Peş peşe açıklanıyor! İstanbul'un 12 ilçesinde karar!

AK Parti İstanbul İl başkanlığı tarafından seçim usulsüzlüklerine ilişkin yapılan itiraz sonrası, İstanbul'un 10 ilçesinde geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Peş peşe açıklanıyor! İstanbul'un 12 ilçesinde karar!
Peş peşe açıklanıyor! İstanbul'un 12 ilçesinde karar!
GİRİŞ 02.04.2019 23:18 GÜNCELLEME 03.04.2019 12:22
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İstanbul'da seçim sonuçları üzerinde yapılan usulsüzlükler, hatalar ve geçersiz oylar üzerindeki yasal itirazlar sonrası 12 ilçede Seçim Kurulu kararını verdi.

10 İLÇEDE GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILACAK

İstanbul'un Maltepe, Ümraniye, Ataşehir, Üsküdar, Fatih, Beykoz, Çekmeköy, Şile, Bayrampaşa ve Çatalca İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Sayımlar tüm partilerin görevlilerinin huzurunda yeniden yapılacak.

ADALAR KISMEN KABUL EDİLDİ

İstanbul'un Adalar ilçesinde itiraz başvurusu kısmen kabul edildi. 4 ayrı sandıkta 5 geçersiz oyun AK Parti adayı Binali Yıldırım'a sayılmasına karar verildi.

BEYOĞLU VE SANCAKTEPE REDDETTİ

Beyoğlu ve Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu, AK Parti tarafından yapılan itirazı reddetti. AK Parti, İl Seçim Kurulu'na başvuracak.

İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

İtiraz süreçleri iki gün sürecek ve bu süre zarfında ilçe seçim kurulları itirazları karara bağlayacak ve sonrasında da il seçim kurulu itiraz süreçlerine başlayacak.

Bu süreç de bir gün sürecek ve sonrasında da il seçim kurulları bu itirazları karara bağlayacak.

SON KARARI YSK VERECEK

Süreçte nihai karar merkezi YSK olacak, ilçe ve il seçim kurullarının vermiş olduğu kararlar YSK’ya gönderilebilecek, 13-14 Nisan tarihinde de YSK’nın o itirazlara ilişkin nihai kararı verecek.

39 İLÇEDE İTİRAZ VAR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti'nin İstanbul'un bütün ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz ettiğini açıklamıştı.

Ayrıntılar geliyor...

İlçe ilçe geçersiz oy tablosu

 

 

YORUMLAR 154
  • Konya ..42 5 yıl önce Şikayet Et
    isyanbul seçimleri yenilenir diye düşünüyorum..pis kokuların olduğu anlaşılıyor..
    Cevapla
  • Şems 5 yıl önce Şikayet Et
    hak hukuk adalet özgürlük eşitlik demokrasi insan hakları vs. bunlarin hepsi laf insanları nasıl aldattiklarini görüyorsunuz
    Cevapla
  • martli 5 yıl önce Şikayet Et
    bunun bir cezasi yokmu.. yanlışlıkları tesbit edilen sandik kurullari ceza almalı. hata olmus özür dileriz deyip gecistirilemez
    Cevapla
  • burak1453 5 yıl önce Şikayet Et
    eger bu kadar oyun icinde %1 gecerli olsa 29.000 oy demek.komple iptal olamalı türkiye genelinde bu basit bir kac adamın yapacağı iş değil asıl fetönün güçlü kolu üst tabakasının eli var.bu işte zaten gariban bir çoğu akpartiye gönül vermiş vatandaşin fetöteden alınıp magdur ettiler akparyinin altını boşalmak istediler başarılıda oldular asıl oyun şimdi başladı reis bu işin üstüne gitmeli batı ne derse desin ülke icin bunların üstüne gidilmesi lazım.
    Cevapla
  • önkonyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    hırsızın taaa kendisi bunlar. tüm yurtta seçimler tekrar edilsin. cezalar ağır olsun. vatana ihanet ediyor bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı