Haydar Ali Yıldız 30 bin kişiye müjdeyi verdi!

Haber7 Gündem Masası'nın bu haftaki konuğu olan AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.

GİRİŞ 26.03.2019 08:34 GÜNCELLEME 26.03.2019 09:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Haber 7 Gündem Masası'nın bu haftaki konuğu olan AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Haydar Ali Yıldız, Haber7.com Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı, ve Haber Şefi İbrahim Günay'ın sorularını cevaplandırdı. Yıldız, yapımları devam eden Galataport ve Haliçport projelerinin toplamda 30 bin kişiye iş imkanı sunacağını belirterek, "Bu şu demek her mahalleye, her eve ayda 2-3 bin lira gelirin girmesi demektir. Bu esnafın da yüzünü güldürecek, çünkü alım gücü artacak" dedi.

 

 

İşte Yıldız'ın Haber7'ye özel açıklamaları

VATANDAŞIN RIZASI ESAS, ZORLA BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM DÜŞÜNMÜYORUZ

Beyoğlu’nun görünen en büyük problemlerinden biri olan Kentsel Dönüşüm ile başlayalım. Beyoğlu sakinlerini neler bekliyor?

O zamanki ismi Galata olan Beyoğlu, Fatih’ten sonra fethin ikinci önemli ilçelerinden birisi. Kasım Paşa önemli bir Osmanlı paşasıydı, Kasım Paşa ile Beyoğlu’nda bir inşa faaliyeti başlıyor ve bugün itibari ile eski bir yerleşim yeri. Bizim için önemli olan insandır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Medeniyetin de değişmez üç ölçüsü var, zaman, insan ve mekan. Burada yapılan yapılar zamanla eskidi. Ve her şey insan içindir, bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. İstiyoruz ki, Beyoğlu’nda, özellikle Okmeydanı’nda bir yenileme çalışması yapalım. Binalarımız daha sağlam, daha kıymetli olsun. Çok yakın bir tarihte Kartal’da yaşadığımız bir hadise var, Denizli’de yaşanan bir deprem var yine yakın tarihte. Yapılarımızı tekrar sağlam bir hale getirmemiz gerekiyor, çünkü burada çocuklarımız var, geleceğimiz var. Biz bütün projelerimizi istişare ile yapıyoruz ve bu çerçevede Beyoğlu’nda istişareyi hep esas alacağız. Vatandaşımızın ve milletimizin rızası ile bunu yapacağız, zorla bir kentsel dönüşüm düşünmüyoruz. Alan bazlı olacak, Okmeydanı için söylüyorum, kimse Okmeydanı’ndan, bulunduğu yerden başka bir yere gönderilmeyecek. Vatandaşlarımızın bunu daha iyi anlayabilmesi, kendi hak ve hukuklarını takip edebilmeleri açısından Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan birer yetkilinin olacağı ‘Kentsel Dönüşüm Ofisleri’ni muhtelif noktalara kuracağız. 



CHP’NİN AÇTIĞI DAVALARDAN DOLAYI KENTSEL DÖNÜŞÜM GECİKİYOR

Hali hazırda başlayan yerler var mı?

 

 

Kentsel dönüşüm süreci benim ilçe başkanlığı dönemimden beri var olan bir çalışma. Okmeydanı için söylüyorum; o zaman buralar vakıf arazisiydi, daha sonra vakıf arazileri ile hazine arazisi ile trampası gerçekleşti, akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 5 yıl önce ilk tapu verme işlemi gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız bölgeyi çok iyi bilen, meseleye vakıf biri. Çözüm iradesini tüm başkanlara beyan etti ve bu konuda çözüm beklediğin iletti. Zaten vatandaşımızla Okmeydanı, Örnektepe, Tarlabaşı, Sütlüce’de bir araya geldiğimizde dönüşüm iradesi tam, orada bir eksiklik yok. Dönüşümün biraz gecikmesine sebep olan hususlardan birisi CHP’nin açtığı 14 dava.  Tabi ki dava açabilirler, yargı yolu her zaman açıktır ama bu bir gecikmeye sebep oluyor. Hak kaybı varsa, gecikme varsa elbette biz idareci olarak biz kendi üzerimize alacağımızı alırız ama bu davaların zaman kaybına sebep olduğunu da bilmemiz gerekiyor.

OKMEYDANI’NDA TAPULARI KİPTAŞ KESİNTİSİ OLMADAN VERECEĞİZ

Gecikme sebeplerinden bir diğeri, burası bir firma tarafından yapılacak. Şu anda KİPTAŞ, yani büyükşehir belediyemiz muhatap. KİPTAŞ’a ayrılan bir maliyet payı var, yüzde 22. Minimum rakam bu, daha altı bulunamadı. Vatandaş ‘evim küçülüyor’, ‘daha dar bir ev oluyor’, ‘buraya sığmayacağız’ endişesi ile tapu almaktan ve dönüşüme katılmaktan geri duruyor. Biz 30 yıldır Okmeydanı’nı biliyoruz. Bu sürecin hızlanması gerek, bunu konuştuk, istişare ettik. Dediler ki ‘Evimiz çok küçülüyor bu yüzde 22 kesinti bize çok geliyor’. Dedim ki; ‘O zaman önümüzdeki dönemde tapularınızı KİPTAŞ kesintisi olmadan sizlere vereceğiz, ondan sonra sizin rızanızla, sizin muvafakatınzla buranın dönüşümünü gerçekleştireceğiz’ Vatandaşımıza tapularını verelim, yetki, hak, tapu onlarda. Vatandaşımız şunu bilsin, kimse bulunduğu yerden bir yere gönderilmeyecek, kentsel dönüşüm rızaya ve istişareye dayalı olacak. Biz bu istişareyi çok önemsiyoruz, vatandaşımızın gönlünü, rızasını almadan zorla bir kentsel dönüşüm düşünmüyoruz. İnşallah bir hak kaybına neden olmadan, bir mağduriyet oluşturmadan bu işi başaracağımıza inanıyoruz.  Bölge halkı özellikle ‘kesinti olmayacak’ sözünden sonra ciddi rahatladı

BUNLAR SEÇİM VAADİ DEĞİL, BU İŞİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Ve bunlar seçim vaadi falan değil, biz bu işi çözmek istiyoruz. Geldiğimiz noktada çözüm için zaten gerekli adımlar atıldı ama burada bir tıkanma söz konusu, nedir kesinti. Bunu kaldırıp süreci hızlandıralım. Çünkü Allah korusun bir deprem kapımıza dayanabilir. Bununla birlikte Beyoğlu daha yeşil bir Beyoğlu olacak. Otopark sorunu çözülecek, modern okullarımız, hastanelerimiz olacak, yollarımız genişleyecek, daha huzurlu, daha güvenli, ışıl ışıl bir Beyoğlu’na kavuşacağız.

ÇÖZÜM NOKTASI BİNALİ YILDIRIM

Beyoğlu İstanbul’un çok merkez bir noktası, diğer ilçelere geçiş de buradan sağlanıyor ve Beyoğlu deyince akla trafik sorunu geliyor, siz trafik problemini nasıl aşmayı planlıyorsunuz? Bununla ilgili bir projeniz var mı?


Kimse ‘Beyoğlu’nda geniş geniş yollar yapacağım’ iddiasında bulunamaz.  Sıfırdan bir şey yapma imkanı yok. Bizim buradaki en büyük gücümüz yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yapan adayımız Binali Yıldırım. Bu İstanbul için büyük bir şans, Beyoğlu’nda bizim için büyük bir şans. Hem İstanbul’u çok iyi bilmesi ve kendi alanının ulaşım olması nedeniyle İstanbul’da çözüm noktası Binali Yıldırım. Beyoğlu’nda bunun bir karşılığı olacaktır. Toplu ulaşım diyoruz, sizin de ifade ettiğiniz gibi en merkezi nokta Şişhane Metrosu. Şişhane Metrosu bir ucu ile Yenikapı’ya, Yenikapı’dan Marmaray ve Bağcılar istikametine ulaşma imkanı veriyor. Diğer taraftan Şişhane’den Taksim’e ve finüküler ile Kabataş ve Anadolu yakasına deniz ulaşımı, Levent istikametinden İstanbul’un diğer bir ucuna ulaşım imkanı sağlıyor.

ŞİŞHANE'DEKİ METROYU KASIMPAŞA’YA İNDİRİYORUZ

Şişhane’deki metroyu oradan Kasımpaşa’ya indiriyoruz. Kasımpaşa Bahariye Caddesi’nden Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı’na orada Perpa istikametine, Okmeydanı Hastanesi dünya çapında bir hastane olarak yapılıyor ve vatandaşımız oraya kadar gidebilecek.  Okmeydanı Hastanesi’nin önünden Çağlayan, Şişli ve Kağıthane’ye gidecek. Hayırlı olsun diyoruz, önemli bir nefes aldıracak. Elbette ki dönüşüme kadar bekleyecek halimiz yok, 15 yıl önce bu kadar büyük bir problem değildi ama bugün biraz daha sorun haline geldi. Çünkü Türkiye 3,5 kat büyüdü ve büyüyünce insanların alım gücü arttı, ev aldık, araba aldık. Daha önce bir sokakta 3-5 araba varken şimdi 20-30 araba var. Bu haliyle bir otopark sorununu ortaya çıkarıyor. Bunu çözecek olan yine AK Parti’dir. Şu anda 500 araçlık zemin altı bir otopark Piyalepaşa Cami’sinin önünde, Örnektepe’de yapılıyor.  Mahalli esaslı söylüyorum; 34 noktada gerek zemin altı gerek zemin üstü ‘10 bin’ diyebileceğimiz bir otopark çalışmamız var. Otopark anlamında da bir genişleme olacak bu sorunu çözeceğiz. Toplu taşıma anlamında da metroyu Kasımpaşa’ya getirerek önemli bir mesafe alacağız.



HER EVE 2-3 BİN LİRA GELİR GİRECEK

Taksim-Galata-Karaköy Beyoğlu’nun geri kalanından turistik açıdan ayrılıyor, daha cazibe merkezi gibi görünüyor ama diğer yandan Haliç’e doğru uzanan güzel bir sahil boyu var. Buraların değerlendirilmesi konusunda yeni çalışmalar olacak mı?

Bunlar daha önce dediğim gibi afaki projeler değil, çoğunun yapılmasına başlandı ve devam ediyor. Evet Beyoğlu bir tarih, sanat, kültür ve turizm şehri. Geçmişte iş imkanı olarak ciddi potansiyel barındıran Haliç’in kenarında Camialtı Tersanesi, Taşkızak Tersanesi ve Haliç Tersanesi vardı. Geçmişte bunlarda çalışan insan sayısı ortalama 25 bin-30 bindi. Bunlar kapanınca, iş noktasında Beyoğlu ciddi bir sıkıntı yaşadı bu dönemde. Şimdi inşallah bir tarafta Galataport yapımı devam ediyor ve yakında tamamlanacak. Burası 15 bin kişiye iş imkanı sunacak. Haliçport bir sanat kültür yatırımı evet ama o da 15 bin kişiye iş imkanı sunacak. Yani toplamda bu iki yatırımda sağlanacak iş imkânı 30 bin. Bu şu demek her mahalleye, her eve ayda 2-3 bin lira gelirin girmesi demektir. Bu esnafın da yüzünü güldürecek, çünkü alım gücü artacak.

BEYOĞLU’NA ‘İKİNCİ TAKSİM MEYDANI’

Beyoğlu’nda Atatürk Kültür Merkezi 20 ay sonra faaliyete başlayacak.  Operası, balesi, tiyatrosu olacak bir sanat kültür yatırımı ama yine orada insanlar çalışacak. Ben istihdam olarak imkanların çok büyüdüğünü görüyorum. Kültür sanat olarak da Dolapdere’de büyük bir müze yapılıyor, yakın zamanda tamamlanacak. Minyatürk’ten Galataport’un bittiği noktaya kadar bir kültür sanat aksı olacak. Tersane İstanbul dediğimiz yer, şu anda Camialtı-Taşkızak tersanesinin olduğu yerde kuruluyor. 3 büyük müze, bunlardan biri Türkiye’de ilk olacak ‘Kadın Müzesi’, Cumhurbaşkanımız tarafından temeli atıldı, 20 ay sonra açılışı yapılacak. Beyoğlu’na ikinci bir Taksim meydanı geliyor. Yani vatandaşlarımız yürüyerek ailecek deniz kenarına gelecekler, deniz kenarında bir Taksim Meydanı karşılarında Eyüpsultan orada çayını içecekler, yemeğini yiyecek ve bir deniz havası alacak. Arkalarında yeşil bir alan, yapılacak turizm yatırımları ve müzeler.

VATANDAŞ DENİZLE KAVUŞACAK

Aynı şekilde Haliç’te, Halıcıoğlu Köprüsü’nün altında bir su sporları merkezi yapılacak. Haliç’in kenarından Karaköy’e kadar iki kişinin yan yana yürüyebileceği ahşap yürüme yolu yapılacak. Müthiş bir şey bu, deniz kenarında 1-2 saat yürüyebileceksiniz. Böylece vatandaşımız denizle buluşmuş olacak.



VATANDAŞA SANDIK ÇAĞRISI

Her şey insan için diyoruz, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz hepsi için projelerimiz var. Vakit buldukça bunları vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Biz vatandaşımıza inanıyoruz, onların güvenlerine Rabbim bizi layık eylesin. Onların sevgi ve Muhabbeti için Gerek Cumhurbaşkanımız Erdoğan Gerek Sayın Binali Yıldırım gerek ben elimizden geleni yapacağız. Önümüzde bir 31 Mart seçimleri var şu anda o zaman kadar bütün gayretimizi göstereceğiz. Vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz. Bize düşen bu millete layık olup, onlara hizmet edebilmektir.

VATANDAŞ BİZİ BAĞRINA BASTI

Vatandaşa çağrınızı yaptınız, peki siz sürekli sahada olan birisi olarak nasıl bir sonuç bekliyorsunuz, anket yaptırdınız mı?

Siyasi olarak söylemiyorum, ben yıllarca kampanya da yürüttüm ilçe başkanlığı, il başkan vekilliği dönemimde. Pek çok anket gelir gider, 2-3 puan fark eder. Ama sahada olduğunuzda, bir yaşlı amcanın gözündeki ifade, bir çocuğun, bir kadının isteği, sözleri bana göre her türlü anketin üstündedir.  Mahalleye, sokağa gittiğinizde, hemşerilerinizle kucaklaştığınızda onlar size en doğru sonucu söylüyor. Ben inanıyorum ki Beyoğlu halkı büyük bir heyecanla üstüne düşeni yapacaktır. Beyoğlu’muzun önü açık.  Beyoğlu Sayın Binali Yıldırım ve beni evlatları gibi bağırlarına bastı bize düşen de onlara en iyi hizmeti vermek ve 31 Mart’tan sonra herkesi kucaklayarak bir gönül belediyeciliğini inşa etmektir. Bazen soruyorlar, ‘Ne yapacaksınız’ diye, ‘Beyoğlu’nu dinleyeceğim’ diyorum. Ben inanıyorum ki en doğru yolu bize Beyoğlulu hemşehrilerimiz gösterecektir. Bu karşılıklı muhabbet bizi en doğru noktaya getirecektir, buna inanıyorum.

YORUMLAR 9
  • Berke Tevfik 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede ki işsizliğe de çözümler gelmeye devam ediyor.Ülkede istikrar artmaya dolar düşmeye insanlar mutlu olmaya devam etsin diye çalışıyoruz.Asgari ücretinde artmasıyla rahat bir alışveriş sürdürmeye devam ediyoruz.
    Cevapla
  • Yahya kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayenizde herkese iş, iş olacak yaptığınız hizmetleri bu millet görüyor ve yanınızda olacaktır
    Cevapla
  • Hüseyin acar 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz ak partinin gönülden hizmet verdiğine eminiz. Allah başımızdan eksik etmesin onları
    Cevapla
  • Kemal yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediye yerelden başlar tabiki mükemmel çalışma.
    Cevapla
  • BOZKURT 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine ve yine yaoarsa Ak parti yapar. Milletin vergileriyle calisan belediyedeki gelirlerin pkk ya gittigini unutmadik. 31 martta hdp pkk ve is birlikcilerine dersi verecegiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor