İbrahim Kalın: Gücünüz yetiyorsa buyurun gelin!

Yeni Zelanda katliamnı yapan caninin "Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" şeklindeki sözlerini yorumlayan Kalın, caninin üzerinden Avrupa'da yükselen ırkçı, İslamofobik ve Türk nefreti söylemi üreten çevrelere şöyle seslendi ve 'Biz buradayız. Güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler..." dedi.

GİRİŞ 16.03.2019 06:58 GÜNCELLEME 16.03.2019 08:16
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Haberturk'te katıldığı programda gündeme dair soruları yanıtladı. Kalın, Yeni Zelanda katliamıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. "Bu saldırı bir Müslüman tarafından yapılsaydı dünya ayağa kalkardı" diye konuşan Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

TRUMP'A TEPKİ:  TEK CÜMLE YOK

"Batı'dan gelen açıklamalar var. Ben bu açıklamalara baktığımda bunların fazlasıyla diplomatik olduğunu görüyorum. Bu açıklamalar elbette önemlidir, yapılmalıdır bir itirazım yok. Ama mesela Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamaya, sayın Trump'ın açıklamasında olayın failiyle ilgili tek bir cümle yok. Bu terör eylemini yapan kişinin zihniyetine dair tek bir cümle yok.

ERDOĞAN'IN HEDEFE KONMASI ŞAŞIRTICI DEĞİL

Batıda özellikle Osmanlı'yla birlikte 400 yıl boyunca Müslüman eşittir Türk, Türk eşittir Müslüman demekti. Batı'nın tanıdığı Osmanlı'ydı. Bugün özellikle Cumhurbaşkanımızın şahsında bu konunun dillendirilmesi, onun öcü gibi gösterilmesi bugün Türkiye'nin birtakım ezber bozan adımlar atmasının payı var. Sayın Cumhurbaşkanımız dünya sistemine meydan okuyor, bu sistemin adalet üretmediğini söylüyor.Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefe konulması çok şaşırılacak bir şey değil. İslam dünyasından birisi çıkıp Batılı bir lideri hedef gösterse, bütün batı liderleri destek verir. Biz bu tavrı batıdan görmedik. Neden çıkıp da sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili arkasındayız demezler. Çifte standart var burada. 

GÜÇLERİ YETERSE BUYURSUNLAR GELSİNLER

Bize gelen spesifik bir istihabarat yok. Arkadaşlarımız teyakkuz halinde. Bu sapık caninin özellikle İstanbulumuzla ilgili kullandığı ifadeler oldukça manidar. Konstantinapol bizim olacak gibi ifadeler kullanıyor. Türkler Anadolu yakasında oturabilirler. Avrupa yakasında olmasınlar diyorlar. Biz şu anda İstanbul'dayız, İstanbul'un Avrupa yakasındayız. Bugün İstanbul'an Avrupa yakasında Beril hocamızın cenaze namazının yanı sıra Yeni Zelanda'da katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldık. Biz buradayız, böyle bir şeye güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler.

YORUMLAR 106
  • falco52 5 yıl önce Şikayet Et
    O cani Türkiye de bir camii bassaydı..önce cemaat sonra polis onu linç ederdi...orada ki sehidler olayı anlayamamış..alışık değiller ki silah sesine..
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 5 yıl önce Şikayet Et
    seni YARADAN AZİZ VE CELİL OLAN ALLAH cc hz kurban olurum bakanım TABİ ALAYINIZ TOPUNUZ GELİN GELİNDE HEM DÜNYAMIZ HEM AHİRETİMİZ DÜĞÜN BAYRAM OLSUN İNŞAALLAH yeter artık bu zülüm İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Misafir. 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Müslüman Denilince Akıllarına İlk Önce Türk ve Türkiye gelir. Yüz Yıllarca İslamın Sancaktarlığını Türk'ler Yapmıştır. Şehit Olan Kardeşlerimiz, Türk Kökenli Olmadıkları halde. Saldırganın Hedefi Türk'ler ve Türkiye dir. O yüzden Bu Millete Dahil olmak ve Bu Memlekette yaşamaktan ne kadar Gurur duysak Azdır. Elhamdülillah Müslümanım.
    Cevapla
  • YİĞİT 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofyanın minarelerine bayrağımızı asın.!!
    Cevapla
  • AKINCI 5 yıl önce Şikayet Et
    Hıristiyan terörist......hıristiyan tetörizim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek