Maltepe’yi de “belediyeden” bitirmişler

Maltepe’deki organize usulsüzlükte de Büyükçekmece benzeri bir senaryo ortaya çıktı. Skandalın ucu CHP’li Maltepe Belediyesi’ne uzandı. Belediye çalışanı Serkan Aslan, seçimi etkilemek için dışarından sandık görevlisi ataması yaptı. 117 akraba sandıkta görevlendirildi, 573 sandık başkanı ilçe dışından getirildi.

Maltepe’yi de “belediyeden” bitirmişler
Maltepe’yi de “belediyeden” bitirmişler
GİRİŞ 17.04.2019 10:30 GÜNCELLEME 17.04.2019 10:33
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul’daki organize sandık usulsüzlüğünde, tavuk kümesleri, hayvan barınakları, boş UR ga­rajları, market "T" depoları dahil olmak üzere pek çok yere 20 binden fazla sahte seçmen işlemi­nin yapıldığı Büyükçekmece ile beraber en çok tartışı­lan ilçe Malte­pe oldu. CHP’nin sürekli sayımı geciktirdi ilçedeki usulsüzlük bulguları yenilir yutulur cinsten değil. Maltepe mülki idare amiri 298 Sayılı Seçim Kanunu’n 23 ve 24 maddeleri uyarınca 31 Mart Mahalli İdarelerde Seçimleri’nde sandıklarda başkan ve üye olarak görev yapabilecek memurlardan 3 bin 100 kişilik listeyi Maltepe İlçe Seçim Kurulu’na teslim etti.

962 KİŞİ DIŞARIDAN

İlçe Seçim Kurulu’nun mülki idarenin teslim ettiği listeden 2 bin 196 kişiyi belirlemesi gereki­yordu, ancak İlçe Seçim Kumlu bu listeden yalnızca bin 546 kişiyi seçti. 328 memurun görevi kabul etmediği gerekçesiyle yer­lerine dışarıdan başkaları atandı.

 

 

Ancak söz konusu memurların sandık başında görev almak is­temediklerine dair tek bir resmi belge bulunmaması dikkatlerden kaç­madı. İlçe Seçim Kurulu, mülki idare tarafından teslim edilen listenin dışından tamı tamına 962 kişiye sandıkları emanet etti.

AK Parti, yü­rüttüğü dikkatli çalışma sayesinde yasa dışı olarak sandık­larda görevlendirilen 962 kişinin ilginç bağlantıları deşifre edildi.

CHP ÜYESİ SANDIK BAŞKANI

AK Parti, Maltepe’de memur olmayan 573 kişinin sandık baş­kanı oldıığıııııı tespit etti. Bunun­la beraber 389 sandık üyesinin de dışarından atandığı belirlendi. Ataııaıı sandık görevlileri ara­sında CHP’li Maltepe Belediye­si’nde hâlâ fiilen çalışan, emekli olan CHP’ye üyeliğinde bulu­nan kişiler bulunduğunu ortaya çıktı. Sandıkların başına geçiri­len isimler arasındaki akrabalık ilişkileri de organize sandık usulsüzlüğünü güçlen­direcek önemli delilerden. Yapılan araştırma kapsamında sandıkta görev yapan 117 kişinin akraba olduğu saptandı. Mal­tepe’deki bin 273 nolu sandığa oğul, bin 274 nolu sandığa anne­si, bin 275 No’lu sandığa babası yazıldı.

BELEDİYEDEN GÖREVLENDİRİLDİ

Maltepe’de hem ilçe beledi­yesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine leke bulaştıran skandalın arkasın­dan CHP’li Maltepe Belediye’si çıktı. Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından Seçim Kurulu’nda çalışmak üzere görevlendirilen belediye personeli Serkan Aslan, sandık görevlisi atama organizasyonunu gerçekleştirdi. Aslan, Maltepe’de Ali Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim­lerinde ise Ekrem İmamoğlu için usulsüzlüğe imza atabilecek isimleri tek tek tespit edip, liste oluşturdu. Aslan, ilçeye Hakkari’den bile sandık görevlisi getirdi. Aslan’ın, sandıklarla yerleştirdiği isimlerle irtibatını nasıl sağladığı, yolsuzluklarla gündemde olan Ali Kılıç’ın bu usülsüzlüğe nasıl destek olduğu yargı tarafından araştırılıyor. AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı, usulsüzlüğünün tepesindeki isim olan Serkan Aslan hakkında suç duyurusunda bulundu. Aslan’ın 24 Haziran ve 16 Nisan seçimlerini etkilemek için de aynı tip girişimleri yaptığı belirtildi.

Diriliş Postası

YORUMLAR 24
  • özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadar sahtekarlık yapmışlar resmi belgeler var ve mazbatayı alıyor bu nasıl adalet sistemi
    Cevapla
  • mahir uzun 4 yıl önce Şikayet Et
    ben sandık başkanı iken chp liler devamlı beni gözlüyorlardı. Bizler hırsızlık yapamayız. Onlar için bu işler tertiplediği organize işler
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalarak iktidara gelmeye çalışıyorlar iktidara gelince acaba ne yaparlar.
    Cevapla
  • cevdet 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK ne yapıyor seçim kurulları ne iş yapıyor
    Cevapla
  • Konya ..42 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbuldaki koku taaa konyadan duyular artık fırılıdak,film,düzen,dalevere ,dubara işler olduğu anlaşılıyor..seçimler istanbulda yenilenmelidir diye düşünüyorum..NOKTA..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!