AK Partili Çelik: Türkiye insanlığın umududur

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Alanya’da ‘’Alanya Geleceğe Yürüyor’’ etkinliğinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 23.03.2019 20:34 GÜNCELLEME 23.03.2019 21:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Alanya’da ‘’Alanya Geleceğe Yürüyor’’ etkinliğine katıldı.



Yeni Zelanda’daki terör saldırısına değinen Çelik, 31 Mart Seçimlerinin Türkiye’nin bekası için çok önemli olduğuna dikkat çekti. ‘’Zalimin şerrinden mazlumu sakınan bir yiğit vardır. İşte bugün o yiğit Türkiye Cumhuriyeti ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye insanlığın umududur. ’’ dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel ile birlikte çok sayıda Alanyalı katıldı. Sena Nur Çelik, yürüyüşün ardından miting alanında toplanan kalabalığa hitap etti


'HER FİRAVUN'UN BİR MUSA'SI VARDIR'

Konuşmasına Cumhur İttifakı’nın, 15 Temmuz gecesi selalar eşliğinde kurulduğunu söyleyerek başlayan Çelik, ‘’15 Temmuz Gecesi selalar eşliğinde birleşen omuzlar, hakkın yanında saf tutanlar bugün burada bir kez daha Türkiye’nin geleceği için aynı yolda yürüyor. Bu yol bin yıllık ferasetin, bu toprakları vatan kılan iradenin yoludur. Vereceğimiz her karar, yapacağımız her seçim bu yolun kutlu menzili adınadır. Bu yol bazen genel, bazen yerel seçim bazen de tankların önünde dikilmek, Türkiye düşmanlarına geçit vermemek olur. Bu yol, hakkı gözettiğimiz bütün işlerimiz, memleket ile dertlendiğimiz bütün düşüncelerimiz olur. Yolumuz Türkiye’nin yoludur. Geçen hafta dünyanın öteki ucundan, Yeni Zelanda’dan gelen acı bir haber ile sarsıldık. Cuma namazı sırasında bir camide ibadet eden elli din kardeşimizi öldüren gözü dönmüş teröristler, yayınladıkları hedef listesiyle doğrudan ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı tehdit ettiler. Peki, bütün bunlar bize ne anlatıyor? Katliam silahının üzerinde Kosova Savaşı’na, Viyana Kuşatmasına gönderme yaparak on binlerce kilometre ötedeki bir ülke nasıl hedef alınır?  İşte bu soruların cevabı bizim dava şuurumuzun da anahtarıdır. Bu katiller, karanlık odaklar biliyorlar ki; her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Zalimin şerrinden mazlumu sakınan bir yiğit vardır. İşte bugün o yiğit Türkiye Cumhuriyeti ve onun Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülke öyle bir tarihe sahip, öyle bir millete ait ki tüm dünya Müslümanlarının doğal hamisi, tüm mazlumların ilk sığınağıdır. Katliamın ardından yüzünü öbür tarafa çevirenlere karşı derhal Yeni Zelanda’ya giderek bu gerçeği tüm dünyaya haykıran Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Dünya öyle bir hale geldi ki; her geçen gün neden güçlü bir Türkiye bütün insanlığın umududur sorusuna yeni cevaplar alıyoruz. Evet, Türkiye insanlığın umududur. Çünkü merhamet ve aklı selim hala bu topraklardan dünyaya yayılıyor. İşte camide ibadet eden Müslüman kardeşlerimize saldıranlar bu umuda da kast etmiş oldular. Bu zalimliğe cevap vermek için bize düşen ülkemize, bayrağımıza, ezanımıza, birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmak, daha güçlü bir Türkiye için dur durak bilmeden çalışmaktır. ‘’ şeklinde konuştu.

 

 

'31 MART ŞEHİRLERİMİZ İNŞASI İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR'

31 Mart Seçimlerinin dönüm noktası olacağını vurgulayan Çelik, şunları söyledi: ‘’Türkiye ancak memleket sevdalısı, vatan aşığı kadroların gayretleriyle bu kutlu menzile ulaşabilir. En büyük vatansever işini en iyi yapan, ülkesi için en çok çalışandır. 31 Mart Seçimleri güçlü Türkiye’nin temellerini oluşturan şehirlerimizi inşa çalışmalarımız için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Bu sebeple belediyelerimiz için ehil, çalışkan, memleket sevdalısı adaylarımız var. Bunlardan biri de yıllardır Alanya’mıza yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlüne dokunmuş olan Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel. Alanya’nın refahı, imarı ve ihyası için çıktığı bu yolda sonuna kadar kendisi ile birlikteyiz İnşallah. Alanya’mızın en büyük şanslarından biri de vizyon projeleriyle Antalya’mızı, ülkemizin en önemli uluslararası vitrinini, hak ettiği şehircilik seviyesine çıkaran hizmetin ustası Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’dir. Son 5 yılda Alanya’mıza 800 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak altyapımızı bir turizm şehrine yakışır hale getiren, sosyal belediyecilik anlayışıyla Alanya’mızın her mahallesindeki ailelerimizin, özellikle kadınlarımızın ve annelerimizin hayatına dokunan Menderes Başkanıma hemşerilerim adına huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin destekleriyle önümüzdeki dönemde başkanlarımız omuz omuza vererek, bir yandan şimdiye kadar yaptıkları hizmetleri vizyon projelerle taçlandırarak Alanya’mızın güzelliğine güzellik katarken bir yandan da istihdam yaratmaya, sosyal belediyecilik anlayışıyla gönüllere dokunmaya devam edecekler. Bizler de başkanlarımızın projelerine gereken desteği vermek, Alanya’mızı hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. ‘’


 

'BİZİ BİZ YAPAN TERCİHLERİMİZDİR'

Cumhur İttifakı ile diğerleri arasında önemli farklar olduğunu belirten Sena Nur Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Daha düne kadar şehirlerimizi hendeklerle delik deşik eden, belediyelerin iş makinalarıyla teröristlere siper kazan zihniyetle kol kola gidenlerin, benzemezler ittifakının, nasıl vahim bir vaziyet içinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Vatandaşa hizmet götürmek yerine teröriste destek olmayı tercih eden bütün o belediye başkanlarının bunca yıl yapmadıklarını kısa bir süre içerisinde devletimiz gerçekleştirerek aradaki farkı en güzel şekilde ortaya koymuştur. Cumhur ittifakı ile diğerleri arasında çok temel farklar vardır. Yapmak ile yıkmak arasında, sevmek ile faydalanmak arasında, çalışmak ile kaytarmak arasında nasıl bir fark varsa bizimle onlar arasında da böyle bir fark vardır. Unutmayalım ki; 31 Mart’ta şehirlerimizi emanet edeceğimiz insanları seçerken, bir tavrı, bir duruşu, bir umudu da onaylamış olacağız. Bizi biz yapan tercihlerimizdir. O kritik karar anı geldiği zaman  tercihini Türkiye’den yana kullanma iradesinin hepimizi birbirine bağladığı günlerden geçiyoruz. Bizler 15 Temmuz’da tankların önüne çıkmanın, ihanete sadakatle cevap vermenin, Afrin’de, Cerablus’da, Kandil’de Mehmetçiğe dua etmenin kardeşliğini yaşıyoruz. Daha düne kadar sokakları savaş alanına çeviren, kurban eti dağıtan masumları linç eden terör örgütünün siyasi temsilcileriyle ortak olanlar bugün yine karşımızdalar. Bu sebeple önümüzdeki seçim Türkiye’nin geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ikbal için değil istiklal için bir araya gelişleri İnşallah 31 Mart Seçimleri ile bir kez daha milletimiz tarafından tasdik edilecektir.’’

'BU ÜLKE HEPİMİZİN'

Sena Nur Çelik konuşmasını, ‘’Coğrafya kaderdir derler. Bu kadar güzel bir ülkede doğmak da bizim kaderimiz onun için mücadele etmek de. Bu ülke hepimizin. Akdeniz’in ufka doğru mora çalan mavisi de bizim, Torosların insanın aklına özgürlüğü getiren rüzgârları da. İçinde güneş saklayan portakallar da bizim, Yörük çadırlarının gölgesi de. Türkiye de bizim Alanya da. İnanıyorum ki; 31 Mart’ta bu ülkeyi ne kadar çok sevdiğimizi, Antalya’mıza, Alanya’mıza ne kadar bağlı olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Millet olmanın şuuru, devlet olmanın vakarı, gönül ehli olmanın ihlası ile ‘yola devam’ diyeceğiz. Rabbim 31 Mart akşamı zaferi hep beraber kutlamayı nasip etsin diyorum, hepinizi Allaha emanet ediyorum. ‘’ diyerek tamamladı.

YORUMLAR 2
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkıye garıban dunyanın umudu bıde otekı dunya var oda somurucu dunya malum.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kardeşime ne kadar güzel konuşmuş,gönül adamı olmak imanlı şuurlu olmak budur,Rabbim sayılarınızı arttırsın amin,selamlarımla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu