Kartal ve Kadıköy'de seçimlerde usulsüzlük iddiasına soruşturma

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal'da veri girişi, Kadıköy'de de sandık sayımında usulsüzlük iddiasıyla yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı.

Kartal ve Kadıköy'de seçimlerde usulsüzlük iddiasına soruşturma
Kartal ve Kadıköy'de seçimlerde usulsüzlük iddiasına soruşturma
GİRİŞ 09.04.2019 19:32 GÜNCELLEME 09.04.2019 19:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, bir sandık başkanı, Kartal ilçesinde Yüksek Seçim Kurulunun sistemine yapılan veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, sisteme yanlış giriş yapan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadıköy'de de AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi bir kişi, sandık sayımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık görevlileri hakkında suç duyurusu yaptı.

Suç duyuruları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "görevi kötüye kullanma" suçu ile Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 164. maddesi uyarınca soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, ilgili İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarından sandık görevlileri ve veri girişi yapan kişilerin kimlik bilgileri ile sandık oy sayım tutanaklarının istendiği öğrenildi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Şaşkın 4 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz gibi, sandık ihaneti de geri tepecek, hainlere pahalıya patlayacaktır.
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu secim de CHP nin kaznmis oldugu tüm ILLER saibeli usulsuz hirsizlik ile dolu bir secim ISATNBUL da bunca usulsuz lük yapmis hirsizlik oy calma kaydirma yapmis olan bu zihniyet ANKARA ve diger sehirlerde yapmamis mi ki sadece ISTANBUL dan söz edilmekte dir YSK hangi ilde olursa olsun yüzlerce binlerce sahtekarlik yapildigi tespit edildigi nde kazanan kim olursa olsun hangi parti olursa olsun ya komple sayim in yenilenmesi yada o illerde en cok oy alan iki parti arasinda yeniden secim karari almasi ve MILLETIN hakkina tercihine tecavüz edilmeinin önüne gecmkle YÜKÜMLÜDÜR lakin bakiyosun YSK hile oldugu tespit edilen yerlede dahi ITIRAZ lar a saygi dahi duyma gerigi hissetmiyor sanki
    Cevapla
  • Tayar 4 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik zamanı
    Cevapla
  • sorsunlar 4 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş kimse şu oy torbalarının üzerine yatıp poz veren chp li tanal'dan hesap sormayacak mı? nasıl girmiş oraya, bunun suçlusu yok mu? o torbaların oldu sandıklar hangi bölgenin sandıkları?
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Savcılık büyükçekmece için harekete geçmedi mi? Bilen var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı