CHP'den oy kaydırma itirafı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AK Parti'nin en az 17 bin oyunun CHP ve diğer partilere kaydırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Sandık başında bir hata olmuş açıklamasında bulundu ve sistemde düzeltilmiş halinin olduğunu iddia etti.

CHP'den oy kaydırma itirafı
CHP'den oy kaydırma itirafı
GİRİŞ 02.04.2019 07:54 GÜNCELLEME 02.04.2019 07:54
Bu Habere 232 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AK Parti'nin başta CHP ve diğer partiler olmak üzere oylarının kaydırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tartışmalı seçim tutanakları hakkında, “Sandık başında bir hata olmuş ve fark edilmiş düzeltilmiş, sistemde düzeltilmiş hali var” dedi.

İstanbul'da sandıklarda sayım cetveli ve sandık tutanağı arasındaki oy farkları seçime damgasını vurmuştu.

 

 

AK PARTİ: 17 BİN OYUMUZ KAYDIRILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, 309 sandıkta AK Parti'nin 17 bin 410 oyunun AK Parti'ye yazılması gerekirken, başka partilere yazıldığını açıkladı. İstanbul genelinde 31 bin 186 sandık bulunuyor. Toplam geçersiz oy sayısıysa 319 bin 500.

AK PARTİ’NİN İKİ SANDIKTA 330 OYU YAZILMAMIŞ

AK Parti’nin basınla paylaştığı bazı tutanaklarda ise oy sayım cetveli ve sandık tutanakları arasındaki farklı oranlar olduğu ortaya çıktı. Bağcılar ilçesinde Sancaktepe Mahallesindeki 1212 numaralı sandıkta Binali Yıldırım’a çıkan 131 oy sonuç tutanağına bir oy olarak geçirilmiş. Yıldırım’ın 130 oyu tutanağa yazılmamış. Sultanbeyli’de Adil Mahallesinde 2004 numaralı sandıkta sayım cetvelinde 201 oy çıkan Binali Yıldırım’a sandık tutanağında 1 oy yazılmış. 200 oy sonuca yansımamış oldu. Sadece iki sandıkta AK Parti’nin 330 oyu seçim tutanaklarına yazılmamış oldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 232
  • HIRSIZ abd 5 yıl önce Şikayet Et
    chp eski istanbul belediye başkanı ergun denen adamı aratmıyor. hatta mansur ve istanbul adayı BAYA HIZLI ÇIKTILAR. Hırsızlığa daha sandıkta başladılar. Hırsızlık yapılan sandıktaki görevli öğretmenler derhal mesletten atılmalı. hemde FETÖ chpkk üyeliğinden
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra parmak izi ve dokunmatik ekran teknolojisiyle seçimlerin yapılıp anında sonuçların açıklanması daha kolay olacaktır. Bu çağ dışı kalmış sistemle her türlü dümeni çevirebilirsin. Zaten sonuçların ani değişiminden anlaşılmıştı durum.
    Cevapla
  • Şems 5 yıl önce Şikayet Et
    chp Atatürk partisi olmaktan çıkmıştır.
    Cevapla
  • Alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha ilk günde başladınız hileliğe. Bir işi doğru yapın ya. Herşeyiniz yamuk. Daha sonuçlar resmileşmeden anıtkabire koşmalar.... Seviyeniz çok düşük. Size bu memleket asla emanet edilmez.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığınız sahtekarlığa kılıf uydurma yerine evet yenile yenile bıktık bu nedenle bu sahtekarlığa başvurduk ama olmadı deyin daha makbule geçersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu