ABD kızmasın diyen büyükelçiye ayar: Maaşını Türk milleti veriyor

Türkiye'nin ABD eski Büyükelçisi Namık Tan'ın, Rusyadan S-400 füzelerini alımına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Cumhurbaşkanlığından yanıt geldi.

ABD kızmasın diyen büyükelçiye ayar: Maaşını Türk milleti veriyor
ABD kızmasın diyen büyükelçiye ayar: Maaşını Türk milleti veriyor
GİRİŞ 24.03.2019 07:31 GÜNCELLEME 24.03.2019 09:33
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Namık Tan yaptığı açıklamada, "ABD'li yetkililer, henüz bir karar alınmış olmamasına rağmen, Washington yönetiminin Türkiye'ye F-35 verilmesi hazırlıklarını askıya almayı düşündüğünü doğruladı. ABD tarafı ayrıca Türkiye'ye alternatif tedarikçi arayışına da başladı" ifadelerini kullandı.

 

 

"S-400'DE ISRAR, EKONOMİMİZİ SARSAR"

 

 

Eski Büyükelçi Tan devamında, "S-400 alımında ısrar, ilişkilerimizi ciddi şekilde gerecektir. Bunun ekonomimize de çok olumsuz yansımaları olur. ‘Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir' sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" dedi.

"F-35'LER, ÜLKEMİZE GELİR KAZANDIRIYOR"

"S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir" diyen Namık Tan, "Gerçekçi/soğukkanlı olmalıyız. F-35'lerin imalatına yaptığımız katkının, bu bağlamda ortak üretim sürecinde yer almamızın, savunma sanayii şirketlerimze ciddi teknolojik kabiliyet, ülkemize gelir kazandırmakta olduğunu unutmamalıyız" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN YANIT

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Twitter hesabından Tan'a tepki gösterdi.

Karaca paylaşımında, "Sn. Büyükelçi Namık TAN, bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden, Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye'yi değil. Amerika'yı ikaz edin!!!" diye yazdı.

ERTÜRK VE KINIKKANAT'IN ABD SEVGİSİ

YORUMLAR 182
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence biz bu parayi ruslara degil kendimiz yapalim hemde daha iyisini inaniyorumki bu potansiyal var bizde
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? ABD Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolarla işleyen kalemler Ya hava savunmasız kalırsak kime güvenelim
    Cevapla
  • Kükreyenseller 5 yıl önce Şikayet Et
    S 400 leri alamazlar diyenlerin patriotleri Amerika’dan almak gibi garantileri mi var?Yıllardır Amerika’nın Türkiye’nin milli meseleleriyle ilgili ikiyüzlü tutumunu ve silah ambargolarını ne çabuk unuttuk.Ayrıca ekonomik kayıp ve endişe ile yaşayanlar bu yaşadıkları ekonomik kaygılar kadar Türkiye’nin de kaygılarını yaşıyorlar mı?Milli Onur,gurur,haysiyet ve Şeref’in yanında tam bağımsız bir ülke olmak yolunda bu ekonomik kayıp ve kaygıların ne önemi olabilir.Birde dünya eskisi değil artık dünyada sadece bir Amerika yok veya Avrupa...Dünya şuan çok farklı ekonomik güç ve yapıya sahip dünya ülkeleriyle dolu.
    Cevapla
  • Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bu f35 nedir ne deyildir anlamis dilim onca para bana sorulursa bosa o parayla silahli siha sayimizi 1000 ne cikaralim hem daha ucuz maliyet hem kendimiz yapiyoruz hemde yakiti az f35 boya maliyeti bile cok yuksek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…