CHP 2014'te bütün sandıklara itiraz etmişti

31 Mart yerel seçimlerinde sandıklarda geçersiz oyların fazlalığı, sandık tutanaklarındaki oylarda kaydırma yapıldığının tespit edilmesi ve daha birçok hata sebebiyle AK Parti İstanbul'da bütün ilçelerde sonuca itiraz etti. Bu duruma CHP'den tepki geldi. Ancak CHP de 2014 seçimlerinde yine İstanbul'da bütün sandıklara itiraz etmişti.

CHP 2014'te bütün sandıklara itiraz etmişti
CHP 2014'te bütün sandıklara itiraz etmişti
GİRİŞ 02.04.2019 21:33 GÜNCELLEME 03.04.2019 12:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’da CHP’nin sandıklarda imza attığı usulsüzlük skandalı patlak verdi.

 

 

AK PARTİ'NİN İTİRAZINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu ise demokratik bir hak olan YSK’ya yapılan itiraz başvurusunu sert bir şekilde eleştirdi. Ancak 2014 yılında İstanbul seçimlerini kaybeden CHP’nin tüm sandıklarda itiraz etmişti.

 

 

İstanbul'da CHP'nin sandıktaki usulsüzlük skandalları gündeme bomba gibi düştü. Tam 319 bin 500 geçersiz oy olduğunun ve AK Parti'nin 17 bin 410 oyunun diğer partilere verildiği gerçeğinin belgeleriyle ortaya çıkmasının ardından AK Parti yönetimi, oyların sağlıklı bir şekilde sayımı ve akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi adına gerekli yasal işlemleri başlatılacağını duyurdu.

İmamoğlu'nun "seçim sonuçlarını etkilemez" iddiasının aksine Binali Yıldırım açıklama yapmış, resmi rakamlarla konuşarak geçersiz oyların seçimin kaderini değiştirebileceğini söylemişti.

CHP 2014'TE BÜTÜN SANDIKLARA İTİRAZ ETMİŞTİ

YSK'ya yapılan itiraz başvurularını eleştiren CHP yönetimi 2014 yerel seçimlerinde İstanbul'da bütün sandıklara itiraz etmişti.

CHP 2014 yılında gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 1 milyon oyun hatalı olduğunu açıklamıştı.

"SORUN YOK DİYORSANIZ, ÇEKİNECEK BİR ŞEY YOK" DEMİŞLERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, partisinin İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte basın toplantısı düzenlemiş, 3 bin 500'den fazla sandıktaki sonuçlarda hata tespit edildiğini, sonuca itiraz edeceklerini belirterek, AK Parti'den itiraza destek vermesini isteyerek, "'Sorun yok' diyorsanız çekinecek bir şey yoktur" demişti.

MANSUR YAVAŞ DA TÜM SANDIKLARA İTİRAZ ETMİŞTİ

2014 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da bütün sandıklara itiraz etmişti.

YORUMLAR 14
  • bbbbb 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam itiraz etmiş onu anladık, bu konuda il, ilçe ve ysk'dan hangi kararlar çıkmış?
    Cevapla
  • Hüseyin77 4 yıl önce Şikayet Et
    17.410 oy demek 17.410 insanı adam yerine koymamak demek madem chp oyları calaktı bu seçim neye. Neden sandıklara sahip çıkılmıyor.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP eskiden darbe yolu ile iktidara gelirdi şimdi hırsızlıkla kazanmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neoldu şimdi kazandiysan sandıktan aynı sonuç cikicaksa neden korkuyorsunuz CHP'liler oy aynı oy sayanlar aynı çıkan sonuç farklı olmayacaksa tekrar neden saydirmiyorsunuz ??? Halka cevap verin madem sorun yok canlı yayında sayilsin haydi varmı
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu oyların yeniden sayılmasına ,Dünya bizi ayıplar diye nitelendiriyor.2014 yılında Dünya CHP yi ayıpladıysa,Bugünde bizi ayıplasın.Bu söylem bile CHP nin bir takım katakulle içinde olduğunun kanıtıdır.Oylar hakimlerin huzurunda yeniden tek tek sayılmalı bu ahlaksızlığı yapanlarda savcılarımız tarafından en ağır biçimde cezalandırılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı