AK Parti'den flaş Maltepe kararı

Maltepe’de şaibeler ve sandık sahtekarlıkları yargıya taşındı. AK Parti, Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan ile sandık kurulu başkanları ve üyeleri hakkında, “görevi kötüyü kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığa verilen dilekçede bu görevlilerin seçim sonucunu doğrudan etkilediğine dikkat çekildi.

AK Parti'den flaş Maltepe kararı
AK Parti'den flaş Maltepe kararı
GİRİŞ 15.04.2019 06:12 GÜNCELLEME 15.04.2019 06:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı seçim sürecindeki şaibeler dolayısıyla Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan, sandık kurul başkanı ve üyeleri ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunarak kamu davası açtı.

 

 

31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe'de usûlsüzlük yapıldığı gerekçesiyle AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Açılan kamu davasında, Maltepe'deki usûlsüzlükler ve il dışından getirilen sandık görevlileri bir bir sıralandı.

Suç duyurusunda Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan, sandık kurul başkanı ve üyelerinin birçok suça imza attığı ifade edildi. Kaplan'ın kendisine verilen görevi 298 Sayılı Kanunun 139. Maddesi ve Türk Ceza Kanununun 257. Maddesi kapsamında kasten kötüye kullandığı belirtildi. Görevi kötüye kullanmanın sonucunda ortaya çıkan sonuçların seçimlerin sonucuna doğrudan tesir ettiği vurgulandı.

 

 

962 KİŞİ İL DIŞINDAN

AK Parti'nin dava dilekçesine göre 31 Mart günü Maltepe'de, İstanbul dışında ikamet eden 962 kişi görev yaptı. Kanuna aykırı olarak sandık başkanı ve sandık kurulu üyesi olarak görev yapan bu kişilerin isimleri delilleriyle birlikte ortaya konuldu. Hakkari'de görevli asker A.O, Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İ, Ankara Altındağ ilçesinde yönetmen olan S.A, Bolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan A.Ö. ve Bursa'da özel bir şirketin müşteri temsilcisi B.Ö. 962 kişiden sadece birkaçı. Dilekçede ismi verilenlerin, yasaya aykırı olarak İstanbul'un Maltepe ilçesinde ikamet etmedikleri halde görevlendirilerek sandık kurulları oluşturdukları belirtildi.

'SAVCI SİZİ ÇAĞIRIRSA...'

Maltepe 1. Seçim Kurulu'nun seçim günü sandık başında görev yapacak kamu görevlilerinin isim listesini istediği de anlaşıldı. Maltepe Kaymakamlığı 1093 sandık için ilçe hudutları içerisinde görev yapan 3 bin 101 kamu görevlisinin listesini çıkarttı. Ancak ilçe seçim kurulu kaymakamlık tarafından gönderilen liste dışından usûl ve yasaya aykırı olarak 962 kişiyi başka il ve ilçelerden getirerek seçim günü görevlendirdi. İddiaya göre Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü Melih Morsümbül, 962 sandıkta yasaya aykırı olarak görev yapan kişileri arayıp onları 'savcılık tarafından ifadeye çağrıldıklarında dikkatli olmaları gerektiği' yönünde uyardı. Morsümbül, aradığı kişilere "Bizi belediye yönlendirdi demeyin; biz kendimiz şahsen başvurarak sandıklarda görev aldık deyin" şeklinde talimat verdi.

 

Seçim değil aile toplantısı
AK Parti dilekçesinde, Maltepe'deki sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerin birçoğunun birbiriyle yakın akrabalık bağının olduğuna yer verildi. 1173 No'lu sandıkta görev yapan K.D'nin, 1174 No'lu sandıkta görev yapan C.D'nin babası olduğu bilgisi aktarılırken, 1175 No'lu sandıkta görev yapan G.D'nin ise K.D'nin eşi ve C.D'nin de annesi olduğu kaydedildi. Maltepe ilçesindeki sandıklarda görev yapan 116 sandık başkanı ya da görevlisinin karı-koca, evlat, kayınpeder, amca, yeğen, dayı ya da teyze gibi yakınlık derecesinde akraba oldukları tespit edildi. Yeni Şafak, bunların dışında Maltepe'de FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile bağlantılı daha yüzlerce ismin sandık görevlisi yapıldığını, bunlardan bazılarının örgüt sabıkası olduğunu, birçoğunun da daha önce gözaltına alındığını ortaya çıkarmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 20
  • murat karaçam 4 yıl önce Şikayet Et
    hakkari de ki görevli askerin istanbul da seçim de ne işi var bu ve bunun gibi konuların dikkatlice incelenmesi lazım.........
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    koskoca Maltepe de sandık başına yazılacak kişi yok da başka ilçelerden sandık başına kişiler yazılıyor. burada iyi niyet aramak zor. araştırılmalı ve buna göre seçimlere şaibe karıştırıldı ise bunun bir an önce sonuçlandırılmalı. uzadıkça birileri ortamı geriyor, bulanık suda balık avlamak isteyenler bu işi başka mecralara çekmek gayretinde. bunlara fırsat vermeden alınabilecek en kısa sürede sonuçlandırmak gerek
    Cevapla
  • Karami 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu seçimlerin meşriyeti çok tartışıldı. 31 Mart taki Türkiye'de yapılan tüm seçimler adil bir şekilde yenilenmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye'de yerel seçim yeniden yapılmalı. Muhtarlık için memleketine gidenler oy verirse mükerrer olucak seçim gene yapılmak zorunda kalınılacak.
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur hilelere idam cezasi getirilmesi lazim. Cunku sozkonusu olan Turkiyemizin gelecegi. Ihanet edenler fitne fesatlik yapanlar bedelini oder. Ya idam edilir yada eli kesilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti