Başkan Erdoğan, Orhan Gencabay'ın bestesini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Büyük Samsun Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Orhan Gencebay'ın yeni bestesini duyurdu.

GİRİŞ 16.03.2019 22:32 GÜNCELLEME 16.03.2019 22:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki 'Büyük Samsun Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan, Orhan Gencebay'ın güftesini yaptığı yeni esere dikkati çekerek, "Hele hele bir bestesi çıkınca ondan sonra sen seyret bunun feveranını. Çünkü bu eser çok milli ve yerli bir eser. Tabii müsaade ederseniz ben de kullanırım. Berhudar olun." ifadelerini kullandı.



"ORHAN BEY'İN BESTESİ ÇIKINCA...'

 

Erdoğan eseri kullanmak istedğini belirterek, ''CHP ve HDP bundan da rahatsız oluyor. Bizim milletimizle dertleşmemize, buluşmamıza tepki gösteriyorlar. Az önce özellikle Orhan Bey'in güftesini yaptığı eser, hele hele bestesi çıkınca sen seyret bunların feveranını. Bu eser çok yerli, çok milli bir eser. Müsaade ederseniz ben de kullanırım. Berhudar oldum. 780 kilometre karelik vatan toprağını bir gergef gibi kardeşlikle dokumamızdan bu beyler rahatsızlık duyuyor. 82 milyon ferdin her birini kucaklamamızdan eş başkanlar rahatsız oluyorlar.'' ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Cemal Safi'nin "Ey bahri siyahım şehirler şahım. Seni terk ederken zerre günahım. Varsa, affetmesin şairler şahım. Miladımsın, miadımsın, sonumsun. Yetmiş dört yıl evvel doğduğum Samsun. Doğusu batısı al yeşil nehir. Dahili gül kokar sahili yosun. Yetmiş dört yıl evvel doğduğum şehir. Elli dört yıl hasret kaldığım Samsun." dizelerini okuyarak, bazılarının millete hakaret etmek yerine Samsun türküsü ve Orhan Gencebay şarkısı dinleyerek bu muhabbetin kaynağını anlayabileceğini vurguladı.

YORUMLAR 14
  • Vedat.al 1 yıl önce Şikayet Et
    Orhan.baba..Adamgibi.Adam..Yakisir..Reisinyanina..
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu avrupadan araba almasak boylarının ölçüsünü alırlar.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında Orhan Gencebay'dan daha güzel adamlar olmalı.Orhan Gencebay'ın bir çok şarkısı Allah'a isyan eden sözlerle dolu ve o şarkılar hala hem çalınıyor , hem söyleniyor hem de dinleniyor.Ben şahsen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında Orhan Gencebay'ın olmasından hiç memnun değilim.Biri bir davası olan bir adam diğere Allah'a isyan eden şarkıları yazan ve söyleyen bir adam.
    Cevapla
  • Doğrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yardımcı hizmetlerde çalışanlar genel idare hizmetlere ğeçirilsin
    Cevapla
  • Buroş 5 yıl önce Şikayet Et
    Berhudar ol cümlesini babamda çok konuşurdu kullanırdı
    Cevapla
  • Polat AS 5 yıl önce Şikayet Et
    Berhudar Türkce bir kelime.
    Cevapla
  • müslim 5 yıl önce Şikayet Et
    berhudar ol" Allah razi olsun, Allah seninle olsun manasinda Kürtce bir söz oldugunu biliyormuydunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!