Atila Aydıner'den 7 bin kişiye iş müjdesi

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner, yeni dönemde Bayrampaşa'ya dair projelerini açıkladı ve 7 bin kişiye istihdam müjdesi verdi.

GİRİŞ 25.03.2019 13:01 GÜNCELLEME 25.03.2019 13:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner Haber7.com'un konuğu oldu. Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı'nın sorularını yanıtlayan Aydıner, Bayrampaşa'ya dair projelerini ve hedeflerini anlattı.  Bayrampaşa'nın teknoloji üssü olacağı müjdesini veren Aydıner, bunun da karşılığının 7 bin kişilik istihdam olduğunun altını çizdi. 

"ASELSAN, ROKETSAN BAYRAMPAŞA'DA OLACAK"

 

2011 yılından beri Bayrampaşa'ya hizmet ediyorsunuz. Bayrampaşa'nın çehresini değiştiren projeler hayata geçirdiniz. Otogar ve hal çevresi için yeni bir proje konuşuluyor. Burada ne gibi bir çalışma yapılacak?

Türkiye'nin bütün araçlarının girip çıktığı bu yoğun alan, yap işlet devret modeliyle 25 yıl önce ihale edilmiş. Artık bu yıl, ihale süreci bitiyor. Sayın Binali Yıldırım ile bunu istişare ettik. Buraya büyük bir proje yapalım, hem Bayrampaşa hem de Türkiye faydalansın istedik. Buranın Türkiye teknoloji üssü olabilmesi konusunda bir proje hazırladık. Sayın Binali Yıldırım da bunu basına açıkladı. Bütün ar-geler, üniversite kampüsleri, dış ülkeden gelen yatırımcılar burada buluşacaklar. ASELSAN, TAİ, ROKETSAN gibi milli savunma sanayimize hizmet eden kuruluşlar da burada olacak. Buraya gelen öğrenci arkadaşlarımızın bir teknoloji ile buluşmaları ve bunun alışverişini yapmaları sağlanacak. Hatta teknoloji ihracatının da bu üsten yapılabileceği bir fonksiyon güdecek. Bu sadece otogar ile sınırlı kalmayacak, sebze haline kadar devam edecek. 460 bin metrekarelik Adapark da bu işin içine girecek. Burada ortalama 7 bin üzerinde istihdam olacak ve 20 bin üzerinde üniversite öğrencisi buraya gelecek. 

"CEP OTOGARI OLACAK"

Diğer Belediye Başkan adayları tarafından da benzer projelerden bahsedildi. Bir rekabet var mı?

Avrupa yakası önemli, nüfus da fazla. Ben birinci olacağımız kanaatindeyim. Sayın Binali Yıldırım ile de görüştük. Sonuçta yerimiz hazır, projemiz hazır. Sonuçta bir süreç bu, otogarı da bir cep otogar haline getirmek durumundayız. Sonuçta burada binlerce araç, şoför, otobüs firması var. Onları da mağdur etmemek amacıyla görüşmelerimiz devam ediyor. 

13 BİN KİŞİLİK OTOPARK

Otogar denildiğinde ilk akla gelen trafik yoğunluğu oluyor. Bayrampaşa çok merkezi bir noktada. Trafik ve ulaşım ile ilgili projeleriniz nelerdir?

Bayrampaşa çok merkezi bir lokasyonda. Bir yılda ortalama 30-32 milyon araç Bayrampaşa'ya girip çıkıyor. Alışveriş merkezlerinin de çok olmasından dolayı trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çok fazla miktarda otopark yaptırdık, yaptırıyoruz. Bugüne gelinceye kadar 2 bin 250 araçlık otopark yaptırdık. Cezaevi projesi bitti, altında 4 bin araçlık otoparkımız var. Bu icraatlara bakınca, biz bu yılın sonunda 10 bin araçlık bir otopark ile Bayrampaşa'yı buluşturacağız. 2024 sonunda da 13 bin 750 araçlık otopark sayısına da ulaşacağız. Tüm bu otoparkların üstü de yeşil alan yapıyoruz. Yarın öbür gün, bu belediye başkanı görevini yaptı desinler istiyoruz. 

Bunun yanı sıra, Eyüp ile Eminönü arasında bir raylı sistem projemiz var. Biz Eyüp ile çok yakınız ama ulaşım sıkıntılı. İstasyonlar belirlendi, ihalesi de bitti. Bu ara aksın 3 kilometresi yerin altından kalanı ise yerin üzerinden geçecek. Eminönü'nden Alibeyköy'e de aynı raylı sistem devam edecek. 

"MODERN İŞYERLERİ VE DEVLET HASTANESİ YAPILACAK"

Bayrampaşa özellikle iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge. İstanbul merkezine de yakın bir bölge olduğundan ötürü burada dökümcüler, tekstilciler gibi iş kollarının merkezleri var. Bu bölgelerin taşınması ve ıslahı konusunda bir projeniz var mıdır? Bunun yanında cezaevi bölgesinde yeni bir proje hayata geçiriyorsunuz. Ayrıntıları bizimle paylaşır mısınız?

Söylediğiniz çok önemli. Bizim fabrikalar, atölyeler çok yoğun, istihdam çok fazla. Geçen gün İşkent, Sarıdökümcüler sitesine gittim. Bunların tamamını yeni bir planlamayla kentsel dönüşüme sokmak zorundayız. Allah göstermesin, sık sık deprem oluyor. Onlar ile anlaşarak, o bölgeyi kentsel dönüşüme sokacağız. Halkın rızasını almadan yapamayız. Rıza aldıktan sonra burayı yeni ve modern bir hale getireceğiz. Eski cezaevinin olduğu alana baktığımızda, oraya 300 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız. Bunun yanında buraya bir metro hattı uzatacağız.

Bayrampaşa'da meydan yok, bu büyük bir eksiklik. Bu yüzden TEM'in üzerini kapatarak bir meydan yapacağız. Şehirler planlanırken, önce meydan sonra bulvarlar, camiler, okullar, sosyal donatı alanları konumlandırılır. 1990 öncesi Bayrampaşa Eyüp'e bağlıydı. Böylelikle eski cezaevinin olduğu yerin 80 bin metrekaresini kentsel dönüşüm rezerve alanı yaptık. Bir mahallenin oraya taşınmasıyla yeni bir yaşam alanını oraya taşıyacağız. Burada halkın kabulü %65'i buldu. Orada alışveriş için merkezler olacak, iki aksda bulvar gibi alışveriş caddeleri olacak. Binaların üzeri tamamen panellerle döşeli, güneş enerjisini kullanacaklar. 

SPORA KATKIYA DEVAM

 

 

Spor kulüp başkanlığı yapmışlığınız var. Bayrampaşa'nın sportif başarıları da malum. Bundan sonrası için spor alanında yenilikler var mı?

Biliyorsunuz biz basketbolda markayız. Futbolda ise Arda Turan, Necip Uysal, Okan Buruk ile beraber marka halini aldık. Eski toprak sahalarda yetişti bunlar ve yıldız oldular. Özellikle bizim Çetin Emeç stadyumuna bağlı olarak belediyeye ait 3 tane daha stat var. Amatör spor kulüplerine biz maddi, manevi her türlü destek veriyoruz. Geçen hafta Muratpaşa Spor Kulübü ve Mavi Spor Kulübü'ne iki yer verdik, açılışını da yaptık. Diğer bütün amatör spor kulüplerimize de yer veriyoruz. Çetin Emeç stadyumunu da yeniliyoruz. Basketbol ve voleybol temalı uluslararası spor turnuvalarını yapılabileceği bir yer haline gelecek. Yeni projenin içerisinde hem yürüme-koşma parkurları hem de yüzme havuzu olacak. Oradaki yoğun trafik akışına hitap etmesi için ise altında 2 bin araçlık otopark olacak. Böylelikle burayı halkımıza kazandıracağız. 

BİLİM VE TEKNOLOJİYE BÜYÜK YATIRIM

Bilim üzerinde büyük çalışmalarımız var. Biz bilim-teknoloji alanında bir markayız. Diğer ilçelerin bilim teknoloji merkezleri yokken biz 112 yıl önce kurduk bunu. TÜBİTAK'tan her sene ödül alıyoruz. Biz küçük bilim adamları yetiştiriyoruz. Nasip olursa yeni bir teknoloji parkı projemiz var. Böylelikle bütün çocuklarımızı başta uzay araştırmaları olmak üzere, diğer araştırmalarla da burada buluşturacağız. Ürettikleri bütün projeleri de burada gerçekleştireceğiz. 

Yahya Kemal parkımız içerisinde bir millet kıraathanesi projemiz var. Yine bir zeka ve yetenek geliştirme atölyesi kuruyoruz. Burada robotik kodlamasından tutun diğer teknolojilere kadar çocuklarımızı geleceğin teknoloji üstatları olarak yetiştirmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı bunlarla iştigal ettirmezsek, onları ortamın ve teknolojinin kötü alışkanlıklarından kurtaramayız. Yine bu minvalde bütün okullarımıza kütüphaneler kuruyoruz. Asgari 4 bin kitaplık olacak. Bir kısmını bağışçıların desteğiyle bir kısmını ise belediye bütçemiz ile toplayacağız.

E-Spor, siber güvenlik, baskı uzmanı, veri analistleri ve kentsel çoban kapsamında projeleriniz var. Bu projelerin temelini ve amaçları nelerdir?

Bunlarla ilgili Bayrampaşa Gençlik Merkezi bünyesinde bir takım kulüpler kurduk. Bütün hocalarımızla görüştük, Bilim ve Teknoloji Bakanlığımız ile altyapıyı oturttuk. İç donanımları ve eğitmenleri tamamen bakanlık kapsamında alacağız. Böylelikle gençliğimizi bilim ve teknoloji ile buluşturacağız. Tabi, teknoloji transferi kolay bir iş değil. Bunlar yenilikçi ve cesur adımlar. Ama bunları yapmazsak gençler ile iletişim kuramayız. Bir nesiller çatışması var. Arada bir uçurum olmasa da bir bariyer var. Bunu kaldırmak zorundayız, bizim en büyük eksiğimiz bu. Gençlerin o kadar enteresan projeleri var ki, ufukları ve vizyonları muhteşem. Bundan yararlanmamız gerek. Sadece ben değil, merkezi hükümet dahil olmak üzere artık gençler ile ilgili bu tür projelere girişmemiz lazım. Yarın öbür gün biz görevlerimizi onlara teslim edeceğiz.

4 BİN ÖĞRENCİMİZE BURS VERİYORUZ

Gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik çok önemli. Bu anlamda sahadaki yansımalar, seçmenin teveccühü nasıl? Bize seçmenin nabzını aktarabilir misiniz?

Sosyal belediyecilikte halka dokunan işler yapıyoruz biz. İki tam donanımlı ambulansımız var bizim. Acil bir rahatsızlığınız olduğu zaman 112'yi çağırmak zorundasınız. Ama bir felç geçirmişseniz, yatalak olmuşsanız sizi hastaneye getirecek insana ihtiyacınız var. Bunun için bizi arıyorsunuz, biz de size ambulansımızı gönderiyoruz. Onu alıp istediği hastaneye götürüyor, sonra tekrar yerine getiriyoruz. Bu bir sosyal projedir. Aynı şekilde evlere gidip, hasta bakımını yapıyoruz. Orada tahlil yapıyor, tedavi ediyoruz. Çocuklarımıza her yıl ortam 4000 kişiye burs veriyoruz. Günde 3 bin kişiye yemek veren bir aşevimiz var. Hayırevimiz var, biz Hz. Ömer'in adaletini tesis etmek zorundayız. Nerede fakir fukara varsa bunu bulmak zorundayız. Her gittiğim yerde söylüyorum, ben bulamıyorsam ama siz görüp de bana söylemiyorsanız bunun hesabını Allah'a siz vereceksiniz diyorum. Çok önemli bir yer yaptık. 6 dükkanı sizin ürettiğiniz herhangi bir ürün için tahsis ettik. Sizden kira bedeli almıyoruz. Hanımlar sattıkları ürünleri kendi mutfaklarında harcıyorlar. Türk -İslam sanatları merkezi kurduk. Hat, ebru, tezhip ve kaligrafi sanatı yapılıyor. 130 çocuğumuz hat ve çini sanatlarıyla buluşuyor. Ürettikleri eserler muhteşem. Yine bunların sergileneceği alanlar yaptık. Bunlar ile dokunduğunuz zaman halk sizi seviyor. 5 dönemdir bu belediye bizde, Allah izin verirse bundan sonra da böyle devam eder.

Bayrampaşa Balkan kökenlilerin çok yoğun yaşadığı bir bölge... Özellikle bu seçmenlerinizin etki ve tavrı nedir?

Bu sene Balkanlar'da 15. yılımız. Orada camiler, kurslar yaptık. Okulları yeniledik. Bütün Bosna'da, Makedonya'da, Kosova'da, Sancak'ta, Bulgaristan'da Bayrampaşa adı bilinir. Bizim onlardan yana bir problemimiz yok. Sancak bölgesi ve Rumeli'nin merkezinden gelmiş Müslüman kardeşlerimiz ile hem Rumeli hem Anadolu beraber yaşıyoruz. Biz onları asla pişman etmedik, mahcup da etmedik. Meclis listemize baktığınızda da bu demografik yapıyı görürsünüz. Ben onları çok seviyorum, başarılı olacağımıza da inanıyorum. Bazen bana kızıyorlar, "Sen Rizelisin ne işin var orada?" diye. Osmanlı durup dururken orayı seçmemiş, biz aynıyız. 

"HEDEFİMİZ YÜZDE 55"

31 Mart ile ilgili, ittifak ile ilgili neler söylemek istersiniz?

İlk defa yerel yönetimlerde bir ittifak yapıldı. Ben yıllardan beri siyasetin içerisindeyim ama böyle bir seçim ile karşılaşmadım. İnsanların bir kısmı kararsız. Bakıyorum, bizim içimizdeki ailemizdeki insanlar. Öncelikle ben hep şunu söylüyorum, önce evi düzeltmemiz lazım. Anne baba ile evlat neden farklı düşüncede, bu neden önlenemiyor? Bir bariyer var. Bu hizmetin en zoru, onlara onların görmedikleri, yaşamadıkları şeyi anlatmak gerekiyor. Gençler çöp dağlarını anlamıyor, dinlemiyor. Çünkü görmemişler. Eskiden millet bahçeleri mi vardı? Millet kıraathaneleri mi vardı? Aradaki bariyeri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Biz ittifak olarak giriyoruz seçime. Biz 24 saat aralıksız çalışıyoruz, ittifaktaki diğer partinin de aynısını yapması lazım. Bizim belirli olan %51'e yakın oyumuz var, ittifakı düşündüğümüzde hedefimiz %55 oranında. Böyle olursa, biz çıtayı aşarız.

YORUMLAR 12
  • Berke Tevfik 5 yıl önce Şikayet Et
    İş imkanı yok diyenlere tokat gibi yanıt olsun bu durum ben size söylüyorum bizim milletimiz rahata alışkın bize göre iş yok demelerinde belli zaten ekmek parası kazanmak isteyene iş çok herkes bunu yazsın kenara
    Cevapla
  • Tgb 5 yıl önce Şikayet Et
    Bas bas bagırdınız Ak parti iş ımkanı yok diye alın adamlar size iş sahası acıyor bu ülkede işsizlik yok calısmayı gözü yemeyen tembel bir kitle var
    Cevapla
  • Hamza Kayapınar 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek dönemde Ak parti belediyelerk insAllah istihdam oluşturacak projeler ile milletin refah seviyesini yükseltecek bunun için çalışıyorlar
    Cevapla
  • EbuSaid 5 yıl önce Şikayet Et
    Atilla bey iyi adamdır. Hususi aracıyla yolda kalmış beni Dörtdivan dan boluya kadar getirmişti sağolsun.
    Cevapla
  • Hasan tan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz sizin sayenizde gelişiyor Reis.Daha da gelişecek hayırlısıyla allah sizi başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'