Cumhuriyet Gazetesi ve Fox'dan büyük algı operasyonu

Büyükçekmece'deki sahte seçmen skandalı büyük gürültü koparırken, İstanbul'daki seçim sonucunu etkileyecek bu seçim yolsuzluğunu örtbas etme telaşına düşen CHP yanlısı basının algı operasyonları da devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal'ın Haber7'ye özel açıklamalarını türlü matematik hesaplarına çevirerek gerçekleri gizlemeye ve sulandırmaya çalışanlara bazı rakamları hatırlatıyor ve soruyoruz...

Cumhuriyet Gazetesi ve Fox'dan büyük algı operasyonu
Cumhuriyet Gazetesi ve Fox'dan büyük algı operasyonu
GİRİŞ 12.04.2019 16:15 GÜNCELLEME 12.04.2019 18:05
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Önceki gün Haber 7 Gündem Masası'na konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'deki sahte seçmen skandalına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş, seçimde hilenin adım adım nasıl yapıldığını anlatmıştı. Cumhuriyet Gazetesi ve Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Haber'in, Başkan Mevlüt Uysal'ın bu açıklamalarını cımbızlayıp algı operasyonu yapması, sahte seçmen operasyonu ile ilgili vahim iddiaları ise hiç gündeme getirmemesi dikkat çekti. Binlerce seçmenin usulsüz bir şekilde Büyükçekmece'ye taşınmasını da Ak Partili seçmenlerin kayıtlardan düşülmesi de, itirazlar sonucunda tespit edilen 710 seçmenin kaydı silindikten sonra 830 yeni seçmenin kaydının yapılmasını da görmezden geldiler.

UYSAL'IN ORTAYA KOYDUĞU BELGELER YERİNE ALGI OPERASYONU

Cumhuriyet Gazetesi ve Fox Haber,  Mevlüt Uysal'ın Haber 7'ye yaptığı açıklamaları çarpıtıp konuyu sadece 'seçmen matematiği' olarak göstererek yine algı operasyonu yaptı. Her iki basın kuruluşu da Mevlüt Uysal'ın ortaya koyduğu vahim iddialara haberinde ne yer verdi, ne de cevap aradı. CHP'li parti kurmaylarına mikrofon tutarak ortaya dökülen gerçeklerin üstünü örtme ve çarpıtma yoluna gittiler.

BU RAKAMLAR SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Uysal, sahte seçmen operasyonunun örgütlü bir şekilde yapıldığına dikkat çekip bununla Ocak ayından beri mücadele verdiklerini açıklamıştı. Mevlüt Uysal'ın açıklamalarında çok önemli detaylar vardı.

Uysal'ın açıklamalarını türlü matematik hesaplarına çevirerek gerçekleri gizlemeye, sulandırmaya çalışanlara, resmi kayıtlarla belgelenen usulsüzlüğü ve rakamları tekrar hatırlatarak soruyoruz: Bu bilgiler ve rakamlar sizin için ne ifade ediyor?

AHIRDA, BARINAKTA, DEPODA SEÇMENİN NE İŞİ VAR?

Uysal, "29 Aralık’ta Büyükçekmece Belediye Başkanlığı için adaylığımız belli olduktan sonra fark ettik. Bizim bu hadise ile ilgili hukuki çalışmalarımız, mücadelemiz Ocak ayından itibaren başladı. Seçmen listeleri askıya çıktığı anda biz baktık ki AK Partili üyelerimizin önemli bir kısmı listelerde yok. Boş arsalarda, konteynerlarda, ahırlarda, hayvan barınaklarında, TIR garajlarında, depo olarak kullanılan yerlerde seçmen kayıtları olduğuna dair şikayetler geldi. Bu bilgilerin doğru olduğunu tespit edip belgeledik." demişti.

Boş arsalarda, konteynerlarda, ahırlarda, hayvan barınaklarında, TIR garajlarında, depo olarak kullanılan yerlerdeki seçmenleri hiç araştırmayı denediniz mi?

KAYITTAN DÜŞÜLEN 710 SEÇMENİ VE AYNI ADRESE KAYITTAN DÜŞÜLENLERİN YERİNE YAZILAN 830 YENİ SEÇMENİ NİYE SORMUYORSUNUZ?

Uysal, "AK Parti teşkilatlarının da araştırması ile tespitini yaptığımız 730 civarında seçmenle ilgili itiraz ettik. O itirazlarımızla 710 sahte seçmenin kayıtları silindi. Bunlar ilk etapta tespit ettiklerimizdi. Fakat sonradan gördük ki bu ikamet mümkün olmayan adreslere tekrar 830 kişinin kaydını yaptılar" diyor.

Cumhuriyet Gazetesi ve Fox Haber olarak bu rakamları merak edip bu vahim durumu araştırma zahmetinde bulunur musunuz?

UYSAL'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

 

 

YORUMLAR 47
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Foxs ve cumhuriyet gazetesi, amerikanın avukatlığını yapan üç ayaklılardır
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Portakalturupunkangasıdefolgit
    Cevapla
  • ŞİT ŞAHİN 4 yıl önce Şikayet Et
    fox kanalının işi gücü devleti ve iktidarı eleştirmek değilmi ki zaten ? o kadar nefret ve kin dolular ki neredeyse dillerinden taşacak nefretleri... !
    Cevapla
  • UZUN ADAM 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kanala bir yaptırım yapılması lazım bu portakalmı greyfurtmu neyse onada aynı şekilde ayar yapılsın
    Cevapla
  • Metehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için şu fox televizyonunu biri satın alsada ismaille portakalı bir postalasa. Adamlar tam bir fanatizm içinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası