Yücel Yılmaz: İstanbul'un yükünü alacağız!

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, ‘Şehir Tasavvuru ve Proje Tanıtım Toplantısı sonrası Balıkesir'e yeni bir vizyon ve çehre kazandıracak olan projelerini Haber7.com'a açıkladı.

GİRİŞ 13.03.2019 12:50 GÜNCELLEME 13.03.2019 12:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Haber7 / Erman Yapan

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, "Balıkesir Kazanacak, Türkiye Kazanacak" sloganıyla 4 ana hedef, 10 strateji çerçevesinde 10 Yıldızlı Balıkesir" hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

Yılmaz'ın açıklamalarından satırbaşları:

Balıkesir, İstanbul'un üç katı büyüklüğünde 960 köyü, 20 ilçesi ve 4 ayrı merkezi olan bir ilimiz. Bizim hayatımızda turizm, tarım, sanayileşme ve günlük hayatın gerektirdiği hizmet sektörünün her branşı var. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü hizmeti insanımıza götürmekle mükellefiz. Öncelikli olarak insanımızın bizden beklentisi istihdam ile  ilgili kaygılarını gidermemiz. Çünkü Balıkesir gençleri okuyan insanlar, Balıkesir'de yapılan işlerin büyük çoğunluğu da bedene dayanan işler. Bu yüzden beyaz yakalı sanayiyi buraya getirmeliyiz, hizmet sektörünün üst düzeylerini de aynı şekilde. Projelerimiz her kesime göre var. Bandırmayı üç ekonomik bölgeye böldük. Bu üç ekonomik bölge üzerinden hayatı rahatlatıcı yol çalışmalarımız, trafiği rahatlatıcı otopark çalışmalarımız, zamana yenilmiş ve artık şehrin yükünü kaldıramayan binalar üzerinde yenileme çalışmalarımız, kentsel restorasyonlarımız, yeşil alanlarımız... Bunlar belediyeciliğin yapılması gereken temel vizyon işler. Ama biz Balıkesir halkının, 1 milyon 260 bin insanın, aslında şehirde neler olduğunu görmesini, Balıkesirlinin Balıkesir'i tanıması ve bu sinerjiden Türkiye'ye bir sesin çıkmasını istiyoruz.

Çünkü dünyanın en güzel etinin, kuzusunun olduğu bir yerde yaşıyoruz. Dünyanın en etkili sütlerinin yetiştiği bir yerden bahsediyoruz. Bu kaynakları bizim tanıtmamız lazım. Daha doğrusu sütün peynire dönüştüğü bir yer bizim burası. Bunların hepsinin markalaşması ve ihracatının yapılması gerekiyor. Buradaki süt ve süt ürünleri üreticilerimiz, Avrupa birliği sınırlamasından dolayı çok satamıyorlar ama, gerek Çin'e gerekse Amerika'ya çıkış yapmaya başladılar. Biz bunların hepsini şehrimizle beraber dengelemek istiyoruz.

BALIKESİR İSTANBUL'UN YÜKÜNÜ ALACAK

Balıkesir, Marmara havzası içerisinde, yakınlığıyla, zeminiyle, insan kaynağıyla İstanbul'un yükünü alabilecek önemli bir lokasyon. Biz bunu doğru yönetmeye çalışıyoruz. Devletimizin yaptığı yatırımlar, otobanlar, hızlı trenler de bu gerçeği bize yaşatıyor. Biz 2014 yılında Büyükşehir olduk ve altyapımızı kurduk. Bende Karesi Belediye Başkanı olarak, Büyükşehir meclis üyesi olarak çalıştım. Bu sebeple şuan Balıkesir'i geleceğiyle ilgili yapılacak her türlü çalışma beni çok heyecanlandırıyor. 

Türkiye turizmde önemli atılımlar gerçekleştirdi. Balıkesir doğa harikası bir yer. Bu konu ile ilgili proje ve çalışmalarınız var mı?

 

 

"TURİZİMDE ÜST NOKTALARA ÇIKACAĞIZ"

İmkan sağlama ihtimalimiz olan her yerde yatırımcımızın arkasındayız. Balıkesir Ege'ye ve Marmara'ya 290 km sahili olan, 22 tane adası olan dünya güzeli bir yer. İda Dağı, yani Kaz Dağı, Dünya oksijenlerini barındırıyor. Dursunbey gibi bütün spor kamplarının yapılacağı 1700 rakımlık bir bölgemiz var. Termal turizmin canlanabileceği de çok yer var. Açıkça söylemek gerekirse, biz her alanda atılım yapacağız, altyapıları da zaten hazırlandı. Allah nasip eder, bu seçimler sağlıklı bir şekilde geçtiği takdirde özel sektörümüzle beraber turizmi çok ciddi üst noktalara çıkaracağız. Türkiye, Balıkesir'in tekrar farkına varacak. Balıkesir kazanacak, Türkiye kazanacak.

“BANDIRMA KALE ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURULUYOR”

Balıkesir'e doğrudan 6.5 milyar TL'lik yatırım geleceğini söyleyen Yılmaz,” Ülke ölçeğindeki sanayiler Balıkesir'e kuruluyor. Bizim görevimiz yatırım yapacağım diyen her babayiğidi kucaklamak, sorunlarını çözmek ve bürokrasisini azaltmak olacak. Bandırma Kale Özel Endüstri Bölgesi kuruluyor. Savunma sanayi, havacılık ve medikal yatırımları Bandırma'da gerçekleşecek, Ülkemizin dışalımını azaltacak ana metal organize sanayi kuruluşunu bitirdi, yatırıma başlıyor, Bandırma'mıza hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

“ŞEYTAN SOFRASI'NDAN DA SARIMSAKLI'YA BİR TELEFERİK HATTI PLANLAYACAĞIZ”

Yücel Yılmaz projelerine şöyle devam etti:

Gönen, Balya, Bigadiç, Sındırgı aksları doğa turizmi, termal turizm ve sağlık turizminin ülke çapındaki merkezleri olacak. Ayvalık kültür turizminin merkezi olurken Gömeç aktivite merkezi, Burhaniye tarımsal üretim merkezi, Havran tarih merkezi, Edremit sağlık turizminin merkezi, Altınoluk doğa turizminin merkezi haline gelecek.

Körfezin geneline bir kimlik vermemiz lazım. Bu kimlik zeytin ağacı kadar kadim, her dem yeşil bir Körfez. Benim hedefim bu. Eşsiz zeytinimizi tüm dünyanın tatması lazım. Zeytinimizi parlatacak her projeyi yapacağız. Körfez'de deniz yolu ulaşımını geliştireceğiz. Ayvalık'ta kesintisiz bir kıyı hayalim var. Körfez için hazırladığımız stratejik plan ile kesintisiz kıyı projemizi hayata geçirecek, Cunda'nın kıyı alanını düzenleyeceğiz, Ayvalık'ın tarihi kent merkezinin sokaklarını canlandıracağız. Ayvalık'tan Şeytan Sofrası'na, Şeytan Sofrası'ndan da Sarımsaklı'ya bir teleferik hattı planlayacağız. Ayvalık'taki jeotermal kaynakları kıyıda yapacağımız düzenlemelerle sıcak su havuzları oluşturacağız. Bu sayede 3 ay olan turizm süresini 6 aya çıkaracağız. İvrindi, Karesi ve Kepsut'ta ise organize küçükbaş hayvancılık bölgeleri kuracağız. Bu merkezlerde Balıkesir hayvan borsasını kuracağız.

Edremit, Güre, Akçay ve Altıoluk yan yol projeleri ile turizm trafiği, şehir içi trafik ve transit trafik dengesi sağlanacak. Otogar ihtiyacı olan ilçelerimiz Bigadiç, Gönen, Edremit, Susurluk ve Sındırgı modern otogarlarına kavuşacak. Kent merkezlerinde de otopark sorunu olan alanlarda dikey teknolojik otoparklar ile parklanma alternatiflerini geliştirecek sokakları insanlara bırakacağız.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    çok zeki rahat ve aydın konuşuyor. kendinden ve ne yaptığından emin. her kelimesi kullandığı cümlenin içine kitp gibi oturuyor. ve de kağıttan değil.. muğladayım ama inşallah kazanırsın
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    ya şeytan sofrasının adı değişsin yaaa... .şeytan sofrası nedir arkadaş.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar çok iyi haberler, akıyor maşallah
    Cevapla
  • ylç 5 yıl önce Şikayet Et
    Yücel Başkanımın Allah yolunu açık eylesin.
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı içindeyiz, vatanın içindeki hainlere bu vatanı dar edeceğiz,inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar