Başkan Erdoğan: Mertçe karşımıza çıkamadıkları için...

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

GİRİŞ 25.03.2019 18:21 GÜNCELLEME 25.03.2019 19:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

-Muş'u ve sizleri çok özledim. Aramızdaki sevdayı anlatmaya inanın kelimeler yetmez. Kim ne derse desin gönülllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Kim ne derse desin ebedi kardeşliğimize leke sürdürmeyiz. Benim Muş'lu kardeşim birliğin, beraberliğin kıymetini çok iyi bilir. İnşallah pazar günü yeni bir tarih yazarsınız. Birbirimizi Allah için sevmemizi hala bu terör örgütü hazmedemiyor.



'BERABERCE HEZİMETE UĞRATACAĞIZ'

Bir asır önce bu toprakları kanımızla yeniden vatanımız kılmışsak bugün de bölücü heveslilerine aynı şekilde karşı çıkıyoruz. PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi partinin uzantılarına bu topraklarda yer olmadığını 31 Mart'ta göstereceğiz. Güneydoğu'da binaların altında tünelleri açanlar, hizmet için yoklar, bunlar yıkmak için varlar. Bunlar 14-15 yaşındaki sabileri analarından koparıp Kandil'e kaçıranlar değil mi? Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız.

'BUNLARA ŞÖYLE BİR OSMANLI TOKADI YAKIŞMAZ MI?'

-34 yıldır Kürt kardeşlerimizin canından beslenen canilere bu topraklarda yer olmadığını göstereceğinize inanıyorum. Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı? Yüz yıl önce bu topraklarda verilen mücadeleyle bizim verdiğimiz mücadelenin hiçbir farkı yoktur.



'MERTÇE KARŞIMIZA ÇIKAMIYORLAR'

Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını ya Suriye'den ya Irak'tan ya Kandil'den ya Pensilvanya'dan ya Avrupa Parlamentosu'ndan ya da 16 bin 500 kilometre uzaktan veriyorlar. Onlar bize mesajlarını piyonları aracılığıyla veriyor. Biz de onlara cevabımızı Muş'tan Rabia'mızla veriyoruz

Birileri kur manipülasyonuyla Türkiyenin şahlanışını durdurmaya çalışıyor.

Bölgelerimiz arasında gelişmişlik farkı olmasın diye gayret gösteriyoruz. Kimse bu topraklarda kendini garip hissetmesin diye çaba sarfediyoruz.

'ALLAH KİMSEYİ ONUN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN'

Allah kimseyi Kemal'in durumuna düşürmesin. İnsanın bir kere basireti bağlanınca gözünün önündekini bile göremez. İhtiraslarını aklının önüne koyan bir kişi hakkaniyeti göremez.

MUŞA İKİ MİLLET BAHÇESİ

Muş'a iki millet bahçesi yapacaklarını açıklayan Erdoğan, bunlardan birinin eski stadın yerine yapılacak Millet Bahçesi, diğerinin ise Malazgirt Millet Bahçesi olduğunu söyledi.

Muşlu ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilere toplamda 2 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptıklarını anlatan Erdoğan, sağlık alanında Muş'a 300 yataklı Muş Devlet Hastanesi, 150 yataklı Muş Kadın ve Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Bulanık Devlet Hastanesi dahil olmak üzere 7'si hastaneden oluşan 39 sağlık tesisi inşa ettiklerini dile getirdi.

Malazgirt Devlet Hastanesinin yapımının devam ettiği bilgisini veren Erdoğan, Muş Devlet Hastanesini 300 yataklı iki ek blokla büyüteceklerini kaydetti.

Alandaki kalabalığın Muş'a Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması talebi üzerine Erdoğan, "Eğitim ve araştırma hastaneleri illerin büyüklüğüne göre değişiyor. Şu hastaneler, sayısal olarak Muşumuza yeter. Burada böyle bir sıkıntı olduğu anda zaten biz havada, karada bunları yaparız. Bundan hiç endişeniz olmasın." karşılığını verdi.

 

 

YORUMLAR 3
  • delikadir 5 yıl önce Şikayet Et
    özürlülerin maaşları insanca yaşayacak kadar olsun ,tüm özürlüler bekliyor
    Cevapla
  • dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bıraklım da insanlar hak ettikleri yönetimle yönetilsinler. Beş yıl burunları sürtülsün. Ağlamaca yok ama. Biri bana göstersin bu da Türkiyede CHP ni n eseri desin. Varmı dikili ağacı. Var mı? çakılı çivisi.
    Cevapla
  • Malatya 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahh be başkanım mert olsalar zaten yanında olurlar kiymetini bilmiyorlar ama biz senleyiz merak etme Allah'a emanet ol
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek