Mahkeme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için düğmeye bastı!

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan dosya, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için yetkili olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Mahkeme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için düğmeye bastı!
Mahkeme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için düğmeye bastı!
GİRİŞ 19.03.2019 11:09 GÜNCELLEME 19.03.2019 11:09
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında, 31 Ocak günü Tunceli'de katıldığı partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

 

 

Aday tanıtım toplantısında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında övücü sözler söylediği ve konuşmanın çeşitli bölümlerinde yasadışı terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Temelli'nin dokunulmazlığının kaldırılması için dosya hazırlandı. Hazırlanan dosya, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasında yetkili olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

TÜRKOĞLU'NA DA SORUŞTURMA AÇILDI

Yine aynı toplantıda konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu'nun da örgütün Tunceli'deki dağ kadrosunda bulunan ve yakın zamanda güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen sözde lider kadrosunda yer alan teröristi övdüğü, ayrıca konuşmasının çeşitli bölümlerinde yasadışı terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • ceyhun 5 yıl önce Şikayet Et
    alçaklara gün yüzü göstermeyin
    Cevapla
  • gılgamış türk 5 yıl önce Şikayet Et
    ey Türk. urartu ve sümerin intikamını al....
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar bekleniyor ki? Adam aleni bunu yapıyor.Gözümüze baka. Bölücülük desen keza.Yeter bu kadar özgürlük çok fazla. Bu ülkeyi parçalamak isteyenler defolup kuzey Irak'a gitsinler.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    niye bekleniyo alenen bölücülük yapıyo
    Cevapla
  • Nefes 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim affınıza sığınarak konuşmak istiyorum lütfen bir an önce bu milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırın şu kanı bozukların bir an önce Türk adaletinin ve Türk yargısının önüne çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır bu Pkk'lı sevicilerin konuşmaları kanıma dokunuyor bir vatandaş olarak çok üzülüyorum .
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen rahat ol guzel kardesim biz onlar icin icerde cok guzel yerler hazirladik misafirimiz olucak onlar bi film vardir kanli postal diye o filmi izle bizim onlara ne ve nasil davranacagimizi gor guzel kardesim saygilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki