CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin kanalı TV5'e konuk oldu. Kılıçdaroğlu'na burada, muhafazakar tabana CHP'nin yaklaşımıyla ilgili sorular soruldu.

CHP Lideri, yaptığı açıklamalarda birtakım itiraflarda bulundu. CHP'nin muhafazakar tabanla iletişimi kopardığını belirten Kılıçdaroğlu, artık hedefin bir araya gelmek olduğunu söyledi.

"NİYE OLMASIN"

Bir gün CHP'de başörtülü milletvekilinin bulunup bulunmayacağına yönelik Kılıçdaroğlu, "Başörtülü belediye meclis üyelerimiz, belediye başkan adaylarımız var. Milletvekillerimiz de olur, niye olmasın." değerlendirmesini yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜ DÜŞMANLIĞI

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu yıllarda, Ankara- Refahyol Hükümeti döneminde SSK'da sözleşmeli olarak olarak işe başlatılan türbanlı avukatlar kuruma dert olmuştu. Değişik illerde görev yapan SSK'lı avukatlardan 5'inin duruşmalara türban ve türban üzerine takılmış perukla girmek istemesi üzerine, hakimlerle avukatlar arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. Hakimler, durumu SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'na bildirerek, gerekli işlemlerin yapılmasını istemişti.

Bunun üzerine Genel Müdür Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Kırklareli'nde peruklu türbanla duruşmaya giren Öznur Toptaş, Konya'da türbanla duruşmaya girmekte direnen Nadire Boyalı Zengin, Şengül Kara, Zeynep Ümit Altınsay, Erzurum'da Züheyde Boncukoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre, avukatlara disiplin cezası verilmişti.

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMUŞTU

2008 yılında CHP ve DSP, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

CHP ve DSP'li milletvekillerinin yanı sıra Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in de imzasının bulunduğu dava dilekçesi, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne verilmişti.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • anne 21.03.2019 19:50
    keşke inanabilsek ama.........ama
  • Türkbeyi 21.03.2019 18:58
    Chp anayasa mahkemesine gitmişti. Ben üniversite 2. Sınıftaydım, chp anayasa mahkemesine gidince bizim sınıfta ki türbanlı arkadaşlar korktu tekrar açılmaktan.
  • Mardinli 21.03.2019 18:56
    Çümhurbaşkanı Kılıçdaroğlu muymuş. Kaçsenedir erdogan zannediyorduk 10 seçim kaybeden Erdoğan miş. Aya ilk adım atan Kılıçdaroğluymuş biz Amerikalılar zannediyorduk uyuyoruz lanbiz
  • Yakub 21.03.2019 18:08
    Tv5 ne hale düştü!
  • vatansever 21.03.2019 18:00
    laiklik elden gidiyeahhh:)
Daha fazla yorum görüntüle