüncü meydan ise, Dudullu'da olacak. Yine metro durağının bulunduğu Dudullu'da el sanatları merkezi açacağız. Osmangazi korusu da millet bahçesi olarak halka açılacak. Dudulluspor'un tesisleri ile bir bütün olarak orası da yine bir MİA, Merkezi İş Alanı hükmünde olacak. Böylelikle Ümraniye'yi 3 büyük meydan ile daha ferah ve yaşam kalitesi arttırılmış bir hale getireceğiz.



SOKAK BİZİ SEVDİ, BİZ DE SOKAĞI SEVDİK

Şehircilik ile ilgili ciddi tecrübeleriniz var...

Ben 20 senedir Kiptaş'ta çalışıyorum. İnşaat ile ilgilenen bir ailede doğdum, buna istinaden Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği okudum. Hep ticaretin ve hayatın içerisinde oldum. Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görmesiyle de bugün buradayız. 62 gündür sahadayız, sokak bizi sevdi, biz de sokağı sevdik. Bu süreçte biraz sıkıntı yaşamalarına rağmen ben Allah'a şükür demeyen esnafa çok az rastladım. Anadolu kültürü olduğu için bizim halkımız dokunmayı seviyor. Bundan sonra da inşallah sokakta olacağız, esnafımızın yanında olacağız. Tabi halkımız 31 Mart'ta bize teveccüh eder ve oy verirse.

BU KONUDA UZMANIZ, VATANDAŞIMIZ BİZE GÜVENMEYE DEVAM ETSİN

Sizde bahsettiniz, Ümraniye'de 2B arazileri var ciddi miktarda. Bazı mahallelerinde önemli imar sorunları olduğunu biliyoruz. Bu sorunun çözümü bağlamında neler söylemek istiyorsunuz?

Evet, biz 35 mahallenin her birinde büyük toplantılar düzenledik, düzenliyoruz. Hem ilçe yönetimimiz hem de biz, bu toplantılarda tüm sorunları karşılıklı müzakere ediyoruz. Mevcut belediye ve ilçe teşkilatımız ile bu sorunları görüşüyoruz. Biliyorsunuz ki, 2B araziler orman vasfını yitirmiş araziler. 5 yıl önce çıkan kanunla vatandaşa tapuları verildi ve imar sorunları halledildi. Bazı yerlerde ise bazı insanlar bu tapular bizimdir diyerek mahkemelik olmuşlar. Burada vatandaşımıza kötü bir algı yapılmış. Biz onlara anlatıyoruz, sizin elinizdeki tapu mahkeme kararıyla başka birine geçse dahi biz onunla oturur anlaşır, olmadı ona başka yerden veririz. Biliyorsunuz, Sultanbeyli'yi böyle çözdük. Mahkemelik olan %10'luk kısımda da olacak olan budur. Vatandaşımız bu konuda bize güvenmeye devam etsin. Biz; imar, planlama ve şehircilik konularının uzmanıyız. Bu sebeple inşaatları bir an önce başlatarak vatandaşımızın o algısını kırmalıyız.



İSTİHDAMDA ÖNCELİĞİN ÜMRANİYELİLER OLMASINI RİCA EDECEĞİZ

Şehircilik anlamında çok geniş projelerden bahsettiniz. Peki belediyecilik anlamında genç istihdama yönelik ne gibi projeleriniz var?

İki önemli merkezimiz var. Birisi Finans Şehir. Ben vatandaşımıza da söylüyorum. En olmadı, oradaki bankaların hepsiyle görüşüp çalışanlarının tercih aşamalarında beyaz yakalılardan mavi yakalılara kadar önceliğin Ümraniyelilerin olmasını talep edeceğim. 2B arazilerinde belki de yeni bir formül geliştirerek oralarda teknokentler kurmayı, teknolojiye uygun yapılanmayla inovasyonu yüksek, katma değeri yüksek laboratuvar gibi bacasız sistemli iş yerleri açmayı düşünüyoruz. Ümraniye'de sanayilerde çalışan 100.000 nüfus var. Biz bunu daha kaliteli hale getirerek bu dediğimiz iş imkanlarıyla aşmayı düşünüyoruz. Belediyecilik artık yol, asfalt olmaktan çıktı. Bundan sonra işsizliği giderici işler yapmalıyız. İBB bizim babamız, biz ise evladıyız. Ulaşım projelerinin %80'ini onlarla yapacağız.

BÜYÜK BİR SPOR KÖYÜ KURACAĞIZ

Büyük bir spor köyü kuracağız. Ümraniyespor'un durumu belli. Fenerbahçe ve Trabzon'u yendik, şimdi fazla konuşmayalım. Onlar da bizim seçmenimiz, biliyorsunuz, küstürmeyelim. Futbol işte, oynayan kazanır. 

Lafı açılmışken Süper Lig hedefleri...

Süper Lig hedefleri arasında ne gösterir bilmiyorum tabi. Ama bizim amatör ruh ile futbolcu yetiştirecek bir akademi açmamız lazım. Başakşehirspor'un alt yapısında önemli bir proje başlattık. Dünyanın büyük kulüplerini gezdik. Real Madrid, Barcelona, Manchester City gibi... Bunların sistemlerinden daha iyi olduğunu düşündüğümüz bir sistem geliştirerek Başakşehir'de uygulamaya koyduk. Aynısını, 350 kişilik, 8-10 yaş arasındaki çocuklarımızı alarak yetiştirerek gerekirse ailelerine burada iş imkanı sağlayarak onları yetiştirmek istiyoruz. Futbol kendi içinde eğitimin şart olduğu bir spor dalı. Real Madrid, Manchester muadili bir altyapıyı getireceğiz Ümraniye'ye. Tesis nedir ki? Her türlüsünü yaparız. Mesele, o bakış açısını getirmek. Ümraniye'de bu ruh var. Başakşehir niye başarılı? Yöneticileri iyi, hocası iyi, uyumsuzluk yok, futbolcuların fiziki imkan ve şartları iyi. Bu sebeple başarı kendiliğinden geliyor. Erdoğan'ın söylediği üç şey var: para, insan ve zaman yönetimi. Bu her şey için geçerli. Futbol için de, belediye için de...



ÜMRANİYE'NİN ANIT BİR YAPIYA İHTİYACI VAR

Nasıl bir Ümraniye hayaliniz var çerçevesinde geride bırakmayı istediğiniz en önemli eseriniz ne olacak?

Prestij bir caddemiz ve anıt yapımız yok. Bunlar oluşursa Ümraniye geriye dönüp baktığımızda istediğimiz yerde olacak. İnsanların Bağdat Caddesi'ne, İstiklal Caddesi'ne gitmekten vazgeçip Ümraniye'ye gelmelerini sağlayabiliriz. Bunun dışında sanat ve kültür başlığı altında konferans salonu, kongre merkezi, tiyatro salonu ve konser salonunu içeren ve Ümraniye'yi sergileyen bir anıt yapımız yok. İstanbul'da örneğin Sultanahmet'e gidersiniz, Ayasofya ve Sultanahmet Cami sizi karşılar. Beyazıt'a gidersiniz İstanbul Üniversitesi'nin o güzel binası ve kapısı vardır. Avrupa'da da durum böyle. Viyana'ya gidersiniz parlamento binasını görürsünüz, Paris'te Eiffel'i görürsünüz. Bu her şehirde böyledir. Ümraniye'nin de artık bir anıt yapıya ihtiyacı var. 

TRAFİĞİ DİSİPLİN ALTINA ALMAMIZ GEREKİYOR

Alemdağ Caddesi'nde marka değeri çok yüksek. Bunu Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ile aynı segmente sokmak istediğinizi söylüyorsunuz. Bu minvalde, Alemdağ caddesinde trafiğin rahatlayacağını söyleyebilir miyiz? Bahsettiğiniz gibi bir merkez olması için başka neler yapmayı planlıyorsunuz?

İstanbul trafiğinde yetkiyi Büyükşehir Belediye'sine vermek lazım. Ceza ve trafik yönetim işi Büyükşehir'de olmalı. Biz belediye olarak otoparklandırma ile ilgili projeler yapıyoruz.Cezai işlemler başka bir merkezi ilgilendiriyor. Bu da yetki kargaşasını beraberinde getiriyor. Bunların tamamının belediyeye verilmesi gerekiyor. Problem duran arabada. Duran araba ve lojistik halledildiğinde trafik rahatlar. İstanbul'da istediğin yerde arabanı durdurup mal indirebiliyorsunuz, bunun dünyada bir örneği daha yok. Bu durum da beraberinde trafik yükünü getiriyor elbette. Bizim bunu mutlaka bir disiplin altına almamız lazım. Otopark ve trafik sorunu çözüldüğünde Alemdağ Caddesi bir yaşam merkezi haline gelir. Aynı huzur ve enerji Alemdağ Caddesi'nde olduğunda insanlar Bağdat Caddesi'ne neden gitsin? Sadece bir iki dokunuşa ihtiyacı var. 



ANKETLERİN GÜVENİRLİĞİNDEN ŞÜPHELERİM VAR

Son olarak, Cumhurbaşkanımız geçenlerde anketler ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Oy oranı tahmininiz var mı?

Ben de elbette anket yaptırıyorum. Ama bunların güvenilirliği konusunda başından beri benimde şüphelerim var. Telefondan da yapılıyor bu anketler biliyorsunuz. Sahada yapılan anketlerin güvenilirliği de oldukça şaibeli. Spekülasyonlara oldukça açık elbette. Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı son seçimlerinde, %56.3 gibi bir oy aldı. Ben Ümraniye'de %70'lik bir oy potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ümraniye muhafazakar ve milliyetçi oyların çok yoğun olduğu bir yer. Ne hikmetse en fazla %58'lere çıkmışız. Bakıyorsunuz Beşiktaş'ta hizmet olmamasına rağmen %82 alıyorlar. Biz çalışmaya devam ediyoruz. Biz Ümraniye'ye bir sinerji getirdiğimizi düşünüyorum. Ama sandığa ne kadar yansır elbette bilemeyiz.

MESELELERİ YEREL SEÇİM ADI ALTINDA İSTİKRARI BOZMAK

Millet İttifakı bloklaşmasının Ümraniye'de bir yansıması var mı? Bu konuda bir açıklama yapmak ister misiniz?

Bloklaşmanın yansıması yok Ümraniye'de açıkçası. CHP ve HDP adayı var, İP'nin adayı yok. HDP'nin adayı zaten görüntü amacıyla çıkartılmış, esasen CHP'yi destekliyorlar. Meseleleri yerel seçimler adı altında istikrarı bozmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan düşmanlığı ileriye götürerek mevcut hükümeti yıpratmak. Yoksa mahallemizde icraat yapalım, insanlarımıza huzur tesis edelim gibi bir dertleri yok. Şu andaki mantık yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı yıpratma ekseninde ilerliyor. Vatandaşımız bunun bilincinde olmalı.



KİMSE KENDİNE ROL BİÇMESİN, BU OY ERDOĞAN'IN

Bu amaçla pek çok girişimde bulunuldu. Halkımız bunları gayet iyi biliyor, burada tek tek sıralamaya lüzum yok. Baktılar tüm bunlara rağmen, tüm dış destekli hamlelerine rağmen Recep Tayyip Erdoğan'ı deviremediler şimdi ekonomi yönünden hamleler yapıyorlar. Çok şükür bunda da vatandaşımız dik duruyor. Kimse kendine bir rol biçmesin, bu oy Recep Tayyip Erdoğan'ın oyudur. Biz tabi ki sahada olmalı, vatandaşa dokunmalıyız, sokaklarda olmalıyız. Ama bu oy Recep Tayyip Erdoğan'ın reyidir. Biz vatandaşa sosyal belediyecilik adı altında dokunmak, onun gönlüne girmek zorundayız. Bunları tüm samimiyetimle konuşuyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • ÜÇ HİİLAL. 5 yıl önce Şikayet Et
    31 martta oyum'u CUMHUR'un adayı İsmet YILDIRIM BEY'e inşallah.zillet ittifakına günahımı bile vermem.
    Cevapla
  • A.A 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet itifakı adı altında, HDP, CHP Türkiyenin Toprak bütünlüğünü parçalamak için Seçime gidiyor İP, SP de onların kuyruk tutanı.. CHP nin niyeti belli, Kaos olsunda nasıl olursa olsun.
    Cevapla
  • Giyotin. 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam son noktayı koymuş.Millet Erdoğana oy veriyor onun dışında kimse kendinde keramet aramasın.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    derin ve dış yapı ne yapsakda ak partiyi inderebiliriz diye düşünüyor.mhp nin yarısını iyi parti olarak çaldılar.ancak ülkücülerin yüzde 95 i uyanmayıp körü körüne iyi partiye oy veriyor.son plan dindar siyasetçileri ve bürokratları bir araya getirip eski ak partiden atılan ve kaçanları toplayıp yeni bir parti kurmak istiyorlar.ayrıca diğer cemaat ve tarikatlar ve aşiretler para basacaklar oy satın alma peşindeler yüzde 4 lük farkı kapatma peşindeler
    Cevapla
  • Asabi fırtına61 5 yıl önce Şikayet Et
    Tlf anketini cevaplamadık hemen kapattık malum dolandırıcıdır diye düşündük dolayısiyla tlf anketleri doğru sonuç vermez diye düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak