Arnavutköy'de 1949 oy Binali Yıldırım'a yazıldı

İstanbul Arnavutköy'de YSK sistemine hatalı olarak işlenen oylar yeniden sayıldı. Yapılan sayım sonrası AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım'a 1949 oy yazıldı.

Arnavutköy'de 1949 oy Binali Yıldırım'a yazıldı
Arnavutköy'de 1949 oy Binali Yıldırım'a yazıldı
GİRİŞ 09.04.2019 15:36 GÜNCELLEME 09.04.2019 15:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinden ardından ortaya çıkan usulsüzlükler sonrası AK Parti'nin oyları geri gelmeye başladı.

AK Parti'nin itirazı üzerine Arnavutköy ilçesinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının maddi hatalı olarak YSK sistemine işlenen oylar yeniden sayıldı. Oy kaydırmalarının düzeltilmesinden ardından Binali Yıldırım'a bin 221 oy geldi.

CHP-İYİ Parti-HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun 535 oyu eksiltildi. Arnavutköy'de oy kaydırılmasına yönelik hataların düzeltilmesiyle Binali Yıldırım'a ilçede bin 949 oy geldi.

SONUÇ

Oy kaydırmalar 1221

Geçersizler 193

CHP'den eksilen 535

Toplam 1.949

.

YORUMLAR 11
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    valla bu seçim sistemine bi zerre güvenim kalmadı. demekki hata ve hile olabiliyor,yani son derece güvensiz bir seçim sistemi diyorum. ya buda hatalıysa diyede aklımdan geçmiyor değil.tek çözüm eloktronik sistemde güvenli ve yanlışsız,hilesiz seçim yapılması.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    oyların yeniden sayılmasından ziyade ortada bir organize suç örgütü var ve onu ortaya çıkarmak çok önemli. bununla birlikte seçimlerin iptal edilmesi gerekiyor..
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    secim saibeli uyan artik ysk yuh be...
    Cevapla
  • İlyas 5 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Ama ev sahibi yavuz çıkarsa bakalım hırsızlar ne yapacak. Vay be bu memleketin ne kadar da haini varmış...
    Cevapla
  • Sss 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlular gece baskını ile alınmalı ikamet adresi olmayanlara kamu davası açılmalı sorumlu memurların işine son verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti