Maltepe'de tüm oylar yeniden sayılacak! Emsal olabilir!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunda, büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Maltepe'deki bu durumun tüm ilçeler için emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.

Maltepe'de tüm oylar yeniden sayılacak! Emsal olabilir!
Maltepe'de tüm oylar yeniden sayılacak! Emsal olabilir!
GİRİŞ 05.04.2019 00:00 GÜNCELLEME 05.04.2019 00:03
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, yapılan iki ayrı başvuru üzerine, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulu, 2 Nisan 2019'da geçersiz oyların, aynı gün verilen başka bir kararla da tüm oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

 

 

İL SEÇİM KURULU "SADECE GEÇERSİZ OYLAR SAYILACAK" DEMİŞTİ

Bu bölgedeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait tüm oy pusulalarının sayımı devam ederken, İstanbul İl Seçim Kurulu 3 Nisan'da verdiği kararla sadece geçersiz sayılan büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılmasını kararlaştırdı.

 

 

AK PARTİ'DEN YSK'YA BAŞVURU

Bunun üzerine, AK Partinin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'ya başvurarak, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunda bütün sandıklarda büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayımına başlandığını, birçok sandığın sayılarak tutanağa geçirildiğini belirtti.

MALTEPE'DE TÜM SANDIKLARDA BÜYÜKŞEHİR OYLARI YENİDEN SAYILACAK

Özel başvurusunda, eksik inceleme neticesinde verilen kararın karmaşaya yol açtığı, bu nedenle İstanbul İl Seçim Kurulunun 3 Nisan tarihli kararının kaldırılarak Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunun 2 Nisan tarihli iki kararının gereğinin devam ettirilmesine karar verilmesini istedi.

Talep üzerine toplanan YSK, Maltepe 2. ilçe Seçim Kurulunca tüm oyların sayımına fiilen başlanmış olması nedeniyle İstanbul İl Seçim Kurulunun 3 Nisan 2019 tarihli kararının kaldırılmasına, Maltepe 2. ilçe Seçim Kurulunca tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümümün sayılmasına karar verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olanda bu.YSK tam bağımsızlığını tüm dünyaya göstermeli.şaibeli yerlerde oyların tamamı yeniden sayılması hak bakımından olması gerekendir.
    Cevapla
  • EKOLL 5 yıl önce Şikayet Et
    Adına kaydırma denilen hırsızlık olduğu kesin. O nedenle doğru ve hakkaniyetli olan kameralar önünde büyükşehir başkanlık oyları yeniden sayılmalıdır. Bu Ankara için de geçerlidir. Olmuyorsa secimler yenilenmelidir. Bu zamana kadar onlarca seçim gördüm böylesini ilk.
    Cevapla
  • KAZANACAĞIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    ZİLLET İTTİFAKI. Hırsızlık,sahtekarlık Ne yaparsa yapsın. İstanbul'u İNŞALLAH Yüzümüzün akıyla BİNALİ YILDIRIM Kazanacak.Çünkü İstanbul BİNALİ YILDIRIM HAKKIDIR.
    Cevapla
  • ne oluyor 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum bir gecede sayılan oylar günlerdir niye sayılamıyor. Bu seçim sonuçlarını sisteme girenler devletin memurları değil mi . Kime neden hesap sorulmuyor . Seçime sandık sonuçlarını hatalı girdirerek şaibe karıştırmak neden istendi. Günlere neden yayıldı bu sayma olayı. Birileri süre mi kazanmaya çalışıyor acaba. Aklımızda bir sürü soru işareti kaldı.Ben sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Şahsi fikrim amaç sadece şaibe karıştırmak ve gün kazanmaktı. İzleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP kazandığından bu kadar emin madem neden tekrar sayıma itiraz ediyor? Zaten görevlileriniz de sayımda bulunmayacaklar mı? Tekrar sayımlarla oylar değiştiğine göre demek ki yanlışlar da yapılmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor