Erdoğan: Kardeşlerim unutmayın! Elin oğlu unutmuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'daki mitingde vatandaşlara hitap etti. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Viyana seferini hatırlatan Erdoğan, Yeni Zelanda'daki teröristin silahının üzerine yazdığı 1683 tarihine dikkat çekti ve 'unutmayın, elin oğlu unutmuyor' dedi.

GİRİŞ 22.03.2019 18:50 GÜNCELLEME 22.03.2019 20:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kardeşlerim ve aynı zamanda Amasya! Viyana kapılarına dayanan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın şehridir.

"UNUTMAYIN! ELİN OĞLU UNUTMUYOR!"

Viyana kuşatmasını biz unutmuş olabiliriz. Unutmayın! Elin oğlu unutmuyor!

Ülkemizden 16 bin 500 kilometre uzaktaki Yeni Zelanda'da bir terörist çıkıyor, cami basıp 51 kardeşimizi şehit ediyor.

"O TERÖRİST SİLAHININ ÜZERİNE 1683 TARİHİNİ YAZMIŞ"

Silahının üzerine yazdığı tarihlerden biri de Viyana kuşatmasının tarihi olan 1683'tür.

Kara Mustafa Paşa, İstanbul'dan kalkıyor, Viyana'ya kadar gidiyor. Aslında şehri alabilecekken, tarih boyunca yaşadığımız bir sıkıntı sebebiyle geri dönmek zorunda kalıyor.

Bu sıkıntı kimi dönemlerde birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, en önemlisi de Kızıl Elma'mıza yeteri kadar sahip çıkamıyor oluşumuzdur.

"VİYANA'YI AŞSAK AVRUPA BİZİM OLACAKKEN, VİYANA'DAN DÖNDÜK..."

Viyana hadisesi, bize bu durumun nelere mal olduğunu göstermesi bakımından gerçekten ibretliktir. Viyana'yı aşsak, Avrupa bizim olacakken, Viyana'dan döndük Trakya'daki topraklarımızı bile çok görüyorlar.

"22 MİLYON KİLOMETREKAREDEN 780 BİN KİLOMETREKAREYE..."

Kardeşlerim, biz buraya nereden geldik biliyor musunuz? 22 milyon kilometrekareden, küçüldük küçüldük küçüldük 780 bin kilometrekareye geldik. Şimdi bize Anadolu'yu da çok görüyorlar.

"DOĞRU ADIMLARI ATARSAK TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİZ"

Bugün de ülkemize, Viyana kuşatmasındaki hataları tekrarlatmak isteyenler var. Şayet doğru adımları atarsak, tarihin akışını değiştirebileceğimiz bir takım konuları, bizi oyalayarak, dikkatimizi başka yönlere yönlendirerek çıkmaza sokmaya çalışıyorlar.

Teröristlerin ülkemizde, bölgemizdeki eylemlerini işlerine geldiği şekilde dünyaya yansıtanlar, Batı'daki saldırıları görmezden geliyorlar.

Yeni Zelanda'daki katliamı gerçekleştirilen terörist, bu husumetin sonuçlarının nereye kadar varabileceğini göstermiştir. Artık dünyada hiçbir yerin, hiçbir coğrafyanın, hiçbir kültürün terörün zehrinden ve kanlı pençelerinden kendini kurtaramayacağı açıkça ortadadır.

Irak'ta, Suriye'de DEAŞ neyse, PKK/PYD neyse Avrupa'da, Amerika'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı da aynısıdır.

Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ'ı kötü, PKK-PYD'yi cici gösterme çabalarının sonu yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır.

Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız başta olmak üzere tüm dünyayı, PKK/PYD terörü konusunda da, ırkçı İslam düşmanı terör konusunda da ikaz ediyoruz. Gelin bu iş daha fazla dallanıp budaklanmadan tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirelim.

DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek, PKK/PYD'yi de ırkçı ve İslam düşmanı örgütleri de aynı şekilde bitirelim. Dünya ancak o zaman hepimiz için çok daha huzurlu, güvenli bir yer haline gelecektir.
 

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

YORUMLAR 29
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlılar Çeşme’de Osmanlı donanmasını yakınca sokollu Kıbrıs alır.ve şu sözü der “Siz donanmamızı yakınca sakalımızı traş ettiniz,Biz Kıbrıs’ı alınca kolunuzu kestik.Fransaya giden bir arkadaşım Lyon’da kilise duvarında şu yazıyı okumuş “Kolumız uzadı yine”Biz gelecek kuşaklara kin aşılamayalım diyoruz elin haçlısı kuyruk acısını hiç unutmuyor!”Ey milletim tarihini iyi bil güçlü ol ,Ülkene sahip çık,Gavurdan dost olmaz
    Cevapla
  • Şeyhmüslüm 5 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın FETÖ ile işbirliğini, PKK/PYD ile işbirliğini...
    Cevapla
  • bulent 5 yıl önce Şikayet Et
    unutursak kabimiz kurusun
    Cevapla
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tarihimizi 1920'den başlatarak aslında bizim kim olduğumuzu karşısındaki az kuvvetlerle kendilerinden kat be kat sayıca üstün düşmanları er meydanında yendiğimizi elin oğlu unutmadı ama bize unutturdular. Yaklaşık 400 yıldır Selçuk Devleti 600 yıldır Osmanlı devleti ikisi yaklaşık 1000 yıldır süper güç olarak başka hiçbir millet bunu başaramamış işte bunu bize unutturdular ama kendileri asla unutmadılar
    Cevapla
  • Enes 5 yıl önce Şikayet Et
    72 millet gördüm. Türk dediğim her yerde taltif edildim. Erdoğan ile anıldım. Kardeş diyerek sıcak bir sarılma ile uğurlandım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!