Başkan Erdoğan tarihi açılışta konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göbeklitepe Ören Yeri Resmi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Göbeklitepe'nin dünya kamuoyuna çok ama çok tesir edecek şekilde yansıyacağını belirtti. Erdoğan "Bu yılki turist hedefimiz 50 milyon turistin ülkemize gelmesidir" dedi

GİRİŞ 08.03.2019 18:50 GÜNCELLEME 08.03.2019 19:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

İnsanların önce yerleşik hayata geçip, ondan sonra inançlarını sembolize eden yapılar inşa etmediklerini, sürecin tersine işlediğini buradaki kalıntılardan anlıyoruz. Göbeklitepe insanların inançların peşinden giderek yerleşik hayata geçişini gösteriyor. Bu kazılardan elde edilen sonuçlar arkeoloji ve antropoloji yanında dinler tarihi başta olmak üzere diğer pekçok bilim disinlinine sahip çok öneme sahip. Emeği geçen herkesi özellikle şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Bu görüntüler inanıyorum ki dünya kamuoyuna çok ama çok tesir edecek şekilde yansıyacaktır.

Göbeklitepe, insanlığın ortak kültür hazinesine yaptığı Anadolu'daki medeniyet derinliğini göstermesi bakımından referans haline geldi. Göbeklitepe'nin Şanlıurfa'mıza ve ülkemize kazandırılması uzun soluklu bir çalışmanın ürünüdür. Bizim ülkemiz bir açık hava müzesidir. Çok yoğun çalışılması gerekmektedir.

"ALMAN BİLİM İNSANI KLAUS SCHMİDT'İ YAD EDİYORUZ"

1986'ya kadar burada ne olduğu tam olarak anlaşılamamıştır. Hayatına insanlığın geçmişine araştırmaya adayan Alman bilim insanı Klaus Schmidt’i yad ediyoruz. Bu süreçte ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Doğuş Grubu'nun projeye verdiği destek çok ama çok önemlidir. 100-150 senelik mazisi bile olmayan eserlerin nasıl korunduğu,  nasıl çekim merkezi haline dönüştürüldüğünü yurtdışına yaptığımız gezilerde görüyoruz. Türkiye'nin bu anlamda kesinlikle eksikliği yoktur tam aksine fazlası vardır.

'TERÖR ÖRGÜTÜ SABOTE ETTİ'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz uzun yıllar çatışmalarla, bölücü terör örgütünün baskılarıyla anılmıştır. Dün bin kadar ziyaretçi buraya geldi. Bakın basit bir seslendirmeyle bir günde buraya bin kişi geliyorsa bu demektir ki, bu binler olacaktır. Mevsimin de inşallah şöyle yazla, hele hele baharla çok daha farklı bir hale gelecektir. Bölgede hayata geçirilen yatırımlar bizzat terör örgütü tarafından sabote edildi. Terörün istismar ettiği ne varsa hepsini ortadan kaldırarak bu fasit daireyi kırdık.

"HEDEFİMİZ BU YIL 50 MİLYON TURİSTİ GERİDE BIRAKMAKTIR"

Sinema ve dizi sektörüne verdiğimiz desteklerle ülkemizin tanıtımında yepyeni ve gerçekten etkili mecrayı şu anda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Turizm yelpazemizi yeni destinasyonlarla genişlettik. Bizim çok geniş bir turizm potansiyelimiz bulunuyor. Sürdürülebilir turizm amacıyla belediyelerimize bu doğrultuda yapacakları çalışmalar için yaklaşık 2 katrilyon liralık destek verdik. Hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak. Bunun için de Göbeklitepe gibi özel ve önemli bir hazinemizi çok iyi değerlendirmeliyiz.

 

 

YORUMLAR 24
  • Kadir Izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis yanındayız Allah yolu açık etsin inşaallah Büyük Türkiye için yola devam çalışan koşturan adamsın helal olsun sana
    Cevapla
  • zeyzey 5 yıl önce Şikayet Et
    Kültürüne sahi çıkan, memleketin gelismesi icin durmadan çalışan bir devlet adami. Bu millet sana hayran.
    Cevapla
  • 6363 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis Gap havaalanı uçak biletlerini komşu illerindeki gibi fiyat olmasını istiyoruz. urfa uçak biletleri çok pahalı
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH senden razı olsun durmadan yorulmadan Diğerleri gibi oturup maaşını almayıda bilirdin BÖYLE BİR ADAM GELMEZ KIYMETİNİ BİLELİM ülkemiz için Recep Tayyip Erdoğan ak parti kaybederse içimizdeki hainler erken seçim istiyecek EYT yoksa oy vermem poşet paralı oy yok fiyatlar yüksek oy yok dersen Amerika kazanır fetö pkk chp hdp işid ypg kazanır bunun farkında mısın?
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorulmak bilmeden çalışıyorsun, Allah yardımcınız olsun Başkanım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!