Bakan Çavuşoğlu: Milletimizin hissiyat ve sesine tercüman olduk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) toplantısında Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına tepkisine verdiği yanıta ilişkin, "Görevimizi yaptık. Milletimizin içinden gelen hissiyat ve seslere tercüman olduk." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Milletimizin hissiyat ve sesine tercüman olduk
Bakan Çavuşoğlu: Milletimizin hissiyat ve sesine tercüman olduk
GİRİŞ 15.04.2019 12:49 GÜNCELLEME 15.04.2019 12:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Selçuk Üniversitesinde düzenlenen "Fahri Uluslararası İlişkiler Doktora Payesi" törenine katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ziyarette, Konya'nın seçim döneminde milletvekilleriyle ve teşkilatlarla çok güzel bir uyum sağladığını söyledi.

Bundan sonraki çalışmalarda da Başkan Altay'ın yanında olacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Özellikle yurt dışı temaslar ve kardeş şehir ilişkileri çok önemli. Bu tür çabalara bizim de ihtiyacımız var. Dünyanın her yerinden Konya'ya turistler geliyor. Konya’nın manevi anlamda da önemini biliyorlar. Türkiye’nin en güzide şehirlerinden birisinde büyükşehir belediye başkanı olmak herkese nasip olmaz. Büyükşehirler arasında da aldığınız neticeyle birinci oldunuz. Onun için de tebrik ederim." diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ GÖRÜYORUZ"

Başkan Altay da Konya Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası birliklerde çok önemli görevler yürüttüğünü bildirdi.

Belediye olarak Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nda (UCLG) eş başkanlık yaptıklarını anlatan Altay, "Dünya Tarihi Şehirler Birliği'nde başkan yardımcılığı görevini yürütüyoruz. Ayrıca İslam Şehirleri ve Başkentlerinde de yönetim kurulu üyesiyiz. 40'ın üzerinde kardeş şehrimiz var. Konya’yı ve misyonunu tanıtmak adına da önemli faaliyetler yürütüyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz de bakanlığınız. Her gittiğimiz ülkede bakanlığımızın, ülkemizin gücünü görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Altay, Bakan Çavuşoğlu'nun Antalya'daki NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) toplantısında, Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin 1915 olaylarına tepkisine verdiği yanıtın, tüm Türkiye’nin olduğu gibi Konyalıların da duygularının ifadesi olduğunu söyledi.

"GÖREVİMİZİ YAPTIK"

Vatandaşların Bakan Çavuşoğlu'na büyük teveccüh gösterdiğini anlatan Altay, "Duygularımıza tercüman olduğunuz için Allah razı olsun. Konyalılar ve Türkiye adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Bunun üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Görevimizi yaptık. Milletimizin içinden gelen hissiyat ve seslere tercüman olduk." diyerek, Altay'a teşekkür etti.

Ziyarete Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ve AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

YORUMLAR 10
  • chp tırt. 5 yıl önce Şikayet Et
    bu chp liler hakikaten çok garip bakan kadına niye bağırıyor diyormuş şimdi soykırımı kabul etsek kimin üstüne yazılacak tc nin bu kadar ahmak bunlar.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    RTE dan sonra lider olabilecek vasif.
    Cevapla
  • danisman 5 yıl önce Şikayet Et
    toplantı da fransız ları nasıl gömdü ama helal olsun
    Cevapla
  • YD. 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin ALLAHINA kurban Olayım Derler Anadoluda....Bu kadarda mütevaziyiz yani. 'Görevimizi Yaptık' Adamsın Vesselam.
    Cevapla
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    O fransiz kadin hala konu$uyor..Yokmu bir iki tane yazar gaveteci bu kadinin agzinin payini vermeye devam etsin.!! Susmayin tam zamani yazin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...