Murat Aydın müjdeyi verdi: Türkiye'nin en büyüğü olacak

Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz Bahçesi projesinin müjdesini verdi ve detaylarını Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 19.03.2019 13:10 GÜNCELLEME 19.03.2019 14:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat AydınHaber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı, Haber Şefi İbrahim Günay ve muhabirimiz Aysun Mavzer'in sorularını cevaplandırdı. Seçim çalışmalarını anlatan Aydın, Beykoz'a yapılacak ve Türkiye'nin en büyük bahçesi olacak 'Beykoz Bahçesi' projesinin detaylarını aktardı. 

 

 

İşte Murat Aydın'ın Haber7'ye özel açıklamaları

Çeyrek asırlık bir belediyecilik tecrübeniz var. 3 dönemi AK Parti'de olmak üzere 4 dönem Zeytinburnu'nda belediyecilik yaptınız. Bu birikim ve tecrübeniz Beykoz'a nasıl yansıyacak?

Beykoz benim için oldukça sürpriz oldu. Yeni bir dünya ama yabancısı olduğum bir yer değil. Güzel bir heyecan oluştu. Biz birikimimizi, deneyimimizi halkımızdan aldığımız enerjiyle, hizmete dönüştürüp  Beykoz'da yaşamı kolaylaştırmayı ve mutluluğu arttırmayı amaçlıyoruz.

BEYKOZ'DA SOKAK SOKAK DOLAŞTIK

Bu mutluluğu arttırmak için çalışmalara nereden başlayacaksınız?

Aslında çalışmalara  başladık. Partimiz bize görevimizi tevdi ettikten sonra ben hemen araştırmalara başladım. Yaklaşık 75 gündür Beykoz'da sokak sokak dolaşıyor, hemşehrilerimiz ile kucaklaşıyoruz. Onlar konuşuyor, ben dinliyorum. Beklentileri nedir, hayalleri nedir, umutları nedir, Beykoz ile ilgili düşünceleri nedir öğrendik. Kendi düşüncelerimiz ile harmanladık. Yetki aldığımız takdirde imkanlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi ortaya koyduk. Bu Beykoz'un hayali, Beykozlunun hayali. Orada yaşamı güzel kılmak, mutluluğu arttırmak ile ilgili, orada yaşayanların beklentisi bizim projelerimiz.



CUMHURBAŞKANIMIZ KONUYU BİLİYOR, BİZİ GÖREVLENDİRDİ

Çözüm gerektiren konular var. Başlangıçta mülkiyet ve imar meselesi. Mülkiyet meselesi hallolmuş durumda. Yasa değişikliği yapılarak 20 bin bağımsız parseli ilgilendiren tapunun 17 bin 200 tanesi dağıtılmış. 2 bin 800 civarında ihtilaflı olanlar var, bunlar devam ediyor. Şimdi insanlar diyor ki "Tapuyu aldım, evimi yapabilecek miyim? İmar meselesi ne olacak?" İmar konusu Beykoz'da zor bir mesele. Çünkü imar meselesi bakımından yaklaşık 10 kurum ile yönetiliyor. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım Bakanlığı,Turizm Bakanlığı, İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi... Bugüne kadar çivi çakamazsın demişler. Artık bu işin herkes için adil bir yola koyulması lazım. Bu anlamda ciddi bir beklenti ve irade var. Sayın Cumhurbaşkanımız, konuyu biliyor. Bizi bu yüzden görevlendirdi. Bu sorunların çözümü, 5-6 kurumun bir araya gelip çalışmasıyla mümkün olacak bir şey. Biz bunu vaat ediyoruz. Biz bir araya gelerek, bir güzergah belirleyeceğiz. Bu yapılmadan zaten adım atılamaz. Bizim ilk ele alacağımız meselelerin başında gelen konu bu.

CHP EN HASSAS KONU ÜZERİNDEN YALAN SİYASET YAPIYOR

İmar konusu ile ilgili rakipleriniz, sizin bazı söylemlerinizi çok farklı yansıttı. Seçmene bunu bir tehdit dili olarak lanse etmeye çalışıyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İnsanların en hassas olduğu nokta üzerinden siyaset yapıyorlar. Buradan insanımız neden gönderilsin? AK Parti anayasayı değiştirmiş, 2B yasasını çıkarmış. Niçin? Tapu verebilelim diye. 20 bin bağımsız parseli ilgilendiren bir konu bu. Üzerindeki bina zamanında kaçak olarak yaptırılmış. Bunun yıkılmaması, yıktırılmaması için İmar Barış Yasası çıkartılmış, böylelikle bina yasal hale geliyor. Dolayısıyla AK Parti veya ben sizi buradan göndereceksem neden bu kanunların çıkması için ön ayak olayım? Bunun üzerinden siyaset yapıyor, ömrünü verdiğin yuvan ile ilgili konuşuyorlar. Gerçek şu ki, Beykozlu Beykoz'da kalmaya devam edecek. Şuan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın iradesi budur. Bu sebeple İmar Barış Yasası çıkartıldı. Bu yapılanların hangi anlama geldiğini tartıp gönlümüze soracağız, sonra sandığa gideceğiz.Beykoz Türkiye'de insanların en çok yaşamak istediği yerlerden biri. Çok açık ve net.



BİZ KİMSE YERİNİ YURDUNU SATMASIN İSTİYORUZ

Beykoz akılların alamayacağı kadar değerli hale gelecek. Bu sebeple kimsenin yerini yurdunu satmamasını istiyoruz biz. Bunun yanında sosyal, ticari ve kültürel anlamda da konfor gelecek. Çözüm gerektiren konular ulaşım, istihdam, ekonomik meseleler hallolacak. Zaten biz projelerimizi, hayallerimizi paylaştık. Dolayısıyla Beykoz'un geleceği çok iyi olacak. Eğer yerimizi satarsak, ileride çocuklarımız, torunlarımız bize beddua ederler. Buradaki arsanı neden sattın diyecekler. Satmadığımız takdirde de arazimizi kimse alamaz. Bunun üzerinden siyaset yapılmaması gerekiyor. 2009 yılında Zeytinburnu'nda hiç acımadan ve utanmadan, Murat Aydın'ın sinsi planı dediler. Sümer mahallesinde afet referanslı kentsel dönüşüm yapıyoruz, oradaki halka dediler ki, sizi yerinizden edecekler Kayabaşı'na sürecekler. Bu 10 yıl önce oldu. Kim sürüldü? Oraya ne güzel konutlar yapıldı. Biz insanımız mutlu olsun, huzurlu olsun, yaşam kalitesi artsın diye uğraşıyoruz.

Bunu kullananlar bu meseleyi çözebilecek insanlar mı?

Beykozlu çok akıllı. Kimin hizmet vereceğini, kimin sorunları çözebileceğini çok iyi biliyorlar. O kadar güzel bir uyum yakaladık ki... Benim artık 250 bin kişilik yeni bir ailem var.



TRAFİĞE BİSİKLET VE SCOOTER DESTEĞİ

Beykoz'un en çok yaşanmak istenen yer olacak dediniz. Bu sadece imar planı ile ilgili olmayacak muhtemelen. İstanbul'un en yeşil bölgelerinden biri olması sebebiyle ilçe sakinleri dışından da Beykoz'a gelmek isteyenler çok oluyor. Bu durum ile ilgili özellikle ulaşım ve trafik konusunda ne gibi projeleriniz var?

Öncelikle, Binali Yıldırım İstanbul için çok büyük bir şans. Özellikle ulaşım konusunda. Birlikte Beykoz'un ulaşım ile ilgili problemlerine el atacağız. Onun dışında Beykoz'da deniz yoluyla ulaşımı destekleyeceğiz. İlçe içindeki ulaşımı ise, motorlu araç dışında bisiklet ve Scooter vasıtasıyla destekleyeceğiz. Ben makam aracı olarak Beykoz'da da sık sık bisikleti kullanmaya devam edeceğim. Sağlıklı yaşam, kolay ulaşım ve trafiğin çözümü ile ilgili bisiklet gerçekten çok kullanışlı. Bunu Beykoz'da yaygınlaştıracağız. Bunun yanı sıra, otopark sayılarını arttırarak sorunu minimalize edeceğiz. İETT ile bir araya gelip, büyük araçlarla değilde küçük araçlar ile içeride ulaşımı sağlayacağız.

YUŞA TEPESİ ODAK NOKTASI HALİNE GELECEK

Beykoz- Karlıtepe arasında teleferik projesi tamamlandı. Yuşa tepesini biz Beykoz'un geleceğinde etkili bir nokta haline getirmeyi planlıyoruz. Buraya ulaşımı kolaylaştırmak için bir teleferik projemiz var. Yuşa tepesi manevi iklimin teneffüsü ve boğazın seyri için oldukça güzel bir mekan. İnsanların burada 3-5 saatini huzur içerisinde geçirmesini sağlayacağız. Bir camisi olacak, müştemilatı olacak, sosyal donatı alanları olacak, hediyelik eşya satış noktaları olacak. Gelenler, iyi ki geldik diyecek. Otomobil ile değil, teleferik ile gelişi teşvik edeceğiz. Şuan yılda 1 milyon kişi orayı ziyaret ediyor. Amacımız 10 milyon kişinin oraya gelmesi. Böylelikle Yuşa tepesini bir odak noktası haline getireceğiz. Ticaretimize, istihdamımıza, ekonomimize destek verecek. Teleferik sadece bir ulaşım projesi olarak değil, orayı bereketlendirme projesi. 



BEYKOZ'DA 24 SAAT HİZMET VEREN 2 SOSYAL TESİS

Sahil kesimi açısından Beykoz oldukça zengin bir ilçe ama gerektiği kadar kullanamıyoruz. Bu konu ile ilgili neler yapmayı planlıyorsunuz?

Beykoz'da dolaşırken hemşehrilerimiz ile, kadınlar ile, gençler ile, yaşlılar ile bunları konuşuyoruz. Beykoz'da sahilde 24 saat kesintisiz yaşamın olması lazım. Beykozlunun, İstanbul'dakilerin, şehir dışı ve yurt dışından gelenlerin buradan yararlanabilmesi lazım. Orada iki sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bir tanesi balık türü yiyeceklerin sunulduğu bir mekan olacak. Diğeri de sebze türü yemekler ile hizmet verecek. 365 gün, 24 saat hizmet veren iki sosyal tesisimiz olacak. Önce biz belediye olacak yapacağız, sonra da özel sektörü teşvik edeceğiz. Kültür sanat ile ilgili caddelerimiz olacak ve bunların bir kısmı 24 saat açık olacak.

GENÇLERE ÇALIŞMA İMKANI SAĞLANACAK

İstanbul'da yaşayan insanlar günün herhangi bir saatinde bir yere gitmek istediklerinde akıllarına Beykoz'a gelecek. İşte o zaman, burada ticaret yoğunlaşacak, ekonomi iyileşecek, istihdama ihtiyaç olacak. Bu ekonomik düzelme Beykozlu gençlerimize çalışma imkanı sağlayacak. Bu güzelliklerden, tarihi atmosferden insanımızın daha çok yararlanması anlamına gelecek. Bu sebeple ilçemize otomobilin daha az girmesi  ile ilgili tedbirler alacağız. Beykozlular dışında ziyaret eden misafirlerimizin diğer ulaşım araçlarını kullanmalarını isteyeceğiz: Deniz yolu, bisiklet, scooter, toplu taşıma. Sayın Binali Yıldırım'ın da bahsettiği gibi ulaşımda zaten bir metro projesi bu dönemde başlatılacak. Uzun vadeli bir proje. Beykoz 24 saat yaşamın olduğu, güzelliklerin insana sunulduğu bir yer olacak. Beykoz'da yalılar, siteler var. Burada oturanlar Beykoz dışından alışveriş yapıyorlar. Peki Beykoz'un mahallelerinde oturanlar nerede alışveriş yapıyor? Beykoz dışında. Biz, Beykozlunun Beykoz'da alışveriş yapmasını, yemek yemesini, çay içmesini sağlayacağız. Acarlar'da ve yalılarda oturanlar ile İncirköy'de oturanlar aynı masanın etrafında çay içecekler. İş adamlarımızın, zenginlerimiz sosyal sorumluluk projelerin sayısını arttıracak. Oradaki ticaret toplumsal barışa da katkı sağlamış olacak.



BEYKOZ CAMIN MERKEZİ HALİNE GELECEK

Beykoz'un cam sanatı ile ilgili çok önemli bir yeri var. Özellikle de geçmişte cam sanatı ve imali ile ilgili merkez nokta konumunda. Günümüzdeki durumunda bakarak bu konu ile ilgili geliştirdiğiniz projeleriniz var mı?

Bu ciddi bir beklenti. Şişe Cam, Beykoz'a 1936'da gelmiş. Ama ilk gelişi 1789. Baktığınızda 230 yıllık bir geçmişi var. Cam denildiğinde ilk akla gelen Paşabahçe idi. Ama şimdi bu durumun yerinde yeller esiyor. Şişe Cam ile konuşarak Beykoz'da turistik bir eşya olarak, bir sanat malzemesi olarak halka sunulduğu yer Paşabahçe olacak. İstanbullu ve dışarıdan gelenler Paşabahçe'ye gelerek buradan cam hediye alacak. Workshoplar olacak, atölyeler olacak. Tepeüstü'ndeki hastanemiz yenilendiğinde mevcut Paşabahçe hastanesini kaldırılacak. Böylelikle burası düzenlenerek, camın Türkiye ve Dünyadaki en önemli merkezi haline getirilecek. Dünyada bunun örnekleri var, milyar dolarlık gelir getirir böyle bir merkez. Bu konu ile ilgili ciddi hazırlıklarımız var. Cam ana vatanına geri dönecek.

FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜNE DESTEK

Bunun yanı sıra Beykoz'un günümüz dizi-film sektöründe de önemli bir yeri var. Bu sektör ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Pek çok dizi Beykoz'da çekiliyor. Riva çevresinde, Beykoz'un içerisinde film platolarımız var. Bu zaten başlamış bir sektör, biz onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu sektörün istihdama ve Beykoz'un tanınırlığına oldukça katkı verdiği açık. 



DEV PROJE: BEYKOZ BAHÇESİ

Beykozluların Beykoz'da alışveriş yapacağını ifade ettiniz. Beykoz'da şehirli manada bildiğimiz bir AVM yok. Bu Beykoz'da AVM'lerin yükseleceği anlamına mı geliyor? Bunun dışında genel olarak İstanbul'a doğal ürünlerin yayıldığı bir yer. Bu konu ile ilgili ne gibi çalışmalarınız mevcut?

Beykoz geçmişte İstanbul'u besleyen yerlerden birisiymiş. Osmanlı devrinde İstanbul'un meyve sebze ihtiyacı Riva'dan karşılanırmış. Şuan tarım, ancak kent tarımı şeklinde yapılabilir. Bunun için öncelikli olarak Riva deresinin havzasının temizlenmesi gerekiyor. Böyle bir proje devam etmekte, biz hızlandıracağız. İstanbullular bu halde bile Riva'yı oldukça sık ziyaret ediyorlar. Bu dere temizlenecek, etrafında bisiklet ve yürüyüş yolları, butik oteller olacak. İnsanlar kahvaltı için değil, konaklamak için gelecek. Burada kalanların yiyecekleri içecekleri Beykoz'dan üretilenler olacak. Bu nasıl olacak? Bizim Beykoz bahçesi projemiz var. Elmalı Barajı'nın içerisinde bulunduğu 7 milyon 700 bin metrelik alana bu projeyi uygulayacağız. Bayrampaşa, Güngören büyüklüğünde bu alana Türk-Alman Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile bu bahçeyi kuracağız. Öncelikle Beykoz'un florası ve bitki örtüsü ile ilgili çalışmalar yapacağız. Ne tür ürünler yetiştirilir, nasıl yetiştirilir, tohum bankası anlamında çalışmalar yapılacak. Riva havzasındaki kent tarımını destekleyecek bilimsel çalışmalar yapılacak. Üreticilerden ürettikleri ürünü biz belediye olarak satın alacağız.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAHÇESİ OLACAK

Belediyede yapacağımız ilk işlerden bir tanesi Tarım ve Sağlık Müdürlüğü kurmak. Sağlıklı üretim ile ilgili olarak insanlarımıza destek vermek için bunu kuracağız. Bu ürünlerin satış noktaları oluşturularak, yol kenarında belediyenin belirlediği noktalarda insanlarımız bunlara ulaşabilecek. Bu işi yaygınlaştırmak ve tanıtmak adına da birçok festivalimiz olacak. Kılıçlı köyü, şuan mahalle olarak nitelendiriyoruz, geçmişte İstanbul'un karpuz ihtiyacı buradan gideriliyormuş, şimdi üretim yok. Siz üretin biz alacağız, festival de yapacağız dedik. Bilimsel olarak yapacağız yaptığımız her şeyi. Geçmişteki kadim yetiştirme kültürünü öğreneceğiz ve o birikimle bugünün bilgisini harmanlayacak Beykoz'da kent tarımını geliştireceğiz. Beykoz bahçesinin içerisinde bisiklet yolları, yürüyüş yollarının yanı sıra, su sporlarının yapılacağı bir alan da yaparak kano, kürek, su kayağı için imkan sağlayacağız. Geldiğinizde çıkmak istemeyeceksiniz, doyamayacaksınız. Türkiye'nin en büyük bahçesi olacak.



SİGARA İÇİLMEYECEK, BEYKOZLULARDAN PARA ALINMAYACAK

Beykoz'da ben bir kültüre tanıklık ettim. İncirköy'de dolaşıyoruz, kahveye girdim. Baktım ki Florya kuşları var, ötme bakımından yarıştırıyorlar. Bunu gördükten sonra Beykoz bahçesine kuş evlerinin de yapılması gerektiğini düşündük. Bunun yanı sıra, bu konu ile ilgilenen insanların toplanması için alan yapacağız. Beykoz bahçesinde sigara içilmeyecek, otomobil ile dolaşılmayacak. Beykozlu'dan ücret almayacağız, dışarıdan gelenlerden makul bir miktar alarak buradaki çalışmaları fonlayacağız. Türkiye'de doğa ile insanların kucaklaştığı mekan denildiğinde akıllara Beykoz bahçesi gelecek. Beykoz'da evi arsası olan kesinlikle satmamalı, çok değerli bir hale gelecek. Beykoz'da aidiyet kültürü ve mutluluk %83 seviyesinde zaten. Bizim amacımız insanımızı mutlu etmek. Eğitim ile ilgili, kültür-sanat ile ilgili, ekonomi ile ilgili attığımız amaçların temelinde bunlar yatıyor. Bu projelerin hepsine başlayacağız.

AVM DEĞİL, ALIŞVERİŞ CADDELERİ OLACAK

Kütüphaneleriyle, eğitim kalitesiyle, kültür sanat mekanlarıyla gözde bir yer haline gelecek. AVM'si olmayacak ama alışveriş caddeleri olacak. Sokaklarda sinemalar olacak. Özel sektörün girmediği yere biz belediye olarak gireceğiz.Mayıs'tan başlayıp Eylül'e kadar festivaller yapacağız, bu İstanbul'un en büyük eksikliği. Ekonomik karşılığı açısından örnek vereyim, biz Zeytinburnu'nda Geleneksel Tıp Festivali yapıyoruz. 2 kilo köfte satan Ahmet amca, bugün Merkezefendi de 400 kilo köfte satıyor. 2 kilo köfte ile evini geçindiren Ahmet amcanın çocukları bugün zengin oldular. Biz Beykoz'da baston festivali de yapacağız. Zonguldak Devrek bastonu ile meşhur, oranın ustaları Beykoz'dan Dereseki, Akbaba'dan gitmişler ve hala iki ustamız var. Festivalimizde bir bilimsel ayak olacak. Bastonun geliştirilmesi, yayılması ile ilgili, ticareti ile ilgili çalışmalar yapacağız. Bir de folklorik, eğlenceye dayalı ayağı olacak. Balık festivali, cam festivali, ceviz festival, kiraz festival, bal festivali, ıhlamur festivali yapacağız. Bunların hepsinin bir bilimsel ayağı olacak. Böylelikle Mayıs ile Eylül arası Beykoz Türkiye'nin gündeminde olacak. 



ALMAN DİSİPLİNİ İLE TÜRK ZEKASINI BULUŞTURACAĞIZ

Türk-Alman üniversitesi ile ortaklaşa çok iş yapmayı planlıyorsunuz. Bir açıklamanızda da silikon vadisi benzeri bir destinasyonu oraya kurmayı planladığınızı söylüyorsunuz, konu ile ilgili protokol imzalandığını söylemiştiniz. Bir köy hayatına dönmekten bahsettiniz, bu işin bir de geleceğe yönelik kısmı var. Nasıl olacak bu?

Biz Beykoz'da yeni sanayi tesisleri kuramayız, her taraf doğal sit alanı. Sanayi ile değil yazılımla, yeni teknolojinin üretimiyle, kent tarımıyla, turizmle ön plana çıkacak. Bunun olması için de üniversiteler ile beraber çalışıyoruz. Türk- Alman Üniversitesi'nin özelliği Alman disiplin ve tekniğinin Türkün zekası ile buluştuğu bir nokta olması. Rektör hocamız ile görüştük, yazılı olarak bir imza yok ama mutabakata vardık. Bir vadi oluşturulacak, 1 milyon metrekarelik bir alan içerisinde. Alanda bina olmayacak, çok az sayıda ofis olacak. Orada drone yazılımı üretimi, robot üretimi, elektronik oyunlar ile ilgili çalışmalar olacak. Öncelikle üniversite öğrencilerimiz, sonra da bu alanda yetenekli gençlerimiz burada çalışacak. Evlerini ofisleri olarak kullanabilecek gençlerimiz. Yazılım işi burada başlayacak, bir adım atılacak sonra yetenekli gençler kendi evlerini, odalarını kullanarak buradan çalışmalarına devam edecekler. Bakınız Apple firması Türkiye'nin ihracatından daha fazla satış yapıyor. Bu anlamda biz Alman disiplini ile Türk zekasının buluşacağı bir mekan hayal ediyoruz.

AVRUPA'NIN DÖRT BİR YANINDAN SPORCULARI ÇAĞIRDIK

Diğer teknokentler gibi binalar ile dolu bir alan olmayacak. Başarılı olmak için üç temel şart gereklidir; Çok çalışacaksınız, niyetiniz topluma katkı olacak ve bilgiye dayalı olarak çalışacaksınız. Benim hayat felsefem budur. 25 yıllık yerel yönetim deneyimim var, bunun 20 yılı belediyecilik ile geçti. Biz 10 yıl önce Zeytinburnu'nda kimi problemli kimi bağımlı amacı olmayan gençlerimizi kurtarmak için onlardan oluşan bir buz hokeyi takımı kurduk. Takımı kurmadan önce oturdum araştırdım, bu sporun temeli nedir, nerede ve nasıl yapılır, hangi ülkeler başarılıdır diye. Bu konu ile ilgili öncelikle problemli gençlerimiz ile üniversitede olan bu spor ile ilgilenen gençlerimizi bir araya getirdik. Sonra gidip ununu elemiş eleğini asmış buz hokeyi sporcularını Avrupa'nın dört bir yanından İstanbul'a çağırdık. Bizim gençlerimizi onlarla bir araya getirerek bu spor ile ilgili bilgi birikimini buraya aktardık. Kurduğumuz o takım, son 5 yıldır Türkiye şampiyonu oluyor. Bu nasıl başarıldı? Bilgi birikimini aktararak. Biz Beykoz'da bilgi neredeyse oraya gidecek, kim bilgiliyse onunla yürüyeceğiz. Bilgi ile yürüdüğünüz zaman Allah'ın izniyle başarılı olursunuz. Her işi bileni ile yapacağız. Bisikletin, su sporlarının, bilimsel çalışmaların Türkiye'deki üssü Beykoz olacak. Bizim insanımız zaten zeki ve becerikli. İmkan sunduğunuz zaman başarılı da olacak, olmaması için bir sebep yok. Beykoz'da tarih var, yaşanmışlık var, maneviyat var, üniversiteler ve gelecek var, bir çok yetenekli civa gibi gençlerimiz var. El ele vereceğiz ve başarılı olacağız. 



SEÇİMLE İLGİLİ ENDİŞE TEREDDÜT HİSSETMİYORUM

Anketler yapıyorsunuz. 31 Mart'ta nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? 

Ben Beykozlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum, gönüllerini bana açtılar. Ben yeniden doğmuş gibi oldum. Gerçekten çok motive oldum. İnanıyorum ve hissediyorum ki bizi destekleyecekler. Ben dua ediyorum, başarılı olacağımıza inanıyorum. Başarılı olacaksak bize nasip et, başarısız olacaksak -geleceği ancak Allah bilir- ya Rabbim nasip etme diyorum. Ben seçimler ile ilgili hiçbir endişe, tereddüt hissetmiyorum. Biz sokakta seçim, sandık konuşuyoruz halk bize belediye başkanıyız gibi muamele ediyor. Diyorum daha seçim olmadı, siz bizim başkanımızsınız diyorlar. Bende inanıyorum ki bir sıkıntı olmayacak, çok iyi gözüküyor.

 

YORUMLAR 6
  • KAFKAS 5 yıl önce Şikayet Et
    Yürübe kim tutar seni =)
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Murat başkan burada kazanacak çözümsüzlük çözüm değildir düsturuyla güzel bir çalışma planlı ve dürüst bir çalışma ortaya koyacak buna inanıyorum
    Cevapla
  • Murat Başkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle tüm beykozlulara hayırlı olur inşallah,lakin beykozun sorunu çok senelerdir biriken hemde..Kapatılan tüm fabrikalar mesela paşabahçe cam,deri kundura,tekel, vs haliyle tüm gençleri ya işsiz yada iş için istanbulun diğer ucuna hergün gidiyor.Yeşil beykozumuz fazla betonlaştırmadan aklınızdaki planları inşallah yerine getirirsiniz.
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    Zeytinburnuna çağ atlatan başkan sıra beykoz'da. gecekondu çöp içindeki zeytinburnunu çekip çevirdi. parklar bahçeler yaptı.
    Cevapla
  • Şule Ergül 5 yıl önce Şikayet Et
    Beykoz çok şanslısınız bizzat zeytinburnundan biliyorum birşeyi yaparım derse bilinki olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?