Yalçın Topçu ArtAnkara Fuarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu yurt içinden ve yurt dışından sanat galerilerini bir araya getiren “ArtAnkara 5. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı”nı gezdi. Fuar’da Topçu’ya Birleşmiş Resamlar Heykeltraşlar Derneği Eski Başkanı Ressam Mehmet Ali Doğan eşlik etti.

Yalçın Topçu ArtAnkara Fuarını ziyaret etti
Yalçın Topçu ArtAnkara Fuarını ziyaret etti
GİRİŞ 15.03.2019 12:26 GÜNCELLEME 15.03.2019 14:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanatsever Ankaralıların bu sanat fuarına ilgisinin yoğun olacağına inandığını belirten Topçu “Artankara Çağdaş Sanat Fuarı Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerden gelen galeriler, müzeler, sanatla ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverleri bir araya getiriyor. Bu organizasyon sanat ve sanatçılara, sanatla ilgili kurum ve kuruluşlara kendilerini sanatseverlere ve diğer paydaşlara sunma imkanının yanında vizyon ve misyon gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

“Sanatçılar milletlerin medeniyetini geleceğe taşıyan adeta en güvenli râvileridir”

Sanatçılar eserleri vasıtasıyla medeniyet kuran, milletlerin medeniyetini geleceğe ve gelecek nesillere taşıyan adeta en güvenli râvileridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ve sanatçı hakkındaki “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” ve  “hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız” sözleri hep geçerliliğini koruyacaktır.

 

 

Doğan: “Hedefimiz geçen seneki 43 binin ardından bu sene 50 bin sanatsever”

Fuarda resim, seramik, heykelve özgün baskı alanlarından modern sanatın dünyada tanıtılmasına katkı sağlayacak yüzlerce eser olduğunun altını çizen Ressam Mehmet Ali Doğan şunları söyledi:

“Uzun yıllardan beri Ankara'da bu çapta bu genişlikte bir sanat alanı yoktu. Biz de Ankara'da halkımıza elit ve keyifle gezebilecekleri sanat alanı oluşturmak istiyorduk. Bugün de görüyoruz ki; 5. yılında hakikaten Ankara'da ülkemizi uluslararası temsil edecek bir sanat alanı oluştu. Hedefimiz geçen seneki 43 bin kişinin ardından bu sene de 50 bin sanatseverin burayı ziyaret etmesi.“

Yalçın Topçu’ya Teşekkür

“Şunun eksikliğini açıkça hissediyoruz; bütün siyasi yapıların, kurum ve kuruluşların meseleyi siyasallaştırmadan, oluşturduğumuz bu özel alanda bulunması ve medeniyetimizi aktarabilmek için sanatı öne çıkaracak yapıyı oluşturması gerekiyor. Yalçın Topçu Bey’e kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Biz üretenler yani sanatçılar olarak üzerimize düşeni yaptık. Memleketimizde varız, memleketimiz için üretmeye de devam ediyoruz. Ankara’daki tüm sanatseverleri fuara bekliyoruz. 

ATO Congresium'da düzenlenen ve bu yılki teması "kadın" olan fuara, 41 ülkeden 750 sanatçı, 3 bin 500 eserle  katılıyor.

YORUMLAR 3
  • Pervin 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım standları dolaşıp ayırmadan sohbet etmeniz camiamızı çok sevindirdi.Siz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    Cevapla
  • Seçil 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanata ve sanatçıya kıymet verilsin lütfen.Yaptığınız takdire şayan,sanat adına teşekkürler.
    Cevapla
  • Resül 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Allah yardımcınız olsun her yerdesiniz maşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!