Sırrı Sakık, AK Parti'nin adayı Feyat Asya karşısında seçimi kaybetti

Muş'ta resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığı görevini ikinci kez AK Partili Feyat Asya kazandı. HDP'nin adayı Sırrı Sakık 33.53 oy oranında kaldı.

Sırrı Sakık, AK Parti'nin adayı Feyat Asya karşısında seçimi kaybetti
Sırrı Sakık, AK Parti'nin adayı Feyat Asya karşısında seçimi kaybetti
GİRİŞ 01.04.2019 07:54 GÜNCELLEME 01.04.2019 07:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muş'ta, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, en çok oyu AK Parti adayı Feyat Asya aldı. Asya, 2014 yılında belediye başkanı olduğu Muş'ta seçmenlerin oyuyla ikinci kez göreve seçildi. Feyat Asya 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 34.71 oy oranına ulaştı. 
 
HDP’Lİ SIRRI SAKIK KAYBETTİ
 
Seçimlerde HDP adayı Sırrı Sakık 33.53 oy oranında kaldı. Sakık,  30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde DBP’den aday olduğu Ağrı'da da itiraz üzerine yenilenen seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Sakık görevden alınmıştı. 
 
FEYAT ASYA KİMDİR?
 
Muş'ta 1970'de dünyaya gelen Feyat Asya, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1991 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde laborant olarak göreve başladı. Birçok sivil toplum kuruluşunun temsilciliğini yapan Asya, 2007-2010 yıllarında Fransa, Almanya, İspanya ve Hollanda'da sivil toplum ve devlet ilişkileri üzerine çeşitli çalışmalarda bulundu. 2014 yılından bu yana Muş Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Asya, evli ve 4 çocuk babası.
 

YORUMLAR 1
  • samet 5 yıl önce Şikayet Et
    millet artık huzur istiyor terör istemiyor siz bu bölgede bittiniz terörle tahrikle bir yere varılmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk