KCK'nın Türkiye sorumlusu hakkında karar verildi!

Terör örgütü KCK'nın Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen firari Sara Aktaş, yargılandığı davada, 17 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KCK'nın Türkiye sorumlusu hakkında karar verildi!
KCK'nın Türkiye sorumlusu hakkında karar verildi!
GİRİŞ 06.03.2019 18:22 GÜNCELLEME 06.03.2019 19:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Terör örgütü KCK'nın Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Sara Aktaş'a, ''terör örgütü yöneticiliği'' ve ''örgüt propagandası yapmak'' suçundan yargılandığı davada, 17 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, firari sanık Aktaş katılmadı. Duruşmada, Aktaş'ın avukatı hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, müvekkilinin suç işlemediğini savunarak, hakkındaki tüm suçlamalardan beraatini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Aktaş'ın ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' ve ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçlarından 17 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanık hakkında çıkarılan yakalama kararına rağmen duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle verilen cezadan indirim yapmayan heyet, sanık hakkında çıkarılan tutuklama yönelik yakalama kararının infazının beklenilmesine karar verdi.

HAVALİMANINDAN KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Terör örgütü KCK'nın üst düzey sorumlusu olduğu belirtilen Sara Aktaş, 27 Kasım 2016'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek isterken gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen terör örgütü KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Aktaş'ın, 15 Aralık 2016'da çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, ''silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek'' suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Aktaş'ın '''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'' ve ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçlarından hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Hakkında açılan dava kapsamında, bir önceki heyet tarafından tahliye edilen sanık Sara Aktaş hakkında, daha sonra duruşmalara gelmediği gerekçesiyle yeni heyet tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Firari sanık Sara Aktaş hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyası ise celse arasında İstanbul'daki bu dava ile birleştirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Murat Şengül 5 yıl önce Şikayet Et
    zzoruma gidiyor arkadaş zoruma gidiyor....cezaevinde terörist beslemek zoruma gidiyor...vatana ihanetin nedeni, sebebi olmaz bedeli olur....o bedel de idamdır...ya idam cezasını çıkartın, çıkartamıyorsanız da çıkın deyin ki, ''Ey aziz Türk Milleti size idamı çıkartacağız diye söz verdik lakin şu sebeplerden dolayı biz bu idamı çıkartamıyoruz..'' deyin ki cezaevlerinde neden terörist beslediğimizi bilelim...
    Cevapla
  • 1980000000000000000 5 yıl önce Şikayet Et
    Bulursanız cezasını çeker, hem 17 yıl ceza nedir ki, şaka gibi valla
    Cevapla
  • TmT 5 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerine, vatanimiza goz diken teroristlere eger bizim yasalarimiz anca bu kadar ceza verebiliyosa yakin o avrupa ozentisi yasalari.
    Cevapla
  • ertdgr 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceza felan çok mühim değilde işin asıl tuhaf tarafı bu şahsın çnceki duruşmada salıverilmesi. İstersen idam ver ama elde olmadıkça bir anlamı yok.
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sorumlusuymuş yani yılanın başı ve sadece 17 yıl hapis veriliyor.. ağırlaştırılmış müebbet olmalıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir